Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

I'LL BE HOME FOR CHRISTMAS



Οταν τα αγαπημενα σου προσωπα ερχονται στο σπιτι για τα Χριστουγεννα ,ε! να μην κανεις κι εσυ ενα κοπο να ετοιμασεις κατι ξεχωριστο και να συνθεσεις ενα γιορτινο τραπεζι;Το μενου το προγραμματισα νωρις και ηθελα κατι σχετικα ευκολο,γιατι ο χρονος ειναι παντα λιγος δυστυχως.Αλλα οσο ευκολο κι αν ειναι να ετοιμασεις ενα φαγητο,τοσο ευκολο επισης ειναι να το φροντισεις και να του βαλεις ολη σου την αγαπη για να εχει γευση ξεχωριστη.Φετος οι γιορτες θα με βρουν ολες, μα ολες τις μερες στην δουλεια.Γι'αυτο θελω αναμεσα να βαζω καποιες ομορφες πινελιες,για να μην μελαγχολησω.Και το τραπεζι αυτο ηταν μια πρωτη γευση και ηθελα να το κανω ας πουμε μαγικο.




Παμε να σας δειξω τα πιατα που εφτιαξα.Στην αρχη μικρες τορτιγιες τυλιχτηκαν γυρω απο ενα κοκκινο σολωμο,με τυρι κρεμα,λεμονι και ανιθο.Τεμαχιζεις και στολιζεις το πιατο σου με φυλλαρακια Chives .



Στο κυριως δοκιμασα δυο εκδοχες.Στη μια εφτιαξα ψαρονεφρι γεμιστο με κιμα λουκανικου και δαμασκηνα.Το χωριατικο λουκανικο γινεται σαν κιμας οταν το ανοιξουμε και δενει αρμονικα με το φρουτο για να γεμισει την κοιλιτσα ενος πτωχου,μα τιμιου χοιρινου.Δεν ξεχναμε να προσθεσουμε και ξυσμα πορτοκαλιου.Για λιγο στο τηγανι με λαδακι,για να σφιξει το κρεας και να κρατησει τα υγρα του.

Το λουζουμε με κοκκινο κρασι και soy sauce,προσθετουμε ενα σφηνακι πετιμεζι και το αποτελειωνουμε στο φουρνο.Δεν πρεπει να μεινει πολυ, γιατι στεγνωνει και υστερα θα ειναι σκληρο και αγευστο.

Ειναι τρυφερο κρεατακι και χρειαζεται λιγο χρονο για να δωσει τα αρωματα του.

Η επομενη εκδοχη ηταν κοτοπουλο με καρυ.
Πηρα την ιδεα απο την μικρη κουζινα.
Με μια διαφορα ομως.επειδη δεν βρηκα εδω κοντα γαλα καρυδας εβαλα ελαχιστη κ.γαλακτος.Ειναι πολυ γευστικη ιδεα και πρωτοτυπη.Το καρυ ηταν εντονο και μου αρεσε πολυ.
Ενας μυρωδατος πουρες που εφτιαξα με τα χερακια μου απο την αρχη,συνοδεψε τα φαγητα μην μεινουν μονα στην παγωνια του χειμωνα και δεν κανει.Μπαινει στο φουρνο με λιγα τυρια στην κορυφη και γινεται χρυσαφενιος.

Στα γλυκα μας η σοκολατα πρωταγωνιστει σε ενα ερωτικο μονολογο στη μους και αποδιδει εξαιρετικα,στην τεχνη της μοριακης γαστρονομιας.Το cheese cake με σοκολατα επισης,αγκαλιαζει στοργικα το τυρι κρεμα και σουλατσαρει πανω σε ενα γευστικο στρωματακι σοκολατομπισκοτου-βουτυρου.



Στο τελος στολιστηκε τα χριστουγεννιατικα του αστερια και η γευση του ειναι απογειωτικη.



Οπου μοριακη γαστρονομια ειναι η ιδεα που "εκλεψα"απο τον Παρλιαρο.Θα λυωσουμε 400γ. κουβερτουρα σε μπανακι και θα προσθεσουμε 200γ.νερο.Στο ψυγειο να παγωσει εντελως και μετα χτυπαμε στο μιξερ αρκετη ωρα να γινει αφρατη.Ειναι μια διαφορετικη σοκολατενια εκδοχη και ηταν καλη.Νομιζω ομως πως την επομενη φορα θα επανελθω στην παλια συνταγη που ειχα γραψει και ειναι παλι παρμενη απο τον Παρλιαρο.
Καλες και γλυκαμενες γιορτες!

42 σχόλια:

  1. Με τέτοιο μενού τα αεροπλάνα θα πάθουν την πλάκα τους!
    Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ πιάτα είναι αυτά!!! Συγχαρητήρια!
    Σου εύχομαι ολόψυχα να περάσεις όμορφα αυτές τις μέρες, ζεστά, οικογενειακά, γεμάτα με αληθινή αγάπη, όπως σου αξίζουν!
    Και ναι να μην μελαγχολείς.. φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλώς το δέχτηκες το κοριτσάκι σου!!!!!!
    δώστης και ένα φιλί από μένα και μια αγκαλίτσα.
    σε δυο ώρες υποδέχομαι και γω τον μικρότερο από το Ηράκλειο.ήδη το χαμόγελο έγινε μόνιμο και το σπίτι πιο φωτεινό.
    Γιάννα μου χριστουγεννιάτικο γεύμα υποδοχής έκανες στην κορούλα σου και το κυριότερο είναι από χεράκια που έβαλαν όλη την αγάπη!
    τα δικά μου φαγάκια αυτό το διάστημα θα έχουν βάση το ψάρι,μετά από επιθυμία του μικρού.
    στην τελευταία συνταγή με την πικρή σοκολάτα θα προσθέσω και λικέρ μέντας,νομίζω θα πηγαίνει πολύ και είναι μέσα στις προτιμήσεις κυρίως του μεγαλύτερου κανακάρη μου.
    φιλάκια σε όλη την οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. makari oloi eseis oi anagnwstes autou tou blog kai polu kaloi filoi tis miteras mou pleon,na isastan apo mia meria na vlepate auto to panemorfo xristougenniatiko paramythi pou antikrisa extes to vrady otan epestrepsa sto patriko mou spiti meta apo 4 oloklirous mines...oi murwdies oi geuseis ma panw apo ola to synaisthima pou ipirxe stin atmospaira me ekanan na niwsw san tin kristy stin xwra twn thaumatwn!!! an vlepete tis eikones kai orgiazei i fantasia sas alla kai o ouraniskos sas pou na to zousate kai live... !! meta apo mines gematous sandwich me galopoula kai misovrasmenou riziou(pou akoma re mana den exw mathei pws na min mou kollaei stin katsarola)i xthesini ypodoxi itan sketo valsamo...se euxaristw gia ola..kai gia tin paramikri leptomereia pou den afises afrontisti..ma panw apo ola euxaristw olous esas tous diadiktiakous filous tis miteras mou gia tis euxes sas pros emena, gia to endiaferon sas, gia tin syntrofia pou kratate stin mitera mou tis wres pou to exei pragmatika anagki, ma panw apo ola pou ti voithisate estw kai twra sta geramata tis na epivevaiwsei tin koultoura kai tin proswpikotita tis..na eiste oloi kala..na perasete autes tis giortines meres oso pio super mporeite kai na tis afierwsete sta agapimena sas proswpa...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι νομιζω οτι ολοι θα θελουν να ερθουν για φαγητο και κανεις δεν θα παει στο αεροπλανο του.Χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρτιστακι μου σ'ευχαριστω.Κραταψ τα λογια σου στο μυαλο μου.Να ειναι και για σενα αυτες οι μερες χαρουμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντε Ρουλακι μου καλως ηρθε το παιδακι σου.Το ψαρακι κι εμενα πολυ μου αρεσει.Βλεπω τωρα καποια αεροπλανα που περνουν απο κρητη προς Θεσσαλονικη και λεω να σταματησω ενα να με παρει κι εμενα για το βορρα να προλαβω το τραπεζι σας.Να περασετε υπεροχα και να ειναι ολα μαγικα στο σπιτικο σας.Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χριστιανακι μου ολα σου καλα,αλλα εκεινα τα γεραματα με χτυπησαν στην καρδια.Πως θα το ξεπερασω η γυναικα;Πως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χριστιανάαααακι μου γλυκό σαν τη μανούλα σου,καλώς ήρθες στο ζεστό σπιτάκι σου,απόλαυσε όσο μπορείς τις φροντίδες της μανούλας και σας εύχομαι να περάσετε ονειρεμένα τις γιορτές!
    η μανούλα σου είναι θησαυρός,εσύ το ξέρεις,εμείς την ευχαριστούμε για τον πολιτισμό που και την ζεστασιά που εκπέμπει!
    φιλάκια μικρούλα και από άλλη μια μαμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιάτα φτιαγμένα με αγάπη,αισθητική και γενναιοδωρία.Στοιχεία που φαίνεται ότι διαθέτεις φίλη μου και εύχομαι να βρίσκουν ανταπόκριση σε ανθρώπους και καταστάσεις...
    Πάντα χαρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ψαρονέφρι με τα δαμάσκηνα το έχω φτιαξει και είναι εξαιρετικό.
    Την τορτίγια σου θα τη δοκιμάσω

    ΚΑΛΕΣ και ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιαννα μου, πρωτα απο ολα θελω να σε συγχαρω για το υπεροχο πλασμα σου, με τα ζεστα λογια που εγραψε απο καρδιας για την μανουλα της και την υποδοχη στο πατρικο της.Σαν μαμουλα.. συγκινηθηκα πολυ. Μακαρι να ερχοταν και το δικο μου "μωρο"...αλλα η αποσταση ειναι αυτη που τσακιζει.!
    Οσο για το μενου ...ολα φαινονται υπεροχα..πηραμε πολλες ιδεες...Να περασετε καλα και αγαπησιαρικα!!
    Φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πλουσιοπάροχα κι εντυπωσιακά! Καλά να περάσετε τις άγιες τούτες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καταπληκτικά! τι ωραία που είναι να επιστρέφεις σε ένα περιβάλλον που όλα ακόμα και το φαγητό δείχνει πόση πολλή αγάπη υπάρχει εκεί για σένα!
    να περάσετε υπέροχα και τις υπόλοιπες μέρες των γιορτών :)

    Χριστιανάκι η μανούλα σου δεν χρειάζεται να επιβεβαιώσει την κουλτούρα και την προσωπικότητά της μέσα από αυτό το μπλογκ, απλά τα μοιράζεται μαζί μας και εμείς την ευχαριστούμε πολύ γι αυτό. όσο για τα γεράματα είμαι σίγουρη πως αστειευόσουν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και τι καταληκτικό τραπέζι, πανέμορφα στολισμένο χωρίς να πνίγεται στο στόλισμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το μενου υπέροχο και όταν το κάνεις με τοσο αγάπη και προσμονή αγαπημένων,οι γεύσεις απογειώνονται και αγγίζουν το τέλειο.Να χαρέις τις στιγμές σου με το κοριτσάκι σου και ότι καλύτερο να σουφέρουν αυτες οι γιορτές στην αγκαλιά σου.Να'σαι πάντα καλά!φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αναζητηση
    ευχαριστω πολυ σου ευχομαι να περασεις καλες γιορτες με υγεια και πολυ αγαπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γλαρενια μου ειναι ενα σνακ πολυ νοστιμο για το τραπεζι.Δοκιμασε τυρι κρεμα με ροκφορ υπαρχει στο μαρκετ και με χαμηλα λιπαρα.Φτιαξε και το cheese cake.Δυο πακετα τυρι κρεμα,δυο ασπραδια χτυπημενα καλα, μια κ.γαλακτος επισης χτυπημενη σε σαντιγυ,μια κουταλια μεγαλη ζαχαρη αχνη και τα ανακατευεις ολα μαζι.Το στολιζεις με οποιο τροπο σου αρεσει.Τα παιδακια σου θα τρελαθουν.Καλες γιορτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ορφια καλη μου ευχομαι συντομα να ανοιξεις την αγκαλια σου να υποδεχτεις το δικο σου μωρο.Η αποσταση ειναι πραγματι μεγαλη και ιδιαιτερα αυτες τις μερες η καρδουλα σαν μαμα πεταει προς το παιδακι σου.Να περασεις ομορφα και να εχεις υγεια,να στηριζεις τους ανθρωπους που σ'αγαπουν.Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλες γιορτες Φοιβο μου,φιλια πολλα στην Κυπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρουλα μου γενναιοδωρη,η Χριστιανα και η μαμα της σε ευχαριστουν πολυ.Να χαιρεσαι την οικογενεια σου και να ειστε πολυ αγαπημενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μελισσουλα μου μια αγκαλια ειμαστε ολες οι μανουλες για τα παιδακια μας.Να περασεις υπεροχα καλη μου,το χρειαζεσαι και σου αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ολα να ειναι υπεροχα για ολους και με την συγκεντρωση των αγαπημενων προσωπων ας ξεχασουμε για λιγο τις δυσκολιες και τις στενοχωριες.Αξιζει να ονειρευτουμε λιγακι και να δειξουμε την αγαπη μας.Πελα μου καλες και ευτυχισμενες οι γιορτινες μερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ευγε γιαννα, εσκισες!
    πολλαπλες διακρισες και υπερβασεις εν ταυτω και εν παραλληλω!
    εθωρησες ασκαρδαμηκτι το μηδεν και το απεπλανησες!
    αλλαξες την πορεια του και το απεστειλες εις το απωτερον σκοτος
    και ιδου, εν τη οικια σου,
    ο νυμφιος ερχεται εν τω μεσω της νυκτος!
    εχοντας αποστειλει τον υπερτατο μηδενιτη εις τα εξωτερα,
    υποδεχεσαι τη χριστιανα
    μεσα στο φως της νυχτας
    γιατι μεσα απο τη νυχτα ανατελλει το φως
    η νυχτα ειναι η μητρα της μερας

    χριστιανα εισαι ευγενης
    αλλα και ζαβολιαρα
    δηλαδη σκετος παικτρια!

    μετα απο τα γλυκα λογακια
    αμολισες την βολιδα του εξωαποδω
    "γεραματα"!

    ενω φαινεται να αναφερεσαι στην γιαννα
    στην πραγματικοτητα αναφερεσαι σε σενα

    διερωτασαι αν οταν εσυ θα εισαι στη θεση της γιαννας και θα περιποιεισαι το παιδι σου,
    θα εισαι μεσα στα γεραματα!

    εμμεσα βεβαια διερωτασαι και τι φαινομενο αποτελουν α γεραματα, χωρις να τα εχεις ορισει!

    δεν την ξερεις την απαντηση και σε προβληματιζει

    χρησιμοποιησες το προσωπειο της γιαννας για να προβαλεις τον φοβο και το ερωτημα σου

    η χρηση ημων των μπλογκοφιλων αποτελεσε τον φερετζε για να κρυψεις την προβολη

    εξυπνα δουλεμενο,
    αλλα εχουσιν γνωσιν οι φυλακες!

    καλως ορισες καλο μου παιδι και συνεχισε να εκφραζεσαι αφοβα και αστειρευτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γιαννα εχω μεινει να κοιταω με ανοιχτο το στομα. Τελεια ολα! Το χοιρινο σου φανταστικο, αλλα και τα γλυκα ειναι τοσο ομορφα στολισμενα! Και τωρα που εφιαξες ολα αυτα, τα Χριστουγεννα τι θα φιαξεις; Το δικο μου κοριτσακι ερχεται την Τεταρτη, καιρου επιτρεποντος φυσικα αλλα ενα σου λεω, αν μου πει τιποτα για γεραματα, θα την βαλω στο αεροπλανο και θα τη στειλω πισω! Χε χε! φυσικα αστειευομαι! Να περασετε ομορφα και Καλα Χριστουγεννα σε ολους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιαννα μου σου ευχομαι με ολη μου την καρδια καλες γιορτες. "Το μηλο κατω απ'τη μηλια θα πεσει"! Να το χαιρεσαι το παιδακι σου! Σου ευχομαι να εισαι οπως τωρα και στα βαθεια σου γεραματα!! φιλια πολλα με πολλη αγαπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η θεωρια σου περι γηρατειων ειναι περαν πασης φαντασιας και δεν εχω παψει να την σκεφτομαι.Αναρωτιεμαι αν η γαστρονομικη απολαυση των επιθυμητων γευσεων δημιουργει τις προυποθεσεις για μια φιλοσοφικη και συναμα αφαιρετικη προσεγγιση της πραγματικοτητας.Αρα η Χριστιανα με την ευωχια ολοζωντανη μεσα της μιλησε για τα γηρατεια και ο Παναθηναιος ως ρεκτης της γαστρονομιας ερμηνευσε την λεξη με μια διαθεση σκωπτικη και συγχρονως πολυ διεισδυτικη.Αν συνεχισουμε να απολαμβανουμε τις γευσεις,η φιλοσοφια ενδεχεται να αναπτυξει νεα κεφαλαια που θα ερμηνευουν την ανθρωπινη υπαρξη,ως παρον και μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ναι ναι Δεσποινα στο αεροπλανο και γρηγορα πισω.Ακους εκει γεραματα!Με το καλο να την δεχτεις,να παραμερισουνε τα χιονια κι οι βροχες για να συναντηθειτε και να περασετε ολη η οικογενεια ευτυχισμενες γιορτες.Εγω θα παω τα Χριστουγεννα στη δουλεια καλη μου,γιατι αν οι ελεγκτες δεν δουλεψουν πως θα πεταξουν τα αεροπλανα να συναντηθουν τα προσωπα που αγαπιουνται για τις γιορτες;Κατι θα φτιαξουμε παλι να το φωτογραφισουμε ομως.Φιλια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπημενη μου Μαρια να εισαι καλα και να χαιρεσαι το γλυκο σου αγορακι.Οπως ξερεις θα περασουμε τις γιορτες στο γνωστο χωρο που τελευταια δεν το αποχωριζομαστε με τιποτα,σαν το αποσμητικο Rexona ενα πραμα.Περιμενω βρε Μαρακι μου να φυγουμε τα Θεοφανεια πια για ενα ταξιδακι στη χωρα του επσπρεσσο για να ξεκουραστω λιγακι.Φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γιάννα μου με εντυπωσίασες!
    Άργησα να έρθω επίσκεψη,λόγω υποχρεώσεων και ξετρελάθηκα με τα ωραία σου!
    Να είσαι καλά και να σε καμαρώνουμε!
    Εύχομαι να περάσεις υπέροχα!
    Καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιάννα μου τι να πω! είναι όλα υπέροχα, ούτε επαγγελματίας να ήσουνα, μπράβο!
    Εύχομαι καλές γιορτές με υγεία και χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ολγα μου αγαπημενη ευχαριστω πολυ.Και συ με τις δημιουργιες σου το ξερεις πως με εχεις εντυπωσιασει.Να εισαι παντα καλα και να χαιρεσαι τους αγαπημενους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Thumbelina
    Καλες γιορτες και σε σενα καλη μου,να περασεις υπεροχα με την οικογενεια σου.Ευχαριστω για τα καλα σου λογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλε μου Σκρουτζακο σ'ευχαριστω πολυ.Ευχομαι και για σενα οι μερες αυτες να ειναι ξεχωριστες,να περασεις καλα και να διασκεδασεις με την ψυχη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Λοιπόν Γιάννα μου,ευσυγκίνητη δεν μπορώ να γράψω. Για όλα, σε φιλώ και αύριο θα ξαναμπω θα στρωθώ και θα σου πω..
    ναι θα σου πω, για την απλότητα, τη μεγαλωσύνη, και τη μάνα.

    Αγκαλιά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χρόνια πολλά Γιάννα μου και καλώς δεχτήκατε την Χριστιάνα σας. Σίγουρα έχετε μεγάλες χαρές αρχίζοντας από το υπέροχο δείπνο που βλέπω στις φωτογραφίες.Όλα θαυμάσια στην κυριολεξία. Πολύ συγκινήθηκα με το τέλειο σχόλιο της κορούλας σου αλλά νάνε καλά με διασκέδασε άλλο τόσο με "τα γεράματα", χα χα χα. Μου θυμίζει τον εαυτό μου με την ιστορία της Μαρίας.
    Να περνάτε ωραιότατα!! Τώρα που δουλεύεις οι ώρες σου θα πρέπει να περνούν πιο γρήγορα ξέροντας ότι στο σπίτι σε περιμένει όλη η οικογένεια.
    Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά για την ονομαστική εορτή της Χριστιάνας με πολλές θερμές ευχές από άλλη μια γριά μαμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κατερινα μου μια αγκαλια κι απο μενα.Στο ευσυγκινητη εχεις πετυχει διανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ευη μου ειδες η κορη μου τι αστειακια μου κανει!Ευχαριστω για τις ευχες και τα χρονια πολλα.Αν μου επιτρεψεις θα σε δω και γω λιγο,οχι ως "γρια μαμα",αλλα σαν την μεγαλη μαμα,που και μενα αυτες τις μερες πολυ μου λειπει.Θυμαμαι συνεχως υα γλυκα που καναμε μαζι και τωρα πριν την χασουμε,οταν την πηγαινα στην εκκλησια να κοινωνησει την παραμονη των Χριστουγεννων.Ευη μου οτι καλυτερο και σενα και στην υπεροχη οικογενεια σου.Τα φιλια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Όλη μα όλη η γραφή σου είναι μια απόλαυση Γιάννα μου. Χθες λοιπόν διαβάζοντας νόμιζα πως θα καθήσω γύρω απ το τραπέζι και θα ρουφήξω τη ζεστασιά του. Καλως το δέχθηκες το κορίτσι σου και ευχομαι να περάσετε μέσ τα ζαχαρωτά:))

    Η Χριστιάνα (της στέλνω φιλιά) μου έφερε στο νου, το παιδί-Κατερίνα και τη μαμά-Κατερίνα μαζί. Μάνα που φροντίσει και το παιδί που του λείπει η μάνα.

    Φιλιά και ευχές σε όλη την οικογένεια Γιάννα μου
    Με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δηλαδή έτσι θα κάνω και εγώ όταν τα παιδιά μου μεγαλώσουν και θα τα περιμένω μια στο τόσο να φάμε όλοι μαζί?
    Συγκινήθηκα και πιο πολύ με τα λόγια της κόρης σου.

    Χρόνια πολλά και να περάσετε όμορφα όλοι μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κατερινα μου εισαι αληθινα γενναιοδωρη.Μια αγκαλια και δυο φιλια,μαζι με μια ευχη,να εισπραξεις απο την ζωη σου οση χαρα εχεις προσφερει κι εσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ναι καλε μου Μαρκ τα παιδια παντα μας συγκινουν και μας γεμιζουν χαρα.Και οταν ανοιξουν τα φτερα τους για μακρια θα τα περιμενουμε με λαχταρα να γυρισουν.Χρονια Πολλα και ολα τα καλα της γης στο σπιτικο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή