Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΜΕ ΡΩΜΗ


Κι ετσι βρεθηκαμε να πεταμε πανω απο τα συννεφα Κυριακη πρωι με κατευθυνση τη δυση.
Προορισμος μας η πρωτευουσα της Ιταλιας.Μια βολτα στη Ρωμη ειναι μια περιηγηση στις τεχνες και στην Ιταλικη αναγεννηση του 14ου αιωνα,που στολισε με απειρα αριστουργηματα και μνημεια την πολη και αποτελουν πλεον παγκοσμια κληρονομια.Κυριακη πρωι και με την διαφορα της ωρας εχουμε αρκετο χρονο για καφε και ασκοπη βολτα,χωρις συγκεκριμενο προορισμο.
Το λατρεμενο μας τεκνο μας εγκαταλειπει αμεσως και κατακοπο απο το clubbing των εορτων πεφτει σε χειμερια ναρκη.
Αποφασιζουμε εκδρομουλα στο Frascati και περπαταμε προς το Termini οπου οι ουρες στα εισιτηρια κανουν κυκλους και μεχρι να συντονιστουμε με τα μηχανηματα αυτοματης εκδοσης το τραινο εχει σφυριξει τρεις φορες σε ρυθμο αποχαιρετισμου.
Αποχωρουμε με την αποφαση να παμε στο Frascati την ημερα των Θεοφανειων.Περπαταμε χαλαροι προς τις Ισπανικες σκαλες που ειναι κοντα στο ξενοδοχειο μας με την σκεψη αν το παιδι μας ξυπνησει να το παρουμε μαζι μας.
Οταν φτανουμε στην κορυφη της σκαλας ολοκληρη η βαρια βιομηχανια της Ιταλικης μοδας ειναι ξυπνια και δουλευει με εντατικους ρυθμους.Ολα τα καταστηματα της αριστοκρατικης περιοχης με τους πιο διασημους οικους της Ευρωπης ειναι ανοιχτα και ο κοσμος σχηματιζει ουρες μπροστα στον ευγενικο πορτιερη που καθε λιγο ανοιγει την πορτα του για να περασει ενα μικρο πληθος,με σκοπο να βρει το κελεπουρι των εκπτωσεων.Οι γυρω δρομοι(Condotti,Frattina,Del Corso) εχουν αποκλειστει για τα αυτοκινητα και o συνωστισμος ειναι τεραστιος.
Η Ιταλια ανακαλυψε οχι αργα το κρυμμενο της χρυσορυχειο και κει που εβλεπες την πολη να ερημωνει τις Κυριακες τωρα μενουν ολα ανοιχτα και τα ευρωπουλα συρρεουν με την ουρα.Βεβαια οι μεγαλοι οικοι εχουν ηδη βαλει στις βιτρινες τους την καινουρια κολεξιον και αυτη δεν εχει εκπτωσεις,η διαλεγεις ενα ωραιοτατο πορτοφολακι απο τον FENDI και λες επιτελους θα γινει δικο μου με 50% και σου λενε με μεγαλη στενοχωρια, οτι το μαυρο χρωμα δεν εχει εκπτωση,το καταπρασινο της χλοης ομως ,που μοιαζει με αξεσουαρ του φλωρινιωτη,μπορει να γινει δικο σου αμεσως σε χαμηλη τιμη.Η περιοχη ειναι ωραιοτατη και βλεπεις πολυ φροντισμενους ανθρωπους που σου φτιαχνουν την διαθεση,αλλα αν χωθεις και στα γυρω στενα τοτε σιγουρα θα βρεις πολυ ομορφα πραγματα σε καλες τιμες.Και ειναι αυτο που θαυμαζω στους Ιταλους.Η φινετσα και το design και στο πιο μικρο αντικειμενο.Ολα φτιαγμενα τελεια,με ομορφια και καλη ποιοτητα.



Ανεβαινοντας την Condoti προς τις Ισπανικες σκαλες,συναντας το συντριβανι μισοβυθισμενο πλοιο,εργο του Μπερνινι και υστερα απο την κορυφη θαυμαζεις τη θεα.


Ο οικος GUCCI και η βιτρινα του

Οι τσαντες στην βιτρινα του VALENTINO.Τις λατρεψα και εμεινα ωρα να τις κοιταζω.



Χρωματα στα κτιρια της Ρωμης


FENDI.Ο οικος το βραδυ με την χριστουγεννιατικη φορεσια του.


VIA VENETO
Γιαννα και Χριστιανα στο Τρανστεβερε,μια μποεμ συνοικια που φερνει λιγο στη δικη μας Πλακα.


Το HARRYS BAR στη Βια Βενετο εγινε γνωστο απο την συμετοχη του στην ταινια του Φελινι DOLCE VITA.Σημειο συναντησης για διασημοτητες μεχρι σημερα προσφερει εξαιρετικο φαγητο και ποτο σε πολυ τσουχτερες τιμες.

Ε με τοσο περπατημα ας πιω και γω ενα καφεδακι να παρω δυναμεις να συνεχισω γιατι εχουμε ακομα βιτρινες,φαγοποτια και τεχνη.

33 σχόλια:

  1. Γιάννα και Χριστιάνα κλέψατε την παράσταση!
    Δυο όμορφες κυρίες στην όμορφη και αιώνια πόλη μας χαμογελούν,ρίχνω μια ματιά στις βιτρίνες και στα καλαίσθητα κτίρια ΑΛΛΑ μένω να χαρώ τα κοριτσάκια να τα στείλω φιλάκι με αγκαλίτσα και να συγχαρώ τον φωτογράφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννα μου, πέρασες όλη την ατμόσφαιρα με τρόπο θαυμάσιο!
    Τα πρόσωπά σας, η καλύτερη επιβεβαίωση της ομορφιάς!
    Μπράβο,Μπράβο, Μπράβο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σου μοιάζει το κοριτσάκι σου :)
    τελικά όλοι οι μεγάλοι οίκοι έχουν πανομοιότυπο στολισμό παγκοσμίως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ ωραια η περιηγηση στην χειμωνιατικη Ρωμη. Σιγουρα καλυτερα απο τον δικο μου καυσωνα του Ιουλιου. Ελπιζω τελικα να τα καταφερες να πας στη Φρασκατι! Συνηγορω κι εγω με Ρουλα για την ωραια φωτογραφια μαμας και κορης! Γλυκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ciao belle ragazze! Κουκλάρες στην αιώνια πόλη. Πανέμορφες οι φωτογραφίες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστές ρωμιές κουκλίτσες μαμά κ κορούλα. Να ζήσετε σαν τα ψηλά βουνά κ να απολαμβάνετε η μια την άλλη. Σας φιλώ κ τις δυο!!

    P.S. Γιάννα μου ξέχασες το λουλούδι της φιλίας να πάρεις. Εγώ παραπλανήθηκα με τις κούκλες ξεχνώντας την Ρώμη και τον υπέροχο καφέ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ωραίες οι βιτρίνες κούκλα και εσύ και η κόρη σου αλλά τον τασουλη μου δεν είδα πουθενά να πίνει το καφεδάκι του... από την γεμάτη ουράνιο τόξο,μετά από μεγάλη καταιγίδα, ΡΟΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαμα και κορη υπεροχες....!!! Ναστε καλα και να απολαμβανετε ταξιδια, βολτουλες και αγκαλιες.! Η Ρωμη δεν χορταινεται...!! Φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστω Ρουλακι μου.Αν και δεν ηθελε με τιποτα την ξεγελασα και εβαλα την φωτογραφια της εδω γιατι μου αρεσε κι εμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ολγα μου ευαισθητη.Φιλια πολλα και σε σενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υποθετω θα τους ειδες στη Ν.Υορκη Μελισσακι μου.Παντως τους χαζεψα αρκετα,ειναι μια αλλη ατμοσφαιρα.Εχει μια γκλαμουρια το ολο θεμα και τελικα σου αρεσει.Η κορη μου μου μοιζει ναι και μου το λενε συνεχεια.Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχαριστουμε Δεσποινακι μου.Ναι πηγα στη Frascati (θηλυκο ειναι;εγω ελεγα το Frascati,μαλλον σε συσχετισμο με το κρασι.Οπως, αγορασα ενα Frascati).Και μου αρεσε πολυ ειχε και υπεροχο φαγητο.Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φοιβο μου ευχαριστω,για τα καλα σου λογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευη μου εχεις τα φιλια μου και την αγαπη μου.Να σου πω την αληθεια ειχα ντραπει να παρω το λουλουδι για να μην με πειτε ψωνιο,αλλα μου αρεσε πολυ και το πηρα τελικα.Ευχαριστω πολυ,το κοιταζω και σε θυμαμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν μου λετε εσεις εκει κατω ποτε θα τα μαζεψετε να ερθετε Αθηνα τελικα;Σαν πολυ δεν σας κρατησε η Ροδος.Τον φιλο σου δεν τον εβαλα γιατι αποφευγει την δημοσιοτητα.Αφηνει ολα τα φωτα πανω μου.Φιλακια σε ολους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ορφιακι μου ευχαριστω.Αχ πως θαθελε να κανω ενα ταξιδακι καθε δυο μηνες,για ανανεωση!Τωρα ομως πισω στη δουλεια.Ας ειναι ναμαστε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι όντως εκπληκτική χώρα η Ιταλία! Την λατρεύω! Κυρίως την Φλωρεντία, μετά τη Ρώμη.. ε και την Βενετία.. Τι να λέμε εκπληκτικές πόλεις.. η καθεμία έχει κάτι ξεχωριστό..
    Τόσο κοντά μας, και εμείς τόσο διαφορετικοί.. χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιάννα, μόλις τώρα μπήκα στην ιστοσελίδα σου και με έκανες με την παραστατική περιγραφή σου να ξαναζήσω τη Ρώμη, που επισκευτήκαμε με την γυναίκα μου, πριν τέσσερα χρόνια. Οι μεγάλες πρωτεύουσες δεν γνωρίζονται και δεν χορταίνονται με μια και μόνο επίσκεψη και βέβαια αν δεν τις περπατήσεις. Καταπληκτική αγορά, ανοιχτά συνέχεια τα καταστήματα και τιμές σχεδόν στο μισό από την Ελλάδα, για ποιοτικά πράγματα και όχι κουρέλια όπως εδώ στις εκπτώσεις. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχω σταματήσει να αγοράζω, τουλάχιστον είδη ένδυσης, στην Ελλάδα. Ακόμη και στο Παρίσι τα βρίσκω φθηνότερα. Εγώ καφέ από χρόνια δεν πίνω λόγω προβλήματος με το στομάχι. Όμως όταν στην Ιταλία τιμώ ιδιαίτερα τον γευστικό τους καπουτσίνο και βέβαια σε χαμηλή τιμή Ιταλίας και όχι των 5-8 ευρώ της Ελλάδας.
    Χαριτωμένη η κορούλα σου. Εύχομαι πολλές, καλές εκδρομές στο μέλλον και να μας τις περιγράφεις. Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΑΣ.
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αρτιστα μου ειναι οπως τα λες.Ειναι διαφορετικη χωρα και οπου να πας σε συναρπαζουν τα μνημεια της.Φλωρεντια μοναδικη,πηγα μια φορα πριν χρονια(μεταξυ μας οταν παντρευτηκα)και θελω τοσο να ξαναπαω!
    Φιλακια καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ντινο μου συμφωνω μαζι σου.Αληθινες εκπτωσεις και πολυ ποιοτικα πραγματα.Ψωνιζεις και χαιρεσαι.Μακαρι να ειμαστε καλα να κανουμε ταξιδακια και να τα απολαμβανουμε.Καλη σου μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεια σου Σκρουτζακο.Ευχομαι κι εγω να μπορεσω να ξαναταξιδεψω συντομα.Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιάννα μου πολύ ωραίο το οδοιπορικο σου!Το πως
    περάσατε αλλωστε φαίνεται στο πρόσωπό σου και τις όμορφης κορούλας σου!Λάμπετε και οι δυο σας!ΠοΛλά φιλιά και καλό Σ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τί ωραία που γράφεις, στο έχω ξαναπεί. Η Ρώμη είναι πανέμορφη έχω πάει δύο φορές και το αστείο είναι ότι στη Φοντάνα Ντι Τρέβι την πρώτη φορά ευχήθηκα να ξαναπάω και έπιασε!!
    Το ίδιο πανέμορφες όμως είναι και μαμά με κόρη οφείλω να πω!
    Φιλιά Γιάννα μου, με ταξίδεψες σήμερα, να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. -ναι μαλιστα

    ερχομαι απο τη Κατριν!
    δεν μπορω να λειτουργησω
    με εχετε εξοντωσει (εχω και μια εμμονη με την Ιταλια με ξεκανατε αγαπητη)

    -θα σκεφτω πολυ αν θα σας ξαναμιλησω μετα απο αυτη τη συντονισμενη επιθεση στον ισορροπημενο μικροαστικο μου μικροκοσμο!

    -σιγα μην παω σημερα και στη Δεσποινα ταυτοχρονως
    -να αυτοκτονησω!

    -χαιρεται!

    (ακολουθει λιμνη δακρυων)!

    χχχχχχχχχχχχχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ακολουθει σοβαρο σχολιο:

    μπορειτε να μην αναρταται υπεροχες αναρτησεις
    με υπεροχες φωτογραφιες
    οταν διαβαζει το προλεταριατο???

    (λαθος ουτε αυτο το σχολιο ειναι σοβαρο και εγω ειμαι καταβαθος βασιλισσα τι δουλεια εχω με το προλεταριο?πφ)


    -με αυτα και με αυτα εχω ξαναβρει το χιουμορ μου Γιαννα::)παρ ολη την κουραση!

    Λατρευω την Ιταλια
    οι φωτογραφιες σου ειναι υπεροχες
    οπως και αυτη που εχεις βαλει
    τη δικη σου εννοω πανω απο τον μοντιλιανι και τις δεσποινιδες της αβινιον

    Η δε μικρη δεσποινιδα μια μικρη νεραιδουλα
    -να τη χαιρεσαι!!

    χχχχχχχχχχχχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πελα μου ητανε πραγματικα ωραια στο ταξιδακι μας και ξεκουραστηκαμε,παρολο το ατελειωτο περπατημα.Φιλια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μετα μου γλυκια με τον καλο σου λογο.Αυτη η Ρωμη ειναι μοναδικη πραγματι.Σου ευχομαι απ'την καρδια μου να ξαναπας και να το απολαυσεις γιατι το αξιζεις.Να εισαι παντα καλα.Φιλιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ετσι μπραβο!Και γω για βασιλισσα σ'εχω λιονταρακι μου.Προλεταριατο το περηφανο λιονταρι;Ζαμε των ζαμων!!!Ενα εισιτηριο κι εφυγες για κει που σ'αρεσει και σε εμπνεει.Και ειδες και το δικο μου λιονταρι,εβαλε την φωτο του πανω απο Μοντιλιανι και Πικασο.Οχι παιζουμε.Αυτη η λιονταρισια χαιτη δεν ησυχαζει ποτε,ουτε και κανει πισω.Τι μετριοφροσυνη θεε μου!Φιλια βασιλισσα μου και υποκλινομαι στην αιωνια γοητεια του λογου σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. γιαννα μου τι ωραιες οι φωτο που μοιραστηκες μαζι μας! και η ρωμη ατελειωτη και αθανατη!
    και σε αλλα πολλα ταξιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εξαιρετικές φωτογραφίες Γιάννα , τι να πω!!!!
    Τώρα θα λέω πήγα Ελβετία και .....Ρώμη χο χο!
    Σαν να ήμουν εκεί!!

    Βρε βρε!!Τι κορίτσια πανέμορφα είναι αυτά?? Αδελφούλες είναι??? Ματάκια μπλε φορέστε!!

    Πανέμορφη η Ρώμη καλή μου φίλη να καταφέρεις να κάνεις κι άλλα ταξίδια και να πέρνεις κι εμάς μαζί,ναι??

    Φιλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παναθηναιε καλε μου φιλε η αιωνια πολη ειναι μοναδικη και ενα ταξιδι δεν ειναι ποτε αρκετο.
    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κατερινα μου πολυ καλη ιδεα.Το ιδιο θα λεω κι εγω.Γιατι το ταξιδι σου πολυ το ζηλεψα.Τι να λεμε ενα ταξιδι ποτε δεν ειναι αρκετο και τωρα να μου λεγες ειμαι ετοιμη να φταξω βαλιτσες και να ξαναφυγω.Φιλακια και βεβαια να παμε παρεουλα φιλαρακι μου οπου σ'αρεσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή