Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ


Κοντευουμε να το εξαντλησουμε το θεμα.Περικοπες,φοροι,παγωμα προσληψεων,αυξηση του κοστους διαβιωσης και κεραυνος στο κεφαλι μας η ελευση του ΔΝΤ και της οριστικης πτωχευσης της μικρης μας χωρας.Και δεν ειναι μονο αυτο.Μια θλιψη,μια απογοητευση,μια εν ολιγοις δυστυχια εχει ερθει και εχει κατσει πανω μας σαν ανεξιτηλη βρωμια που οσο κι αν την τριβουμε με τιποτα δεν καθαριζει.
Στη δουλεια αρχισαν τα οργανα.Ο μισθος ηρθε μειωμενος,η συνεργασια μας γινεται καθε μερα και πιο δυσκολη.Οι πιο θερμοαιμοι το πηρανε προσωπικα και αποφασισαν να ξεκαθαρισουνε τα πραγματα.Τα λογια που ειπωθηκαν δεν ητανε και οτι το καλυτερο.Γυρνας στο σπιτι το μεσημερι κουρασμενος,με το μυαλο ακομα καρφωμενο στα τελευταια γεγονοτα.Και ετσι που παιρνεις φορα να βαλεις το αυτοκινητο στο παρκινγκ,παιρνεις μαζι σου και ενα κομματι τοιχου και αλλαζει χρωμα το Πεζακι και απο κοκκινο γινεται μπεζ.
Μετα που το κοιτας,λες να κανω αλλη μια διελευση να ολοκληρωσω την προσπαθεια,η να ψαξω για κανενα συνεργειο;Καταληγεις στο δευτερο και αρχιζεις τα τηλεφωνα.
Πως τα καταφεραμε ετσι;Εχουμε μια χωρα γεματη φως,χρωματα,τα πιο υπεροχα δειλινα τα θαυμασαμε καθισμενοι στις πεζουλες των ελληνικων νησιων και περπατησαμε σε μαγικες ακρογιαλιες με την αλμυρα να μας χαιδευει το κορμι.Και τωρα γιναμε σπασμενο καραβι και σερνομαστε στα πατωματα για την ελεημοσυνη των ισχυρων.
Ε!Δεν παει αλλο πρεπει να γυρισει το μυαλο να πορευτει σε αλλα μονοπατια γιατι "δεν την παλευουμε"που λεει κι η κορη σου. Να προσφερουμε ενα μπουκετο λουλουδια στους εαυτους μας.Να χαιδεψει το χρωμα τις αισθησεις για να νοιωσουμε καλυτερα.
Να σχεδιασουμε διακοπες

Πλαι στο απεραντο γαλαζιο της θαλασσας μας.

Να δωσουμε μια αγκαλια σε εναν ανθρωπο που ζει διπλα μας,ετσι,χωρις λογο.Γιατι ηρθε η στιγμη να ενωθουν και παλι οι παρεες και να ζησουμε στιγμες οπως παλια.
Να φωναξουμε δυνατα ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ.


Να σιγοψιθυρισουμε εναν αγαπημενο σκοπο.Και να πεταξουμε ψηλα στον ουρανο με τις νοτες του.
Το εχουμε αναγκη ολοι για τα καταφερουμε κι αυτη τη φορα να βγουμε απο το τουνελ με το κεφαλι ψηλα.

26 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Γιάννα. Το μόνο που μας μένει πια, δεν ξέρω ακόμη για πόσο, είναι η αισιοδοξία.
    Το χαμόγελο υπάρχει ακόμη στα χείλη μας, αλλά να ξέρεις πώς όσο το βλέπουν να υπαρχει θα κάνουν ότι μπορούν να το διαγράψουν. Μέχρι να μην υπάρχι κι αυτό.
    Καλό σου βράδυ.
    Κωστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντασου Γιαννα μου να ανηκεις στην γενια 25+ οπως εγω....πως θα αισθανοσουν..

    Πραγματικα ολη αυτη η μιζερια δεν αντεχεται... συμφωνω μαζι σου!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Είμαι τυχερός γιατί είμαι καλά εγώ και οι άνθρωποι που αγαπώ".... έτσι είναι Γιάννα μου και όσο υπάρχει αυτή η ισσοροπία στη ζωή μου όλα παλεύονται...αυτό ζητώ πάνω απ'όλα..
    σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ λέω να κάτσω στη καρέκλα και να χαθώ στην ηρεμία της λίμνης (φωτο 1).
    Μετά σκέφτομαι να πάω να μου αγοράσω ένα μπουκέτο λουλούδια...
    Δεν θα αγκαλιάσω όμως την διπλανή μου διότι μπορεί να με παρεξηγήσει :o

    Πολλές καλημέρες με αισιοδοξία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..αισιοδοξια και σχεδια δεν μπορουν να γινουν Γιαννα μου οταν η τσεπη ειναι αδεια....μην παραμυθιαζομαστε και μεταξυ μας...!!!
    Δυστυχως τα χρεη εχουν κατακλυσει τα νοικοκυρια και η φτωχεια κτυπαει παντου...!!Ας μειωθει ο μισθος....το θεμα ειναι να υπαρχει και για πολλους δεν υπαρχει....
    Καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Κωστη.Δεν γινεται να μην χαμογελαμε μια και μας εμειναν πολυ λιγα πραγματα πια.Αλλα απο την στιγμη που μπηκαν στη πολη "οι εχΘροι"ολα μπορουν να συμβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρτιστακι μου γλυκο εγω ανηκω σε μια γενια αλλη, ειναι αληθεια και πολλες φορες λεω μεσα μου οτι εμεις θα αντεξουμε λιγο περοσσοτερο και εχουμε ζησει και καποιες καλυτερες μερες.Η κορη μου ομως ανηκει σ'αυτην ακριβως τη γενια που λες.Σπουδαζει στην περιφερεια-ξοδευοντας οι γονεις της αρκετα χρηματα-και ξερει ηδη οτι το μελλον της διαγραφεται δυσκολο.Σχεδον χωρις αντικρυσμα ολη της η προσπαθεια.Και οσο περισσοτερο το καταλαβαινει την βλεπω σκεφτικη και χωρις σχεδια για το αυριο.Υπαρχει τιποτα χειροτερο απο αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. thumbelina μου νομιζω οτι εχουμε αναγκη απο λιγη αισιοδοξια.Και ειναι στο χερι μας να το πετυχουμε,γιατι αν το αφησουμε κι αυτο σε αλλους,ειμαστε χαμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρκονακι μου αρεσει ο τροπος που σκεπτεσαι.Αλλα αν η διπλανη σου δεν θελει μια μικρη αγκαλια αυτη θα χασει.Σου στελνω ενα λουλουδι για χρωμα και αισιοδοξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν θα διαφωνησω μαζι σου Ορφιακι μου.Αλλα εχουμε ολοι αναγκη να παρουμε μια ανασα χαρας.Αν κρατησουμε την αισιοδοξια μας θα μπορεσουμε να στηριξουμε και τα ατομα του περιβαλλοντος μας που εξαρτωνται απο μας.Δεν γινεται να ειμαστε συνεχως με το κεφαλι κατω.Γι'αυτο σκεφτηκα να σχεδιασουμε μικρες καθημερινες απολαυσεις γιατι τα μηνυματα ειναι εντελως μαυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν σοφά "Ουδέν κακόν αμειγές καλού"... Ίσως ένα νέο ξεκίνημα στη σκέψη πρώτα και ύστερα στη νοοτροπία από όλους να κάνει καλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιάννα μου έρχομαι λίγο να τα πούμε εκεί δίπλα στο κύμα με τους γλάρους και το καραβάκι,να ανεβούμε τα σκαλοπάτια για να απολαύσουμε το απέραντο γαλάζιο.

    Όταν η κατάσταση θα πλησιάζει και δεν θα είναι μια άλλη καταστροφή που θα την απολαμβάνουμε στον καναπέ στο δελτίο των οχτώ και θα χτυπάει τις πόρτες μας,θα έχουμε ανάγκη να την εξορκίσουμε.Οι ειδικοί λένε ότι είτε θα το αποσιωπήσουμε είτε θα το δραματοποιήσουμε για να λειτουργήσει σαν εκτόνωση και άλλοθι της αδράνειας.Όπως και να το αντιμετωπίσουμε η επιδείνωση των ψυχικών διαταραχών με την οικονομική κρίση είναι αναμφισβήτητη.Εκεί θα έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα,εκεί θα παιχτεί το στοίχημα,εκεί θα φανεί ο πολιτισμός μας!
    Ο οδηγός επιβίωσης που μας έφερες,αντίδοτο στη θλίψη,εξαιρετικός.

    Μα πώς περνά η ώρα,ούτε που το καταλάβαμε,δες τι φεγγάρι έχει απόψε.Μισό λεπτό,κλείσε τα μάτια,σου έχω μια έκπληξη,κάτι για να φάμε.σσσσ!
    σφυρίδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 0ι γονείς μας πέρασαν χειρότερα και δεν το έβαλαν κα΄τω,εμείς γιατί;Θετική σκέψη λοιπόν,λίγη αισιοδοξία..και αυριο ξημερώνει μια άλλη μέρα!Καλό βράδυ Γιάννα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φοιβο μου συμφωνω και αυτο που λες μου δεινει το κουραγιο να ελπιζω.Και ελπιζω περισσοτερο για τις επομενες γενιες που εμεις υπονομευσαμε το μελλον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρουλακι ελα κοντα στο κυμα να απολαυσουμε την ομορφια της δικης μας θαλασσας.Αυτη τουλαχιστον δεν μπορει να μας την στερησει κανεις.Και μετα αναλαφρες θα θαυμασουμε το ολογιομο φεγγαρι σαν τα παιδια που τους χαρισαν το παιχνιδι που περιμεναν καιρο.Γιατι πιστεψε με εχουμε αναγκη να κρυφοκοιταξουμε πισω στα χρονια της παιδικης μας αθωοτητας τοτε που τα συνναφα ηταν μονο ψηλα στον ουρανο και τα προβληματα τα ειχαν οι μεγαλοι.
    Και το κερασμα σου γλυκο σαν την ψυχη σου.Αφου μπορουμε ακομα να τρωμα σφυριδα καλα ειμαστε.Μονο μην το πουμε δυνατα και το ακουσει το ΔΝΤ και μας κανει ντα.Φιλακια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πελα αφου η καθε μερα μας φερνει και πιο δυσαρεστα νεα και η τυχη μας δεν εξαρταται απο μας,μενει μονο η θετικη σκεψη και η ελαχιστη ελπιδα κατι καλο να ξεφυτρωσει απο τις σταχτες.Γιατι ετσι και μεινει μονο η καμμενη γη αλοιμονο μας.Σε φιλω καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. η μιζέρια και η μεμψιμοιρία δεν βοηθούν σε τίποτα. αυτή είναι η κατάσταση, αυτήν έχουμε και αυτή πρέπει να ανατρέψουμε τώρα.
    η επιλογή είναι δική μας!
    φιλιά και καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλησπερα κι απο μενα στην Γιαννα και την αισιοδοξη θεωρηση της!
    για μενα το πιο σημαντικο ειναι να μην αφησουμε και αυτη την εθνικη καταστροφη να περασει ετσι, χωρις να βγει και κατι θετικο μεσα απο τις σταχτες και τα ρημαγμενα σπιτια
    και αυτο ξεκινα απο την αναθεωρηση των αξιων και του τροπου ζωης μας
    αν δεν αλλαξουμε τροπο ζωης και δεν αναδομησουμε τις αξιες μας σαν κοινωνικο συνολο, θα πηγαινουμε απο το κακο στο χειροτερο
    η πρωτη μεγαλη αλλαγη στον τομεα αυτο ειναι η καταργηση της αντιληψεως οτι "για ολα φταινε οι αλλοι, εκτος απο εμενα"
    ο καθενας εχει ευθυνη για οσα γινονται και θα γινουν, κι οσο νωριτερα το αποδεχτουμε τοσο γρηγορωτερα θα βελτιωθουμε
    η δευτερη αφορα την αναγνωριση οτι ο ευκολος πλουτισμος τελειωσε, τωρα πρεπει να ιδρωσουμε για να βγει το μεροκαματο, οσοι βεβαια το εχουμε αναγκη
    η τριτη αφορα το να καθησουμε να οραματισθουμε το τι πραγματικα θελουμε να κανουμε στη χωρα μας - εκτος βεβαια απο το να γινουμε δημοσιοι υπαλληλοι
    αν δεν αναπτυχθει ο ιδιωτικος τομεας, με καινοτομες πρωτοβουλιες και δραστηριοτητες, δεν εχουμε μελλον
    και αυτο πρεπει να βγει απο τις νεες γενιες με την υποστηριξη τη δικη μας
    θα μπορουσα να συνεχισω για πολλην ωρα, σταματω ομως εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λατρεμενο τραγουδι!!!!

    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ!!!

    κι εγω αυτο σκεφτομουν οσο εκανα καφε ..
    τωρα τον πινω στην πρωινη δροσια και δεν ξερω αν ειναι αισιοδοξια η χαζομαρα αλλα σκεφτομαι πως ισως ειναι και καλυτερα ετσι...

    Μια ψυχη που ειναινα βγει να βγει και να παμε παρακατω.
    Με σιγονταρει και ο αντρας μου πρωι πρωι..
    "ειμαστε η μονη γενιά που δεν ειδαμε πολεμο, λιγο το χεις?"

    Εμ λιγο το χεις??
    Και με αυτα και με αυτα αυριο ξημερωνει μια καινουρια μερα!
    Καλημερα Γιαννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μελισσουλα μου τα πραγματα ειναι εντελως δυσκολα.Μπορει καποιοι να με χαρακτηρισουν αφελη η χαζοχαρουμενη αλλα πιστεψε με δεν ειμαι καθολου.Απο παντου τα μηνυματα ειναι κακα και οταν χτυπησα και το αυτοκινητακι μου στην πορτα του δικου μου σπιτιου-δεν εχω δικαιολογια δεν ξερω πως εγινε,αλλα εγινε-και μου ειπαν απο το συνεργειο μια 600αρα με μεγαλη προσπαθεια ταπαιξα.Ειπα βρες ενα τροπο να γελασεις γιατι θα εχεις προσωπικο προβλημα.Τι αλλο να πω δεν ξερω.Σε φιλω γλυκια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα συμφωνησω μαζι σου καλε μου φιλε Παναθηναιε.Το μονο που δεν βλεπω να σχεδιαζεται σαν προοπτικη ειναι η αναπτυξη.Ακουμε μονο φορους,περικοπες,μειωση και παλι μειωση.Αν δεν σχεδιασουμε μια υγιη αναπτυξη αν δεν παραγουμε το σωστο προιον, αν δεν προσφερουμε στις επιχειρησεις μια προοπτικη σε βαθος χρονου για σοβαρες επενδυσεις πως περιμενουμε την ανακαμψη.
    Τι θα κανουμε οταν σε τρια χρονια οι καλοι μας φιλοι θα μας ζητησουν τα λεφτα πισω.Απο που θα τα βρουμε για να τα επιστρεψουμε.Δεν αισθανομαι καλα που το λεω,αλλα θεωρω οτι η πολιτικη μας ηγεσια ειναι κατωτερη των περιστασεων και δεν προσπαθησε οσο επρεπε για μια λυση εντος των ευρωπαικων οριων.Και πολυ συντομα ο κοινωνιος ιστος που δεν εχει κανενα στηριγμα θα ξεσηκωθει και θα γινει χιονοστιβαδα.Ας σταθουμε τελικα σ'αυτο που λες για την ελπιδα μεσα απο τις σταχτες.Ειναι ο αληθινος μας ποθος κυριως για τις επομενες γενιες.Ε!τελικα και γω ας σταματησω επιτελους γιατι πολλα ειπα.Φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημερα Ταλι μου.Αχ πως μου μοιαζει κι αυτο με πολεμο και μαλιστα αναλεητο.Φαινεται πως σε καθε γενια αντιστοιχει και ενα βαρυ τιμημα και ετοιμαζομαστε να πληρωσουμε κι εμεις το δικο μας.Αλλα η ζωη ειναι παντα εδω ετοιμη να μας χαμογελασει γιατι μπορει να ειναι δυσκολη αλλα ειναι και θειο δωρο ειλικρινα.Ας βρουμε λοιπον τις μικροχαρες μας γιατι ειναι σημαντικο στηριγμα.Να εισαι καλα λιονταρακι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για όλα αυτά που αναφέρεις, για όλα αυτά τα άσχημα, έφυγα μαζί με τον φίλο μου απ' την Ελλάδα. Δεν αντέχαμε πια. Νέοι άνθρωποι χωρίς μέλλον αισθανόμασταν εκεί. Εδώ είναι ανθρώπινα και ας μας λείπουν οι οικογένειές μας κι οι φίλοι μας. Εδώ θα φτιάξουμε την οικογένειά μας κάποια στιγμή και στην Ελλάδα μόνο για διακοπές. Δυστυχώς.
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μαγδα συμφωνω και σε καταλαβαινω παρα πολυ.Εχω κι εγω μια κορη που σπουδαζει θα αποκτησει συντομα-ελπιζω-ενα πτυχιο χωρις αντικρυσμα και θα παρακαλαει για μια δουλεια των 600ων ευρω. Και αν τη βρει θα εχει την αγωνια μην τη χασει.Πως θα σχεδιασουν μελλον αυτα τα παιδια;Πως θα φτιαξουν οικογενεια,πως θα κανουν παιδια,πως θα αγορασουν μια κατοικια να βαλουν το κεφαλι τους;Θα συνεχισουν να τα στηριζουν οι γονεις για μια ζωη.Σου ευχομαι ειλικρινα η προοπτικη που διαλεξες να ειναι η καλυτερη για σενα και το φιλο σου και να πετυχετε αυτο που σχεδιαζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλο μηνα Σκρουτζακο μου και θα συνεχισουμε να γελαμε σε πεισμα των καιρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή