Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Το τραπεζι το κλεισαμε στην βεραντα κατω απο τα πευκα.Ειχε δροσια και μια υπεροχη θεα στον κολπο της Βουλιαγμενης,με τον Αστερα στο βαθος και την παραλια στα ποδια μας.
Η μουσικη σε τρια επιπεδα.Ενα πιανακι στο βαθος εστελνε απαλες μελωδιες και τα τζιτζικια στο δεντρο σε απιστευτο κρεσεντο συμφωνικης μουσικης,που εσβηνε απαλα στον παφλασμο της θαλασσας. Αν φτασεις νωρις μπορεις να απολαυσεις το ηλιοβασιλεμα και να δεις τα χρωματα της δυσης να βαφουν ολο το σκηνικο με τροπο μαγικο.
Αλλα και μετα μεσα στο σκοταδι ξεχωριζουν στο βαθος τα φωτα των πλοιων,που πηγαινοερχονται στον Πειραια φορτωμενα με τους ταξιδευτες του Αυγουστου.

Εκει στην ακρη της Βουλιαγμενης στεκεται μια αλλη Ιθακη και σε περιμενει να σου προσφερει τις χαρες της. Φορεσαμε και μεις τα καλα μας και φτασαμε το βραδακι για να το γιορτασουμε.

Φρεσκα λουλουδια στην εισοδο για την υποδοχη,κι ενας κορμος δεντρου,αφημενος περιτεχνα μεσα στο χωρο.
Το menu περιλαμβανει κυριως θαλασσινα,γιαυτο και η μεγαλη βαρκα στην εισοδο,φορτωμενη με τα καλουδια της θαλασσας,πνιγμενα στον παγο.Εχει ομως και ενα δυο πιατα με κρεας,για να ξεγελαει και τους κρεατοφαγους.


Στην αρχη προσφερουν δροσερη αγγουροσουπα,μαζι με το ψωμι,τις ελιες,και λευκη ταραμοσαλατα.Αν ξερει κανεις πως φτιαχνουν αυτη τη σουπα πολυ θα ηθελα να το μαθω .
Δεν ειναι βεβαιο πως θα την πετυχω αλλα λεμε τωρα να προσπαθησουμε.
Στα πρωτα διαλεξαμε,πουγκια λαχανικων σε γλυκεια σαλτσουλα,
το mediterranean sushi της Γιαννας(πως το σκεφτηκαν τοσο οικειο στις γευσεις μας με καπνιστο σολωμο,αβοκαντο και ελαχιστο μαλακο τυρι,το ελουζες με soy sauce και ελυωνε στο στομα.τωρα που το σκεφτομαι...μιαμ!) Και ενα καρπατσιο μοσχαρισιο,κατα την γνωμη των υπολοιπων εξαιρετικο.(Εγω το ωμο με τιποτα).


Το αλλο sushi

Και περναμε στα κυριως. Φωλια σολωμου που ακουμπαει σε γευστικο πεστο

Ριζοτο με θαλασσινα

Ψαρονεφρι γεμιστο με χαλουμι γαρνιρισμενο με ψητη μελιτζανα και πατατουλες ονειρο.
Στα γλυκα ειχαμε αρχισει να χορταινουμε,γιατι εχω κρυψει κατι.Το sushi ητανε τοσο ωραιο,που επαναληφθηκε και λογικα πως να αντεξεις αλλα δεν γινεται να μην απολαυσεις,

το πολυχρωμο θεϊκο σορμπε φρουτων

και ενα προφιτερολ με την χυμενη σοκολατα του ολο γλυκα με συνοδεια καφε.
Θαυμασιες γευσεις τις χαρηκαμε πολυ.

Μονο η προσπαθεια του φωτογραφου δεν ειχε μεγαλη επιτυχια. Νομιζω ο φωτισμος του τραπεζιου δεν βοηθησε στο αποτελεσμα.Μμμμ δικαιολογιες.
Στο parking μας περιμενε το αυτοκινητο με αναμενη μηχανη και τις πορτες ανοιχτες,για την χαρη μας.
Υ.Γ.Δανειστηκα την πρωτη φωτο της αναρτησης απο την ιστοσελιδα της Ιθακης γιατι μου αρεσε πολυ.








































6 σχόλια:

  1. αν με όλα αυτά τα μεινοκτήματα βγήκες έτσι.. τότε τι να πω βρε Γιάννα μου? εισαι κούκλα!!!
    πολύ ωραίο εστιατόριο η Ιθάκη ομολογουμένως, αλλά στην περιοχή όπως είναι πασίγνωστο πια προτιμώ το Ματσουχίσα, το βρίσκω πιο μοντέρνα κομψό, διαφορετική φιλοσοφία φαγητού που ειναι εξαιερετικο και στα δυο βέβαια, γι' αυτό το εξαιρώ και διαλέγω βάση ατμόσφαιρας ;)
    φιλιά πολλά

    υγ το αεροπλανάκι μου και τα μάτια σου σήμερα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω μελισσουλα μου.Θελεις να σου πω ποσες φορες καθημενη στην Ιθακη σκεφτηκα το Ματσουχισα?Ασε!Θα παω σιγουρα.Τι να κανουμε καλη μου,μ'οποιον δασκαλο καθησεις.Σημερα δουλευω απο 13.30-1830.Τι ωρα ερχεσαι και πως το λενε το αεροπλοιο σου?Αν ειμαι ακομα εκει δεν το χανω με τιποτα.Ξερεις τι ειναι να κοιταζεις μια κουκιδα στο radar και να ειναι γεματη κοσμο που ανεμελος πεταει ψηλα?Εκει καπου θα εισαι και συ σημερα αγκαλια με τα ονειρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απόλαυση και των πέντε αισθήσεων μας έφερες Γιάννα!!!η φράση που χρησιμοποίησες για τη μουσική σε τρία επίπεδα ,μας ταξίδεψε....
    Υπάρχουν αρκετές συνταγές στο διαδίκτυο.Αυτή που νομίζω έχει ενδιαφέρον και περιγράφεται ως κρύα αγγουρόσουπα είναι στο site της Καθημερινής.
    Γιάννα μου,αν δεις μια κουκίδα γύρω στις 7 που έρχεται από Αλεξανδρούπολη και μετά να φεύγει για Ηράκλειο,σε παρακαλώ να την προσέξεις!!!θα είναι ο μικρότερος γιος μου!!!
    στη φωτογραφία βλέπω μια γλυκύτατη,ήρεμη...δύναμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρουλα σου εχω ξαναπει ποσο γλυκα γραφεις.Ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Καμια φορα τα εχουμε αναγκη ισως λιγο παραπανω.Να χαιρεσαι το γιοκα σου και η κουκιδα του να πιανει ολο το χωρο της καρδιας σου.Την αλλη κουκιδα θα την φροντισουμε εμεις.Καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ααα ησουν εκει!!! ημουν στο αεροπλανακι της Swiss που ηρθε απο τη Γενευη στις 3 :))
    την ειδες την κουκιδα που με εφερε στην Αθηνα?
    παντως οταν περασαμε με το λεωφορειο κατω απο τον πυργο, σκεφτομουν βρε λες να ειναι η Γιαννα εκει πανω τωρα?? τι ωραια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα τι να σου λεω τωρα.Μπορει να ακουγομε χαζα.Την ειδα την swiss λιγο μετα τα συνορα,γιατι σε ειχα στο μυαλο μου.Αλλα επειδη κατι ειχες πει παλια για το Μιλανο,πηγαινα και κοιτουσα οτι ερχοταν και απο κει.Οταν η swiss πλησιασε κοιτουσα τα στοιχεια της για να βεβαιωθω οτι ερχεται απο γενευη.Τωρα εγω δυστυχως δεν στεγαζομαι στον πυργο,βρισκομαι αλλου,μεγαλη ιστορια.Εκει πανω ομως εχω εκπροσωπο τον αντρα μου εκει δουλευει.Ενταξει δεν ειναι υπερβολη, οταν με καποιους ανθρωπους επικοινωνεις αρχιζεις και τους σκεπτεσαι.Καλως ηρθες και να περασεις υπεροχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή