Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ


Ειχαμε κανονισει το παρτυ για την τελευταια Κυριακη της αποκριας.Οι αγαπημενοι μας υδροχοοι ο Τασος και η Μαρια εχουν τα γενεθλια τους κοντα κοντα μεσα στο Φλεβαρη και καθε χρονο μαζευομαστε ολοι οι φιλοι για να τους γιορτασουμε.Και το χαρουμενο για μενα ητανε οτι το κοριτσακι μου που μολις ειχε τελειωσει την εξεταστικη του θα ερχοταν για λιγες μερες να ειναι μαζι μας και στο παρτυ.

Η Γιαννα μες την τρελη χαρα να ετοιμαζει,να κανει σχεδια για φαγητα και ποτα, να αγοραζει εκεινα τα μικρα βαρελακια που τα στριφογυριζεις και πετανε στον αερα πολυχρωμα κορδελακια,να κονονιζει προγραμμα μουσικης να φτιαχνει γλυκα και να χοροπηδαει με κεφι.Το Σαββατο το απογευμα αποφασιζω να χαλαρωσω με ενα ποτηρι κρασι και οπως καθομαι στον καναπε νοιωθω τον πρωτο πονο στο λαιμο.Δεν δινω σημασια αποφασισμενη πως ολα θα πανε καλα.Σε λιγο ο πονος δυναμωνει και μεχρι το βραδυ ο λαιμος μου εχει γινει ενα πυρωμενο καρβουνο που με τρελαινει στον πονο.




Την επομενη μερα σηκωνομαι με τη σιγουρια οτι θα ειμαι καλυτερα αλλα δυστυχως.Δεν γινεται να αναβαλλουμε τιποτα.Καποιοι τηλεφωνουν και ζητανε οδηγιες για να βρουν το σπιτι,αλλοι καταφτανουν απο νωρις χαρουμενοι.Κατορθωνω να κρυφτω απο ολους και κανω μεγαλη υπομονη.Ο πονος εχει γινει βασανιστικος και στο μεταξυ αρχιζει να με ποναει ολο το κορμι μου.Γυρω στις 9 το βραδυ εχω φτασει στα ορια μου.Λεω πως θα παω λιγο να ξαπλωσω και οσοι απο τους καλους μου φιλους ειχανε απομεινει καταλαβαινουν και φευγουν αμεσως.


Πηγαινω προς το κρεββατι μου και "πεθαινω".Ειμαι τοσο αρρωστη που με δυσκολια μπορω να μιλησω.Ειναι απιστευτο γιατι μεσα σε 15 μερες γινομαι χαλια για δευτερη φορα.Τρομερος βηχας,πονος παντου,αδυναμια.Και αφησα τις μερες να περασουν νομιζοντας οτι θα ειμαι καλυτερα,αλλα μεχρι σημερα ειμαι τα ιδια χαλια και ποναω ακομα.Πριν λιγο ηρθε και ο καλος μου ο γιατρουλης που μου ειπε οτι οι ιωσεις αυτες δεν περνανε ευκολα και με φορτωσε με αντιβιοτικα και χαπια για το βηχα.
Ευχομαι να ειμαι καλυτερα τις επομενες μερες γιατι σκεπτομαι και τη δουλεια που ειναι δυσκολο να λειψω για πολυ και δεν ξερω τι να κανω.Νομιζω πως ειχα πολλα χρονια να αρρωστησω ετσι και ουτε που το περιμενα.


Εβαλα εδω μερικες φωτο που πηρα απο τη μηχανη της Χριστιανας γιατι εγω δεν μπορουσα να κανω πολλα πραγματα εκεινη την ημερα.Ειναι καλυτερα να βαζουμε χαρουμενες αποψεις ,παρα να μαυριζουμε συνεχως και να μιζεριαζουμε.Ειναι ο καλυτερος τροπος να αντιμετωπιζουμε τις δυσκολιες και ετσι ολα γινονται πιο χαρουμενα σιγα σιγα.


Μια τουρτα μους σοκολατα,ενα cheese cake, το lemon pie,ενας βουτυρατος χαλβας με σιμιγδαλι, σοκολατακια με κορν φλεικς και καραμελωμενα αμυγδαλα και πολλα αλλα ηταν τα εργα μου των ημερων αυτων και ετοιμαζομουνα με χαρα να τα μοιραστω μαζι σας.
Δεν τα καταφερα τελικα,αλλα ειπαμε ολα θα γινουν καλυτερα.
Σας αφηνω για να ξεκουραστω λιγο και σας φιλω ολους που νοιαστηκατε και περασατε απο δω.Ρουλακι ευχαριστω ιδιαιτερα.
Θα τα πουμε συντομα και μεχρι τοτε να εισαστε ολοι καλα.

16 σχόλια:

  1. Αχ Γιαννα μου...παλι..αρρωστουλα??? Λοιπον αυτη τη φορα θα φροντισεις τον εαυτον σου παρα πολυ καλα... ασε την δουλεια και ολα τα αλλα...
    μην τα σκεφτεσαι..!! Ολα τα υπεροχα που μας εδειξες...αξιζουν πολλα μπραβο....φαινεται ενα θαυμασιο γευμα...και εσυ μια υπεροχη οικοδεσποινα...!!
    Περαστικαααα και φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα παιδι μου
    ο εξασθανημενος οργανισμος χρειαζεται χρονο
    για να συνελθει..
    δεν πρεπει να κουραζεσαι και να καταπονησαι μετα απο τετοια γριππη
    παντως υπεροχο το τραπεζι!!
    Τωρα που το βλεπω ..πω πω θυμαμαι πως καποτε εκανα πολλα πολλα αποκριατικα κι εγω μια που ο ενας μου ο γις ηταν και γεννημενος Τσικνοπεμπτη κι ολο εκει γυρω επεφταν τα γενεθλια του..

    μετα τα αποκριατικα τα παρατησα ..δεν ξερω γιατι
    ξερω ομως βλεποντας τωρα τις σερπαντινες πως σιγουρα οτι κανεις

    το κανεις με μερακι!!

    και του χρονου λοιπον με Υγεια Γιαννα μου!!
    και περαστικα!

    20 Φεβρουαρίου 2010 3:20 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ Γιάννα μου πως σε καταλαβαίνω! Πέρασα και εγώ την ίωση που περιγράφεις πρόσφατα... Με τους πόνους αυτούς ταξίδευα Αθήνα- Κων/πολη- Γιοχάνεσμπουργκ... Μόλις έφτασα εδώ κόλλησα τον άντρα μου και εκείνος το μισό ΔΣ της εταιρείας...Ονομάσαμε τηνίωση «Διηπειρωτική»...
    Οι πόνοι υποχωρούν γρήγορα, όμως η ατονία και ο βήχας μένουν λίγα εικοσιτετράωρα ακόμα... Περαστικά εύχομαι και περασμένα, ξεχασμένα να είναι!

    Εκτός από τον βήχα δεν κρύβεται και το μεράκι! Τι ωραία που τα έφτιαξες όλα! Να είσαι καλά να το επαναλάβεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. περαστικα γιαννα μου! μου αρεσουν πολυ οι φωτογραφιες, και ειναι και εμμεσα φανερο οτι τα καταφερες και εστησες ενα υπεροχο τραπεζι! και του χρονου χωρις την ιωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ και το φοβόμουνα!Όταν είπες και για το...χαμηλό βαρομετρικό που επικρατούσε στη δουλειά,με έζωσαν τα μαύρα φίδια.Έτσι όπως ήταν πεσμένη η άμυνα του οργανισμού και ειδικά αν στρεσσαρίστηκες και λίγο,ε δεν θέλει και πολύ να πάθεις την επιπλοκή.Πάντως να ξέρεις ότι από δω και πέρα χρειάζεται τακτική παρακολούθηση από το γιατρό,κυρίως για το αναπνευστικό σου και ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΣ να γυρίσεις στη δουλειά.
    Βλέπω το εξαιρετικό τραπέζι που έκανες με αγάπη και σε θαυμάζω για το κουράγιο σου.Αισθάνθηκα τη χαρά σου να τα μοιραστείς αλλά και την απογοήτευσή σου.Το δε γλυκό και όμορφο Χριστιανάκι έκανε εξαιρετική δουλειά!
    Όλα να πάνε καλά και σύντομα γιατί μας λείιιιπεις!
    φιλάκια ιαματικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1. Ωραίο τραπεζομάντηλο.
    2. Ωραίο μαχαίρι τυριών.
    3. Ωραία τυριά.
    4. Πώς την πάτησες πάλι έτσι?
    Πρόσεχε μην τριτώσει το κακό και για πάρτυ, έχεις καιρό...
    Περαστικά και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτα απ'όλα να τους χαίρεσαι τους υδροχόους σου πολύχρονοι!Εχω και εγω έναν υδροχόο,τον ανδρα μου,γεννημένος στις 14 του φλεβάρη.Να και αλλο ενα κοινο που έχουμε εμεις τα λιονταράκια..
    Το τραπέζι υπέροχο και απο ότι κατάλαβα το μήλο κάτω απ'την μηλιά θα πέσει!Για την κορούλα σου λέω,να μουτην φιλήσεις!Και εσύ καλη μου να προσέχεις,αυτές οι ιώσεις έχουν πισωγυρίσματα ,εκεί που λες συνήλθες επανερχονται
    Όλα καλά να πάνε.φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφο το τραπέζι!!! Μου άρεσαν τα ταμπελάκια πάνω στα τυριά!!!

    Περαστικά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εξαιρετικα ολα, μα ολα!! τι ωραια ειναι ολα αυτα που ετοιμασες βρε Γιαννα!! και τα κυκνακια που κουβαλουν λιχουδιες, τι ομορφα! μπραβο σου :) κριμα που δεν σε αφησε η ιωση να τα χαρεις οπως επρεπε, περαστικα σου!!
    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιάννα μου,τι όμορφο τραπέζι!
    Γεμάτο αγάπη και μεράκι!
    Γλυκούλα μου,σου κάνω παρέα!
    Είμαι και εγώ στα χάλια μου.
    Βήχας,αντιβιοτικά,εισπνοές και πάει λέγοντας.
    Είναι η δεύτερη φορά που την παθαίνω φέτος.
    Πρώτη φορά μου συμβαίνει.
    Η ατμόσφαιρα έχει γίνει επικίνδυνη...
    Περαστικά μας!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιαννα μου, ηταν ενα πολυ ζεστο παρτι, και μαλλον κανενας μας δεν καταλαβε οτι ησουνα αρρωστη! Τον "χορο" σου,δεν θα τον ξεχασω ποτε Ησουνα υπεροχη ακομα και αρρωστη
    Φιλια πολλα
    (Και 'μεις ενα μηνα ταλαιπωριομαστε, κυκλικα μας πηγαινει.Παλι με αντιβιωση εγω και βλεπουμε...απιστευτο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σκέτες ορεκτικές ζωγραφιές τα τραπέζια που έστησες.
    Αχ και νά'μασταν εκεί.
    Χρόνια πολλα και, το κυριώτερο, περαστικά.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ αυτος ο πρωτος πονος στο λαιμο. Ξερεις ακριβως τι θα επακολουθησει. Περαστικα Γιαννα μου. Για το τραπεζι τι να πω! Φιν φον τα λεει ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποσο χαιρομαι που υπαρχετε παντα εκει!
    Περασατε να μου πειτε περαστικα και καλα λογια.Σας ευχαριστω πολυ.
    Ορφια,Ταλι,Αγγελικη με συγκινησατε με το ενδιαφερον σας.
    Μαιρη Μελισσουλα ευχαριστω κοριτσια.
    Ρουλα ευχαριστω και παλι.
    Παναθηναιε καλε μου ευχαριστω.
    Μαρκονι μου περνας παντα και αφηνεις την αυρα σου.
    Πελα μου ο δικος μου εχει γεννηθει στις 6/2 και περιμενει παντα σαν παιδι να τον γιορτασουμε.Ειπαμε εχουμε κοινα και πρεπει να τα αναλυσουμε.
    Ολγακι περαστικα και σε σενα.Η φετεινη χρονια ειναι αλλο πραμα.οι ιωσεις εχουνε την πρωτη θεση.
    Μαρια Δ.ευχαριστω να το επαναλαβουμε και να ειμαστε ολοι καλα.
    Ντινο μου ευγενικος παντα οπως και στην τεχνη σου.Ευχαριστω
    Δεσποινακι μου ολα καλα τωρα πηγαμε και στη δουλεια.Πως μ'αρεσει το φιν φον!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΕΛΕΙΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΟΥ.ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΣ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΑ.
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπέροχη, μοναδική παρουσίαση Γιάννα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή