Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΑΓΙΚΗ


Σημερα λεω να παμε ενα ταξιδι.Στο πιο ομορφο μερος του κοσμου.Σε μια πολη μαγικη,λουσμενη στο φως και στεφανωμενη με το πιο υπεροχο γαλαζιο του ουρανου.Αυτη τη πολη που εχει κλεψει την καρδια μας και εχει εμπνευση τους ποιητες και τους τραγουδοποιους.Ειναι μια πολη αναλαφρη μεσα στο χρονο, αν και τα μνημεια της φορτωμενα την αρχαια κληρονομια την ταξιδευουν πολυ πισω στον πολιτισμο και την δημοκρατια.Ειναι η πολη που την ειδαμε να μεταμορφωνεται τα τελευταια χρονια και να μας πληγωνει.Απληστα χερια της ξεσκισαν την πλουμιστη φορεσια της και αδιαφορα ματια θολα την θελουν γυμνη στο δρομο της αμαρτιας. Μα εμεις συνεχιζουμε να την αγαπαμε και να περπαταμε αμεριμνοι στις κρυφες γωνιες της.Λουζομαστε στη γαλαζια θαλασσα που την περιβαλλει και νιωθουμε την ανασα της.Φτανουν στα αυτια μας οι χτυποι της πληγωμενης της καρδιας και σκυβουμε με λαχταρα να της δωσουμε το φιλι της ζωης.Τραγουδαμε τους στιχους του Γκατσου!

Μ'ασπρα πουλια και συννεφα
τον ουρανο θα ντυσω
και το ονομα σου αθανατο
στην πετρα θα κεντησω.

Αθηνα Αθηνα
Χαρα της γης και της αυγης
μικρο γαλαζιο κρινο.
Καποια βραδια στην αμμουδια
κοχυλι σου θα γινω
χαρα της γης και της αυγης
μικρο γαλαζιο κρινο.

26 σχόλια:

  1. Το βιντεακι μου αρεσε πολυ.Εχει μεσα του την ομορφια μιας πολης που μας αναθρεψε και την αγαπησαμε.Ομως οταν το μετεφερα ειδα οτι ενα μερος του δεν προβαλεται γιατι το κοβει ο βλογκερ!Αν το δειτε στο you tube,"breath taking Athens"ειναι μεγαλυτερο και εχει αλλη χαρη.Αν σας αρεσει θαυμαστε το.Φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε αυτο το ταξιδι σε ακολουθω χωρις καμια δευτερη σκεψη. ειναι η ωραιοτερη πολη του κοσμου!
    και το βιντεο υπεροχο :)
    φιλια και καλο σαββατοκυριακο Γιαννα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΨΟΓΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ!
    ΣΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΜΦΟΛΥΓΑ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.
    ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ;ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ ΑΛΛΑ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθήνα διαμαντόπετρα της γης το δαχτυλίδι...

    Μ' άσπρα πουλιά και σύννεφα
    τον ουρανό της έντυσες της χιλιοβασανισμένης, της έδωσες μιαν ανάσα...και έτσι όπως της αξίζει...

    Να είσαι ΠΑΝΤΑ καλά,

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτό ήταν ένα ταξίδι του ονείρου , στα χρώματα της ίριδας !!!!!
    Σ ευχαριστώ για το όμορφο ξεκίνημα της μέρας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πολη που με γεννησε και με μεγαλωσε, που γεννησε τη μαμα μου και τη γιαγια μου και την προ-γιαγια μου. Η πολη που καποτε ηξερα καθε γωνια της απ' εξω γιατι απλα την εχω περπατησει. Η Αθηνα μου που παντα οποτε φτανω ειναι μια μεγαλη αγκαλια. Και παντα οταν γραφω στο κουτακι: Τοπος γεννησης ΑΘΗΝΑ ΕΛΛΑΔΑ νοιωθω οτι ειμαι μοναδικη.
    Μπραβο Γιαννα μου, μπραβο χαρα μου, ευχαριστω για το γλυκο πρωϊνο ποστακι. Καλο Σαββατοκυριακο και φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ομορφιά είναι στα μάτια του θεατή.

    Την αγαπώ φοβερά, αλλά με πολύ μεγάλη μου ΛΥΠΗ κ ΠΑΡΑΠΟΝΟ γράφω ότι δεν μου αρέσει αυτή που απέγινε. Ωραιότατη τιμή Γιάννα μου για την πόλη μας "Αθήνα" αυτή που αγάπησα και θα αγαπώ. Η δική μου Αθήνα είναι μια άλλη που δεν υπάρχει πια, αυτή που είναι στην καθημερινή μου σκέψη, στις αναμνήσεις μου που της κρατώ σαν το ακριβότερο διαμάντι του κόσμου. Άγνωστη για πολλούς, ίσως να είναι καλλίτερα...
    Οι εξελίξεις, ο πολιτισμός, οι απομιμήσεις, είναι απαραίτητες πολλές φορές αναπόφευκτες αλλά με σχεδιασμό που έλλειψε από κάθε κυβέρνηση. Με συγκίνηση λυπούμαι και πονώ γιατί την τιμώ και την Αγαπώ !!! Με αγάπη και φιλιά από την παλιά Αθηναία !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έεεεεερχομαι!Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Αθήνα όσο και να ακούγεται κάπως, αναζωογονούμαι,κοιμάμαι ελάχιστα και την περπατώ μέχρι τελικής πτώσεως.Το βιντεάκι υπέροχο, αυτές οι εικόνες αναδύονται όταν τη σκέφτομαι.Όσο για την κατάσταση που βιώνετε εσείς που μένετε στην Αθήνα και τις άντιαισθητικές εικόνες που προβάλλονται από τα δελτία ειδήσεων,τα θεωρώ "σκόνη" που απλά καλύπτουν τη λάμψη μιας λαμπερής πόλης.
    Γιάννα μου ευχαριστώ πολύ για το φρεσκάρισμα των εικόνων μου!
    φιλάκια πολλά,πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φυγαμε Μελισσουλα μου για το πιο γλυκο ταξιδι.Το χρωσταμε σ'αυτη την πολη.Πολλα φιλια και να περασεις υπεροχα αυτο το Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε ανωνυμε,την κατασταση αυτης της πολης την ξερουμε ολοι και μας στενοχωρει τοσο.Ας μπουμε για λιγο μεσα στη χρυσοσκονη του παραμυθιου της και ας την ζησουμε οπως της αξιζει.Ισως η διαδρομη να ειναι επιλεκτικη,αλλα δεν γινεται αλλιως αφου περναει μεσα απο την καρδια μας.Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου Γλαρενια.Ευχομαι οι γλαροι σου που πετανε ελευθεροι να μπορουν να θαυμαζουν την Αθηνα απο ψηλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφορμη ητανε το βιντεακι που μου αρεσε τοσο.Τελικα αυτη η πολη πως γινεται να μην σου αρεσει,να μην την αγαπας;Ακομα και τωρα που την βλεπουμε πληγωμενη,την αγαπαμε περισσοτερο.
    Καλημερα MARILISE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νιωθεις μοναδικη Δεσποινα γιατι η Αθηνα ειναι μοναδικη.Και αυτο που καμαρωνω σε σενα καθε φορα ειναι πως εχεις μεταφερει την αγαπη σου στην αλλη ακρη της γης.Ηθη, εθιμα, συνηθειες και γιορτες δεν τα ξεχνας ποτε.Το λατρευω αυτο που κανεις,γιατι θα μπορουσες ευκολα να παραβλεψεις κατι,αλλα απο οσο λιγο σε ξερω δεν το κανεις ποτε.Και ετσι ταξιδευει αυτη η χωρα με την Αθηνα της προμετωπιδα και γινεται παντου γνωστη.Της λειπουν πολλα αλλα εμεις την αγαπαμε παντα.Φιλια πολλα στα μαγουλακια Δεσποινακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξερεις Ευη μου ειναι αληθινα οσα γραφεις αλλα εφοσον κι η Αθηνα ειναι ενα κομματι του κοσμου εχουμε κατα ενα τροπο δεχτει την αλλαγη της καθημερινοτητας.Βεβαια ειναι πολλα αυτα που δεν εγιναν και η ευθυνη ειναι μεγαλη και σε συλλογικο και σε ατομικο επιπεδο αλλα τι να λεμε τωρα.Ο αντρας μου που γεννηθηκε στα Πατησια και εμενε σε μονοκατοικια στην οδο Ατλαντος θυμαται παντα τα σπιτια με τους κηπους,τον κοσμο της διπλανης πορτας και την κατασκευη της πρωτης πολυκατοικιας στην περιοχη.Δεν πηγαινει ομως πια εκει και οταν εμαθε οτι στο ογδοο σχολειο που πηγαινε το 80%των μαθητων ειναι αλλοδαποι εσκυψε το κεφαλι του χωρις να πει κατι.Η φυσιογνωμια των πολεων αλλαζει.Οι καιροι αλλαζουν.Αλλα σημασια εχει ολα αυτα να γινονται μεσα σε ενα οργανωμενο πλαισιο για να μην υποβαθμιζεται το επιπεδο της ζωης των ανθρωπων.Κατι τετοιο στην Αθηνα δεν λειτουργησε και το αποτελεσμα ειναι τοσες ιστορικες περιοχες του κεντρου να εχουν γινει αγνωριστες.Υστερα η πολιτεια που επρεπε να κανει τοσα πραγματα που ειναι;Ο εκαστοτε δημαρχος εχει μονο λογια και καθολου εργα.Αν ψαξουμε θα τον βρουμε πιο ευκολα να πινει καφε στο Κολωνακι.Περναμε δυσκολες στιγμες εδω κατω στην πατριδα και ας βρουμε τροπο να διαφυλαξουμε "της γης το δαχτυλιδι".Σε φιλω πολυ περηφανη Αθηναια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρουλα γρηγορα να ξαναρθεις.Να περπατησουμε παρεα.Θα φυγει ολη η σκονη και θα ειναι λαμπρος ο ηλιος στο υποσχομαι.Και υπαρχουν ακομα στην Αθηνα νερατζιες που τωρα ειναι στην καλυτερη τους ωρα.Εχουνε μια ευωδια μοναδικη και σε ταξιδευουν σε εποχες μυρωδατες.Αν το αποφασισεις να κατεβεις θα μοσχοβολισουν ειδικα για σενα.Φιλια.
    Α και δεν θα μου γλυτωσεις θα παμε μαζι να αγορασουμε παπουτσια.Χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. θελω κι εγω να πιστεψω, αλλα δεν μπορω

    η Αθηνα μας ειναι δεν ειναι ωραια πολη πια

    και η πορεια ειναι μη αναστρεψιμη

    τετελεσται

    ειναι βρωμικη, ασχημα κτισμενη, μια κολαση για τους πεζους...

    η πολη σημερα ειναι αβιωτη

    ακομη και το περιφημο Κολωνακι ειναι μια φωλια με βρωμα, καυσαεριο και στριμωξιδι

    εκεινο που μας σωζει νομιζω ειναι η Αττικη, με τα υπεροχα λοφακια της, τους μικρα βουνα της, την θαλασσα της και το γλυκυτατο τοπιο με τις εληες, τα αμπελια, τις λεμονιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ετσι μόνο μπορούμε να αντισταθούμε Γιάννα μου κρατώντας τα όμορφα,γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά αλλά εμείς φταίμε, και κάποιοι άλλοι που μας πέρασαν στο τρυπάκι, να εστιάζουμε στις σκοτεινιές και να μην βλέπουμε τις ομορφιές και να τις χαιρόμαστε Ε,όχι λοιπον όχι.Η Αθήνα..η Ελλάδα..είναι ακόμη όμορφη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μα και το ομορφο αττικο τοπιο εχει αλλαξει οψη πια.Εδω που γεννηθηκα και ζω εγω βλεπω τα παντα γυρω μου να μεταμορφωνονται καθημερινα.Με την ελευση του α/δρομιου και της αττικης οδου,ανοιξε ο δρομος για την αναρχη δομηση,την μεταφορα πληθυσμου και την αντιπαροχη.Χανονται οι κηποι και τα χαμηλα σπιτια και καποιες στιγμες σχεδον μου 'ρχονται κλαματα.Τι να λεμε τωρα,το θεμα ειναι τεραστιο.
    Αλλα εγω θελω να κραταω μεσα μου την ανασα αυτης της πολης που μου μοιαζει υπεροχη και μοναδικη.Ναι μερικες φορες γινεται αφορητη και για να περασεις απεναντι στο δρομο χρειαζεσαι μιση ωρα,αλλα αν κοιταξεις ψηλα η Ακροπολη ειναι παντα εκει και την λουζει ενα φως ξεχωριστο.Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και γω πιστευω Πελα οτι καποια κομματια αυτης της πολης αντεχουν και αξιζει να τα περπατησουμε, ακομα και με το νου μας.Ετσι νομιζω οτι ζωντανευουν και μαζι μ'αυτα κι οι ανθρωποι που τα τιμησαν και αφησαν την μυρωδια τους στην Αθηνα.Την αγαπαμε και την βλεπουμε παντα ομορφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΕΡΝΑΩ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ :)))

    ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το βιντεάκι υπέροχο Γιάννα, αλλά όπως και κάποιοι άλλοι σχολιαστές σου, έτσι κι εγώ αναρωτιέμαι μήπως οι εικόνες είναι επιλεκτικές κι όχι η πραγματική εικόνα. Θα έλεγα πως είναι αλλά δε πειράζει. Μ'αρέσει να την βλέπω έτσι. Άλλωστε μου λείπει τόσο πολύ!
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σκρουτζακο μου ευχαριστω που περνας οπως παντα για να αφησεις την θετικη σου ενεργεια.Καλη εβδομαδα και να εισαι παντα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μαγδα μου ακομα κι αν δεν αγαπουσαμε αυτη την πολη θα ψαχναμε να βρουμε τις ομορφες γωνιες της.Τωρα πια εχουμε ενα λογο παραπανω.Την αγαπαμε και θελουμε να την βλεπουμε με θετικη διαθεση.Φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Υπέροχο το βίντεο, υπέροχα όμορφη και η πόλη μας όπως την παρουσιάζει είναι όμως τόσο όμορφη η Αθήνα σε κάθε γωνιά της, γιατί μου φαίνεται ότι κάνουμε τα πάντα για να κρύψουμε ή να καταστρέψουμε τις ομορφιές της...
    φιλιά, καλή σου νύχτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. thumbelina
    Ναι εχεις δικιο και το ειπα κι εγω πολλες φορες.Τα πραγματα ειναι ετσι,αλλα καθε φορα επιστρεφουμε εδω γιατι ειναι ο τοπος μας και στις καρδιες μας αυτη η πολη θα μοιαζει παντα ομορφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είδες τι κάνει η αγάπη Γιάννα μου;
    Εμείς αγαπάμε την Αθήνα και εκείνη αντί να ομορφαίνει μαραζώνει...
    Κάτι φταίει...
    Σε γλυκοφιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή