Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ


Τις τελευταιες μερες περπατησα κι εγω ανταμα με την ελληνικη οικονομια.Αρρωστες και ταλαιπωρημενες και οι δυο.Μονο που στην δικη μου περιπτωση τα πραγματα ηταν λιγο πιο απλα.Αντε δυο τσαγια, ενα αντιπυρετικο,λιγο σιροπι για το βηχα και ναμαι παλι ετοιμη για νεες περιπετειες και εργασια.Η καλη μας η οικονομια ομως εχει νοσησει βαρεια και τα απλα γιατροσοφια δεν φαινεται να εχουν κανενα αποτελεσμα.Βεβαια τα πρωτα συμπτωματα ειχαν φανει εδω και καιρο,αλλα κανεις δεν εδωσε σημασια και φτασαμε σημερα να χρειαζεται πολλαπλο bypass για να την συνεφερουμε.

Τον Σεπτεμβρη που μας περασε ηρθε κι εκεινο το ψηλο αγορι με την ξενοφερτη προφορα και την αθλητικη παρουσια και μας ξεμυαλισε με υποσχεσεις του τυπου"λεφτα υπαρχουνε και χρειαζεται να γινει μονο μια κινηση για να φαμε ολοι με χρυσα κουταλια". Αμεσως τρεξαμε ολοι να ψηφισουμε,για να προλαβουμε να παμε σπιτι να στρωσουμε το καλο τραπεζομαντηλο και να περιμενουμε την επομενη μερα που θα αλλαζε τη ζωη μας.
Και η επομενη μερα δεν ηρθε ακομα γιατι στο μεταξυ ανακαλυψε το ψηλο αγορι οτι η κυρια οικονομια ειναι αρρωστη βαρεια και οδηγηθηκε χωρις αναστολες στο χειρουργικο κρεβατι,με το νυστερι των περικοπων να λειτουργει χωρις σταματημο για να την γιατρεψει.

Στο μεταξυ βρεθηκε και ο ιος που προκαλεσε την εμφραγματικη λειτουργια της καρδιας της ελληνικης οικονομιας και οδηγηθηκε παραυτα σε λαικο δικαστηριο για να τιμωρηθει.
Οι δημοσιοι υπαλληλοι λοιπον,αυτοι φταινε για τα χαλια της οικονομιας μας.Αυτοι που τοσα χρονια εισεπραταν επιδοματα εναντι αυξησης μισθων,για να ανταποκριθουν εν μερει στις υψηλου κοστους απαιτησεις της καθημερινοτητας,που πληρωνουν αγογγυστα τους φορους που τους αναλογουν γιατι δεν μπορουν να κρυψουν ουτε μια δραχμη απο τα εισοδηματα τους,γιατι τα ξερει ακομα και η κουτση μαρια.Που χανουν πλεον κεκτημενα δικαιωματα ετων οπως τα ορια συνταξιοδοτησης,αυτα που πληττουν κυριως τις γυναικες.Χωρις καμμια διαχειριση του κοινωνικου κεφαλαιου, το κρατος θα κρατησει στις θεσεις τους, εργαζομενους μεγαλης ηλικιας που θα αδυνατουν να ανταποκριθουν στα νεα δεδομενα και τις συγχρονες απαιτησεις ωστε να αυξηθει η παραγωγικοτητα. Που παιρνουν πτυχιο απο το πανεπιστημιο για να μαθουν γραμματα τα παιδια μας και πληρωνονται στα 25 χρονια υπηρεσιας με 1500 euro για να οδηγηθουν αυτοματα στην παραπαιδεια,που το ιδιο το ελληνικο κρατος συντηρει και υποθαλπτει για παρα πολλα χρονια,χωρις να τολμησει την τομη που θα φερει την ανοιξη στην παιδεια,και θα οδηγησει στην πολυποθητη συγκλιση που μας υποσχεθηκαν μετα την εισοδο μας στο euro.
Επι πλεον θεωρω οτι η συμπλεγματικη ταυτοποιηση ολων των εργαζομενων στον ευρυτερο δημοσιο τομεα με το προτυπο του τεμπελη και αγενη υπαλληλου που χειριζεται τον απεναντι του με την λαικοχωριατικη νοοτροπια του ξερεις ποιος ειμαι εγω,δεν ισχυει.
Υπαρχουν δημ.υπαλληλοι που μοχθουν αληθινα,προσφερουν υψηλου επιπεδου υπηρεσιες με μεγαλο φορτιο ευθυνης,εργαζονται σε ημερες και ωρες που ολοι οι υπολοιποι απολαμβανουν την αναπαυση τους και στηριζουν εξαιρετικα νευραλγικους τομεις για την ελληνικη οικονομια.
Απαιτειται λοιπον η κατα περιπτωση αξιολογηση των εργαζομενων για να αποδωθει και το δικαιο.


Η υπαρξη και η στηριξη της μεσαιας ταξης αποτελει χρεος και ελπιδα για το καθε ευνομουμενο κρατος.Εαν οδηγηθουμε στην παραγωγη νεοπτωχων και στην εξαφανιση ουσιαστικα της μεσαιας ταξης,τοτε ενα μεγαλο κομματι μικρομεσαιων επιχειρησεων που ουσιαστικα στηριζονται εκει θα αναγκαστει να κανει περικοπες,να απολυσει υπαλληλους και μακροπροθεσμα να καταληξει σε κλεισιμο.
Επανερχεται δραματικα η εικονα του δημ.υπαλληλου με τα μανικια που προστατευαν απο τη φθορα το μοναδικο καλο πουκαμισο.Του υπαλληλου που αμειβοταν φτωχα,ετρωγε φτωχα και ζουσε χωρις ελπιδα στην θλιβερη μετα τον εμφυλιο δεκαετια του 50.Η δημοσια διοικηση που βρισκεται ηδη σε κατασταση αποσυνθεσης με την μειωση των δαπανων θα γινει πολυ χειροτερη.Μειωση δαπανων σημαινει και μειωση των υπηρεσιων.Χειροτερα νοσοκομεια,επιπεδο σπουδων στα σχολεια υποβαθμισμενο,και μεγαλυτερο χρονο αναμονης για την εξυπηρετηση στις υπηρεσιες.

Και ολα αυτα μεσα σε ενα απολυτα καπιταλιστικο και καταναλωτικο συστημα που ο "βασικος μετοχος"της διαφημισης κατακλυζει τη ζωη μας και υποδαυλιζει τις επιθυμιες μας.
Δεχομαι στωικα να προσφερω οτι ειναι δυνατον για τη στηριξη της οικονομιας και των προσπαθειων του νεου πρωθυπουργου για την αντιμετωπιση της κρισης.
Ας ειμαι ομως αυτη τη φορα ο ουραγος, πισω απο τους μεγαλους φοροφυγαδες που κατακλεβουν το κρατος δηλωνουν 500 euro εισοδημα το μηνα και κυκλοφορουν με πανακριβα αυτοκινητα και προκλητικη ζωη.
Ειναι μεγαλη αναγκη να ικανοποιηθει πρωτα το κοινο περι δικαιου αισθημα και υστερα να ζητησει το κρατος την στηριξη των γνωστων υποζυγιων που λεγονται δημ.υπαλληλοι.Θελω επισης καποιος να μου εξασφαλισει οτι η οποιαδηποτε θυσια,η προσφορα μου,θα εχει θετικο αποτελεσμα και οτι συντομα, το 2013 νομιζω ειπε ο πρωθυπουργος,θα βγουμε επιτελους απο την κριση,η οικονομια θα ανακαμψει και ο ελληνας συνεπης φορολογουμενος θα παρει πισω τα χρηματα που εχασε αυτα τα χρονια.Υπαρχει σχεδιο αναπτυξης για την οικονομια,για να μην χρειαστουν αλλα σκληροτερα μετρα για τον πολιτη που δοκιμαζεται ηδη;

35 σχόλια:

  1. η ελλας εχει χρεωκοπησει - αν ηταν ιδιωτικη εταιρεια δεν θα μπορουσε να πληρωσει μισθους, συνταξεις, προμηθευτες, πιστωτες.
    η γιαννα μιλαει και γραφει για τους συνεπεις δημοσιους υπαλληλους - αυτοι εκτιμω οτι ειναι περιπου το 5% του συνολου
    και χαρακτηριζονται απο τους λοιπους ως "κοροιδα, μαλακες, ουφο" και αλλα ωραια
    αυτη η μιρη ομαδα ειναι καταδικασμενη να κουβαλαει τον σταυρο της χωρις να την καταλαβαινει κανενας, και χωρις κανενας να της δινει σημασια
    στο τι θα γινει τωρα:
    παμε για μια πενταετια με τεραστια προβληματα για μερος της μεσαιας ταξης στην ελλαδα
    πολλοι μεσαιοι θα χρεωκοπησουν και θα εξαθλιωθουν
    οι φτωχοι θα γινουν φτωχοτεροι
    οι εχοντες δεν θα καταλαβουν τιποτε, μαλλον θα κερδισουν και κατι περισσοτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μη μιλήσουμε για τις χιλιάδες απολύσεις.. και για τα χάλια του ιδιωτικού τομέα.. Που θα βρει κάποιος δουλειά αν απολυθεί σήμερα..; Αφού δεν υπάρχει ζήτηση εργασίας, ενώ υπάρχει υπερπροσφορά ....

    Είναι δύσκολα τα πράγματα.. Έρχονται προβλήματα μεγάλα, ήδη πολλά μαγαζιά κλείνουν να δούμε ποιοι και πόσοι θα αντέξουν..

    Και όπως πάντα την πληρώνουν οι μη έχοντες..

    Δε ξέρω είμαι απογοητευμένη.. αν τα δεις λίγο ρεαλιστικά τα πράγματα συνειδητοποιείς πως δεν είμαστε σε καθόλου καλή κατάσταση, και αυτά τα δάνεια με τα υπέρογκα επιτόκια, που θα μας οδηγήσουν; Μαθηματικά σε χειρότερη μοίρα..
    Αυτό που με εξοργίζει είναι πως προσπαθούμε να επιβιώσουμε, αντί να παράγουμε έργο, ουσία, αξίες.. καλύτερες μέρες.. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιαννα μου μην κρινεις εξ ιδιων! Δεν ειναι ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι σκαρτοι αλλα δεν ειναι ολοι συνεπεις και ευσυνειδητοι. Ξερεις πως φαινεται σε εναν ιδιωτικο υπαλληλο να ακουει οτι αποσπασμενοι σε γραφεια γενικων γραμματεων (και ειναι πολλοι) δεν γραφουν τις αδειες που παιρνουν όντας στη συγκεκριμενη υπηρεσια και οταν τελικα βρεθουν στην οργανικη τους θεση παιρνουν 4 μηνες αδεια γιατι δεν τους αρεσει το περιβαλλον? Αυτοι οι ανθρωποι καθονται και πληρώνονται ενω στην ουσια δεν το δικαιουνται! Μπορει να μη μπορουν να φοροδιαφυγουν οι δημοσιοι υπαλληλοι αλλα βρισκουν τροπους και τα μασανε διαφορετικα.
    Δεν ειναι τυχαιο οτι οι περισσοτεροι σκοτωνονται για μια θεση στο δημοσιο για να ειναι χαλαροι κι ωραιοι! Δεν το γενικευω γιατι θα ηταν αδικο για τους υπολοιπους αλλα δυστυχως ειναι μεγαλυτερο το ποσοστο εκεινων που ειναι 'μαγκες'.
    Η Ελλαδα ειναι προφανως σε πολυ δυσκολη θεση και δυστυχως τη νυφη θα την πληρωσουν εκεινοι που δεν μπορουν να ξεφυγουν. Το φαιδροτερο ολων ειναι οτι κατα καποιο τροπο οι πρώτοι υποθαλπουν αυτους που ξεφευγουν με το γνωστο 'δε βαριεσαι'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μέτρα...περικοπές...αυξήσεις ορίων ηλικιας συνταξιοδότησης μπλα..μπλα..
    Ακουσε κανείς για περικοπες στους μισθους των βουλευτών; Για το ότι όταν ένας βουλευτής,δημαρχος,νομάρχηςκ.τ.λ.
    εκλεγεί 2 φορές και εχει δικαίωμα συνταξης;Aν θα αλλάξει κάτι και σ'αυτό;
    Αν ακουσε κανείς τίποτα ασ μου πει και μένα.Τα καλά και συμφέροντα .Και τα χειρότερα έρχονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιάννα όπως είχα γράψει και στην προηγούμενη ανάρτηση την ώρα που σε διάβαζα,βγήκε σε έκτακτο ο πρωθυπουργός με το γνωστό διάγγελμα,φορούσε μαύρο κοστούμι λες και χάσαμε το μακαρίτη,την οικονομία στην προκειμένη περίπτωση,ανατρίχιασα αν και όλοι το ξέραμε πολύ περισσότερο από τα ξένα ΜΜΕ.
    Δημόσιος υπάλληλος είμαι και γω αλλά μάλλον κατ'ευφημισμόν.Εδώ και χρόνια δουλεύουμε με το ένα τρίτο του προβλεπόμενου από τον οργανισμό προσωπικού και επειδή θέλω να κοιμάμαι ήσυχη το βράδυ και να έχω το δικαίωμα της φωνής σε θεσμικό όργανο προσπαθώ για το καλύτερο.
    Τι να σου πρώτα,με διευθυντές κλινικών που είναι επιστημονικά ανεπαρκείς,που δεν πατάνε το πόδι τους αλλά παρόλα αυτά πληρώνονται αδρά,με υπαλλήλους παρκαρισμένους χωρίς αντικείμενο απασχόλησης,με εταιρείες που έχουν στήσει φαγοπότι,με πανάκριβα υλικά χειρουργείου, με...ων ουκ έστιν αριθμός.Στην καλύτερη περίπτωση αν μιλήσεις θα θεωρηθείς ούφο όπως λέει και ο αγαπητός παναθήναιος,στη χειρότερη περίπτωση απειλείσαι με μήνυση.
    ...και επειδή η φτώχια θέλει καλοπέραση,ας προετοιμαστούμε να...καλοπεράσουμε τα επόμενα χρόνια,μόνο υγεία να έχουμε.Ψηλά το κεφάλι, για να πορευθούμε τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και στυλ σαν τη...μαντάμ σουσού χο χο χο
    φιλάκια...πλούσια σε αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννα μου, με προβλημάτισαν τα γραφόμενά σου. Τους προηγούμενους μήνες έζησα από κοντά πολιτικό- κοινωνικό -οικονομικό ξεχαρβάλωμα της χώρας. Περάσαμε από μια κυβέρνηση που είχε πάψει να κυβερνά, σε μια νέα κυβέρνηση που σπασμωδικά τρέχει να μπαλώσει τρύπες, χωρίς σχέδιο και με θολό προσανατολισμό.
    Για να γίνει κατορθωτό το μπάλωμα, αισθάνομαι ότι ακολουθούνται πολιτικές γενικευμένης δημαγωγίας. Στοχοποιούνται ομάδες πολιτών (πχ δημόσιοι υπάλληλοι, αλλοδαποί, «έχοντες», ασυνείδητοι κερδοσκόποι κλπ) και ρίχνονται σαν βορά προκειμένου να ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα.
    Σπάνια αναφέρεται ότι το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας είναι κρατικοδίαιτο και σπανιότερα ότι αυτό το γεγονός είναι μια από τις στρεβλώσεις που οδηγούν σε γενικευμένη κρίση το πολιτικό-κομματικό-μιντιακό σύστημα της χώρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ σημαντικο ειναι για μενα οταν μπαινουν θεματα που μας αφορουν ολους και ο καθενας καταθετει εδω μεσα την αποψη του και γινεται διαλογος.Μια μεγαλη αξια του blogging.
    Αγαπημενε μου Παναθηναιε δεν θελω ουτε να φτωχυνω,ουτε να εξαθλιωθω.Γιατι δεν πληρωνουν τη νυφη αυτοι που εχουν κατακλεψει τα ταμεια και σημερα σφυριζουν κλεφτικα;Γιατι η λιτοτητα τοσων ετων δεν απεδωσε τιποτα και χρεοκωπησαμε;
    Γιατι οι θυσιες των γονιων μας που πολεμησαν, εζησαν φτωχικα και δουλεψαν σκληρα δεν επιασαν τοπο;Γιατι δεν υπαρχουν χρηματα να πληρωθει το εφαπαξ των υπαλληλων που βγαινουν στη συνταξη,ενω τους τα κρατουσαν τοσα χρονια.
    Γιατι,γιατι,γιατι;
    Καθε κρατος που θελει να αποκαλειται δικαιο,οφειλει να βελτιωνει το επιπεδο ζωης των πολιτων,γιατι δεν ξερω κανενα που θα του αρεσε να ζει μια ζωη στη μιζερια,χωρις να απολαμβανει ενα εστω μικρο μερος απο τα αγαθα που κατακλυζουν τον κοσμο.Θελω να ειμαι συμμετοχος στη ζωη και οχι φτωχος παρατηρητης.
    Να γιατι αρνουμαι να εξαθλιωθω και να υποβιβασω το επιπεδο διαβιωσης.Οταν δουλευεις μια ζωη και εισαι συνεπης καποτε πρεπει τα δικαιωματα σου να αναγνωριζονται.Και αυτο ισχυει για ολους τους ανθρωπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρτιστα μου συμφωνω ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα,αλλα γιατι φταιει ο πολιτης και πληρωνει παντα αυτος το μαρμαρο;
    Δεν ακουσα ποτε να τιμωρειται καποιος που εφταιξε για το χαλι μας.Και εχουμε ολοι παιδια ακολουθει μια γενια που ντρεπομαι,αλλα την αποκαλω "χαμενη γενια".Τι θα απογινουν αυτα τα παιδια,με μισθους πεινας,συνταξη στα 70 και χωρις ονειρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μελισσουλα μου τι να σου πω.Ποτε δεν πηρα απο το δημοσιο ουτε μια δραχμη περισσοτερη απο αυτα που επρεπε να παρω.Αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι οπως σωστα λες δεν ειμαστε ολοι ιδιοι εκει μεσα για να μπουμε στο ιδιο τσουβαλι και να καταδικαστουμε,και ο αριθμος αυτων που συμπεριφερεται με λαθος τροπο ειναι μικρος.Υστερα υπαρχουνε και τα μεγαλα μεσα.Οσοι προστατευονται απο τις μεγαλες δυναμεις πανε στο δημοσιο και μετα κανουν οτι γουσταρουν.Το εχω δει και ειναι απαραδεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ετσι ειναι Πελα μου.Καθε φορα πληρωνει ο πολιτης μονο.Και ειναι μια πληρωμη χωρις αντκρυσμα.Τιποτα δεν επιστρεφει σε μενα.
    Αυτο δεν μπορει να λεγεται κρατος δικαιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλήθεια Γιάννα, απεργείς αύριο? Διάβασα ότι απεργούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
    Πάντως η απεργία συνάδει με την ανάρτηση.
    Σοβαρά τώρα, δίκιο έχεις,εύκολος στόχος οι δημ. υπάλληλοι και το κράτος πάντα εκμεταλλεύεται την πλεονεκτική του θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρουλα μου τα χαλια της δημοσιας διοικησης δεν περιγραφονται.Και οταν μιλαμε για νοσοκομεια,σχολεια αστυνομια και απασχοληση που αφορα την ανθρωπινη ζωη,τοτε τα πραγματα γινονται πολυ δυσκολα.Εμεις δουλευουμε με μειωση προσωπικου κατα 40% εδω και τρια χρονια.Την ιδια στιγμη οι πιεσεις που μας γινονται για αυξηση του capacity του αεροδρομιου δεν λεγεται.Πως μπορει να γινει αυτο οταν το προσωπικο δεν επαρκει για να καλυψει τις αναγκες και δουλευει με 6 μερες καλοκαιρινη αδεια.Πως μπορουν ανθρωποι που ειναι ηδη εξηντα χρονων να δουλευουν σε μια δουλεια που χρειαζεται γρηγορες αποφασεις και ανακλαστικα ταχυτατα για να ανταποκριθει σε δυσκολα περιστατικα;Υπαρχει μια σπουδαια λεξη που επρεπε ολοι να σταθουνε και αυτη ειναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ.Ασφαλεια,αεροσκαφων,ανθρωπων που ειναι στον αερα,εμπορευματων και επενδυσεων καθε ειδους που εξυπηρετουνται απο αυτη τη δουλεια.Δεν ιδρωνει το αυτι κανενος,οσες φορες και να το πουμε.Και στο μεταξυ ο κοσμος παιρνει το αεροπλανο και πεταει.Και η ασφαλεια στηριζεται στην αυτοθυσια μερικων ηλιθιων μεσα σ'αυτους κι εγω που μοχθουν.Ολη την ωρα μας λενε οτι χρεωνομαστε με καθυστερησεις απο τους flow manangers των Βρυξελλων και πρεπει να εξυπηρετουμε συνεχως και μεγαλυτερο αριθμο α/φων.Η ψυχολογια μας εχει χαλασει,υπαρχουν συνεχως μικροκαβγαδες και τωρα μας περικοβουν και το μισθο.Και το κορυφαιο, προσφατα κυκλοφορησε ενα χαρτι,για να μειωθει η θερμοκρασια στα δημοσια κτιρια στους 19 βαθμους.Ο δικος μας χωρος ειναι τεραστιος και δεν ζεσταινεται με τιποτα.Ετσι δουλευουμε με τα μπουφαν και κυριως την νυχτα τρεμουμε απο το κρυο.Το πιστευετε;
    Συγγνωμη γιατι ειπα πολλα αλλα το ποτηρι εχει ξεχυλισει.Αντε λοιπον ας ευχυθουμε υγεια και Να χαμογελασουμε με οτι μπορουμε γιατι νομιζω κι εγω οτι τα δυσκολα δεν ηρθαν ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγγελικη μου, ειπες με λιγα λογια πολυ σημαντικα πραγματα και με καλυψες πληρως.
    Δεν θελω να προσθεσω κατι αλλο και σ'ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαιρη μου απεργω αυριο,αν και εγω ειμαι προσωπικο ασφαλειας και θα βρισκομαι εκει για καποιο εκτακτο περιστατικο που πρεπει να εξυπηρετησουμε.VIP πτησεις,η νοσοκομειακες αποτελουν εξαιρεση.
    Ελπιζω να μην πεταει αυριο καποιος απο τους καλους μου φιλους και με βριζει μετα.Συγγνωμη αλλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιάννα μου λίγα είπες,"ιερή αγανάκτηση" θα χαρακτήριζα τα προσεγμένα όπως πάντα λόγια σου!
    φιλάκια και να προσέχεις με τους 19 βαθμούς,άκου 19 βαθμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιάννα δε χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη. Η απεργία είναι δικαίωμα και ασκείται, δεν γίνεται παράτυπα ή παράνομα για να ζητάς συγγνώμη. Απλώς ήθελα να βεβαιωθώ ότι μετέχετε κι εσείς στην απεργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαιρη μου το ξερω και ειναι ακριβως οπως το λες.Ξερω ομως συγχρονως οτι αρκετοι ανθρωποι θα ταλαιπωρηθουν σημερα εφ'οσον ειχαν επιλεξει να ταξιδεψουν με το αεροπλανο.Αλλα ολα τα προηγουμενα χρονια οι εργαζομενοι με αυτο το μεσο πιεσης πετυχαν πολλα και σημερα απλως παλευουμε να κρατησουμε τα κεκτημενα.
    Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ φοβάμαι ότι σε δέκα χρόνια τα ίδια προβλήματα θα συζητάμε ακόμα Γιαννα μου. Πρώτον Η χώρα μας απομονονεται όλο και περισσότερο από τον υπόλοιπο κόσμο, τα ξένα κεφάλαια αποφεύγουν να έρθουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να φέρουν ανάπτυξη και know how γιατί απλούστατα αν το κάνουν θα χρειάζονται μια μαγική γυαλα για να προβλέψουν πόσο θα τους κοστίσει πραγματικά μια τέτοια επιχείρηση και το νομικό και φορολογικό πλαίσιο τους τρομάζει. δεύτερον η κατανομή του πλούτου μέσω φορολογίας όπως κι εσυ γράφεις δεν λειτουργεί τέλεια και παύλα. Η λύση προϋποθέτει πολιτική βούληση με πολιτικό κόστος, κόστος όμως όχι του τύπου θα χάσω ψηφοφόρους από την πρώτη γραμμή βλέπε δημ.υπαλλήλους και μικροεπιχειρηματιες γιατί αυτοί μετά από 4χρονια, με λίγη πλύση εγκεφάλου και καλη προεκλογική εκστρατια θα με ξαναψηφισουν (όχι όλοι αλλά ας μην κρυβόμαστε, οι περισσότεροι). Κόστος από τους μεγαλοκαρχαριες. Κι αυτό, προσωπικά πιστεύω, δεν είναι διαθετιμενοι να το πάρουν. Τα φιλία μου στην πατρίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ετσι δε γίνεται με τα περισσότερα εργασιακά δικαιώματα? Παλεύουμε για να κρατήσουμε τα κεκτημένα ή να χάσουμε λιγότερα...
    Είναι η εποχή που αναθεωρούνται τα κεκτημένα και επαναπροσδιορίζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρουλακι χτες το βραδυ που εφυγα στις 11 η ωρα απο την δουλεια ειχαμε ευτυχως μια καλη θερμοκρασια και ειχαμε βγαλει τα μπουφαν.Γινανε πολλα παραπονα γιαυτο το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γκλομπαλ μου αυτο το σεναριο ειναι το χειροτερο και το φοβαμαι κι εγω πολυ.Αν δεν υπαρχει σχεδιο αναπτυξης θα παμε παλι κατα διαολου.Αν το ΠΑΣΟΚ τα προηγουμενα χρονια που ειχε την εξουσια ειχε αναλαβει αυτο το πολιτικο κοστος που λες τωρα τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα νομιζω.Αντ'αυτου εδινε μικροεπιδοματα κατω απο το τραπεζι σε μεριδες εργαζομενων για να διορθωσει την εισοδηματικη του πολιτικη και τους ειχε ολους ευχαριστημενους.Τωρα ειναι κακοι οι εργαζομενοι γιατι παιρνουν επιδοματα και πρεπει να κοπουνε.Μα αυτος ο ανθρωπος εχει μετρησει την αγοραστικη του δυναμη,εχει παρει δανεια,σπουδαζει παιδια,στηριζει αλλους εργαζομενους με την αγορα αγαθων,πως θα τα καταφερει στο εξης;Οσο για τις επιχειρησεις γιατι να ερθουν αφου δεν γνωριζουν ουτε το νομοθετικο ουτε το φορολογικο πλαισιο σε βαθος χρονου ωστε να στηριξουν τις επενδυσεις τους.Αει χασου σου λενε και πανε τα κεφαλαια τους στην Κυπρο.Θα μπορουσαμε να μιλαμε για πολυ.Σου στελνω φιλια και ας εχουμε υγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο εργαζομενος στο στοχαστρο και ο αγωνας πως θα χασουμε τα λιγοτερα.
    Τι αλλο να πω.Ολο γκρινιαζω κι εγω αλλα δεν γινεται μια ζωη να μην μιλας.Καλημερα Μαιρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιάννα μου,δεν ήρθε το σχόλιο που σου άφησα;
    Μου κάνει εντύπωση...
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ολγα μου δεν πηρα σχολιο.Φιλακια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.


    ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΑVATAR ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χάθηκε...ή επειδή έγραψα ότι ψήφισα το αθλητικό αγόρι,τιμωρήθηκα...
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλό και όμορφο Βαλεντίνο να έχεις Γιάννα μου
    !♥!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλή Σαρακοστή και προπάντων καλό και γλυκό Βαλεντίνο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπημένη Γιάννα,
    Διάβασα και ξαναδιάβασα το πολύ καλά και ακριβοδίκαια τοποθετημένο σχόλιό σου. Πρέπει να ομολογήσω πως το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων είναι σαν το αυγό του Κολόμβου. Υποπληρώνονται και γι αυτό είναι χαλαροί ή γίνονται χαλαροί επειδή χάνουν το ενδιαφέρον τους καθότι δεν υπάρχει καμιά αφαλιστική δικελίδα αξιοκρατίας;\Είναι ένα ερώτημα κι αυτό.
    Πάντως, εδώ τώρα φορολογείται η εργασία κι όχι το εισόδημα, τείνω να κρίνω. Πραγματικά, δε μπορεί να γίνεται βορά ο εύκολος στόχος στα μέτρα εξοικονόμησης της κάθε κυβέρνησης.
    ΄Προσωπικά δεν βλέπω αποτελεσματική πολιτική απο τη κυβέρνηση και αυτό με ανησυχέι.
    Φιλί και Καλά Κούλουμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αχ βρε Ολγα μου τι μας εκανε αυτο το αγορι.Ξερεις εγω πρωτοπηγα στο ραντεβου με τον μπαμπα του πριν κατι χρονια και απο τοτε περναω συχνα την ιδια πορτα,αλλα αυτη τη φορα ειμαι λιγο θυμωμενη.Ελπιζω ομως παντα στο καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φοιβο μου καλε με τα γλυκα σου λογια.Καλες αποκριες και καλα κουλουμα για τη Δευτερα.
    Ευχομαι να περασεις υπεροχα.Ελπιζω να κανει καλο καιρο και για τους χαρταετους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ιουστινη μου
    με το υπεροχο πνευμα σου εχεις αγγιξει πολυ σωστα το θεμα με το ερωτημα που βαζεις.Συμφωνω κι εγω και παραλληλα ανησυχω για την πολιτικη και τις επιλογες του πρωθυπουργου μας.
    Θελω να ελπιζω αλλα κατι με φοβιζει.
    Ομως φωναζω οτι πρεπει να σηκωσουμε τα βαρη ολοι και αναλογικα,οχι παλι οι ιδιοι που πληρωνουν παντα.Σου στελνω φιλια και ευχομαι οι επομενες μερες να κυλησουν για σενα πολυ ομορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πολύπλετρο το θέμα σου Γιάννα μου και χείμαρος αγανάκτησης η γραφή σου. Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε λίγο πολύ.
    Σε αυτή την πυραμίδα που λέγεται δημόσιο,η κορυφή από τη βάση απέχουν πολύ. Το μέσο στέλεχος είναι αυτό που θα στηρίξει τη πυραμίδα. Η μέση πρέπει να είναι δυνατή ,αυστηρή και αμετακίνητη. Ο συνδικαλισμός, στην κακή του χρήση,το τονίζω, δυστυχώς,δεν το επιτρέπει. Πέρα απ το σωστό του ρόλο, αναλαμβάνει και την υπεράσπιση των τεμπέλιδων και των κακότροπων του δημοσίου, που είναι αρκετοί. Όταν λοιπόν γίνονται αναφορές και παρατηρήσεις για άπρεπη συμπεριφορά ή καθυστερήσεις ή απουσίες εργασίας , τότε πέφτουν τα σωματεία να πουν "δυο λογάκια" στους Προιστάμενους-Διευθυντές να καθήσουν ήσυχα.
    Πόσο ,πότε λοιπόν και με ποιο τρόπο θα πάει μπροστά αυτό το Κράτος, όταν δεν υπάρχει τιμωρία ή ποινή σε παραπτώματα και ανεπίτρεπτες συμπεριφορές. Όταν επικροτούν την ανύπαρκτη επαγγελματική δεοντολογία?? Υπάρχουν σαφώς αξιόλογα προσωπα αλλά μιλάμε για χαμηλά ποσοστά.

    Απ την άλλη δεν πιστεύω πως έχει βρεθεί "το παληκάρι τ αψηλό" να δώσει λύσεις.Ακόμη τουλάχιστον!
    Φιλιά Γιάννα μου και καλή σαρακοστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα Γιάννα μου,πέρασα να δω τι κάνεις,
    μας λείπεις!
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή