Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΓΑΠΑΩ

Οι αγαπημενες μου
ΟΛΓΑ,
MARILIZ,
και TALI

με προσκαλεσαν να παιξω ενα παιχνιδι αγαπης.Το βλεπω μερες τωρα να παιζεται στα μπλογκς και θα πω οτι ειχα ζηλεψει λιγο!!!
Μωρε λεω θελω κι εγω να παιξω πως να γινει αυτο;Και τωρα με την προσλκηση που πηρα ναμαι κι εγω μεσα στο παιχνιδι.
Αγαπαω πολλα πραγματα στη ζωη μου,αλλα περισσοτερο και αλλα λιγοτερο.Αν και οταν με πιανουν τα δυσκολα μου ειμαι ικανη να τα απαρνηθω ολα και να νιωσω πως δεν αγαπαω τιποτα και κανεναν.Ευτυχως αυτο δεν κραταει πολυ και ξαναβρισκω την θετικη μου διαθεση και την ψυχραιμια μου.
Λιονταρι επαναστατημενο με μια χαιτη που κουνιεται επικινδυνα και νοοτροπια κοτας οταν με πιανουν οι ντροπες μου.
1)αγαπαω να δινω,μονο που θελω αυτο που θα δωσω να παει σε χερια τρυφερα,που θα το κρατησουν με προσοχη,γιατι ειναι τοσο ευθραυστο που σπαει ευκολα.

2)αγαπαω να χανομαι με τις ωρες στα βιβλιοπωλεια και να ψαχνω για κεινα τα κρυμμενα βιβλια που δεν προβαλουν οι φωτισμενες βιτρινες.Η μυρωδια του τυπωμενου χαρτιου με συναρπαζει.

3)αν χασω το μικρο κομματι γης που εχω και καλλιεργω τα λαχανικα μου θα ειμαι δυστυχισμενη.Το αγαπαω και το φροντιζω μονη μου.Ελπιζω φετος το χειμωνα να εχω μια καλη σοδεια.

4)λατρευω το κοκκινο βερνικι νυχιων του YSL.Το βραδυ αλλαζει χρωμα και μοιαζει πολυ πιο σκουρο.


5)αγαπαω την τεχνη σε ολες τις μορφες της.Ωρες μπορω να χαζευω μια καλλιτεχνικη δημιουργια και να κανω σκεψεις για να την καταλαβω.


6)αγαπαω τις μικρες συγκεντωσεις με φιλους σε σπιτια.Φαγητο,ποτο και ατελειωτες συζητησεις να μας βρισκει το πρωι.


7)αγαπαω πολυ τα ταξιδια.Εχω κανει μερικα σε μερη που αγαπαω αλλα θα ηθελα περισσοτερα.Ελπιζω παντα οτι στο μελλον θα τα καταφερω.

8)αγαπαω να βλεπω το ηλιοβασιλεμα.Αυτο το κοκκινο χρωμα που κρεμεται στον ουρανο πανω απο μια γαλαζια θαλασσα και αγκαλιαζει με παιχνιδιαρκη διαθεση τις βουνοκορφες,ειναι η καλυτερη στιγμη μου.


9)λατρευω το χιουμορ.Το αληθινο, αυτο που ξεκιναει απο τον αυτοσαρκασμο και αγγιζει τις πιο λεπτες χορδες χωρις να προσβαλλει και να παγωνει την καλη προθεση του αλλου.


10)λατρευω τους ωραιους ανθρωπους.Αυτους που εχουν αισθητικη, παιχνιδιαρικη διαθεση αλλα και λιγο σουρεαλ, εχουν γνωσεις και δεν επιδεικνυονται.



Η Ταλι μου ζητησε να γραψω και τρεις στιγμες απο τη ζωη μου.
θυμαμαι παντα την στιγμη

που ενα μικρο κεφαλακι ξεπροβαλε και υστερα ενα τρυφερο κορμακι και ολοι φωναξαν"ειναι μια κυρια".ειναι μια στιγμη που κραταει 21 χρονια και ειναι γεματη αγαπη και μοναδικη αισθηση αιωνιου δεσμου.

θυμαμαι τη στιγμη που καθισμενη σε μια καρεκλα το φθινοπωρο του 75, ακουσα απο το ραδιοφωνο το ονομα μου και ηξερα πως ημουνα πια φοιτητρια στη Νομικη, μετα απο τοσο κοπο.Ξαφνικα ενιωσα οτι ολος ο κοσμος ητανε δικος μου.

θυμαμαι παντα τη στιγμη που μου ειπες σ'αγαπω.

Να και ενα αγαπημενο τραγουδι χαρισμενο σε ολους.

28 σχόλια:

  1. ΤΕΛΕΙΟ!!

    ΤΕΛΕΙΟ!!

    MERAVILIOSO !!!!!!!!!!

    ΣΤΗΝ αρχη γελασα με τη λιονταρισια ακριβως νοοτροπια , μετα εκανα ενα "α!Πολοκ!!!"

    κοιτα ειδικα τον Πολοκ ποτε δεν καταλαβα να τον αποκρυπτογραφησω αλλα σε αυτο με το να αναλυεις πινακες με βρισκεις τοσο μα τοσο κοντα...

    μα και οχι μονο σε αυτο!!
    (μεγαλο απωθημενο και καημος η Νομικη Γιαννα μοΥ::))

    φιλια πολλα πολλα!!επαιξες τελεια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχωριστά και πολύ όμορφα όλα όσα αγαπάς.. Τέλεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eίσαι πολύτιμο πλάσμα!
    Σε ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες στο παιχνίδι της αγάπης!
    Απέραντη τρυφερότητα βγάζουν τα λόγια σου φιλεναδίτσα μου!
    Ό,τι αγαπάς να το απολαμβάνεις πάντα με υγεία και βαθιά συναισθήματα!
    Σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρυφερη μου Γιαννα...για ολα οσα αγαπας και για οσα λαχταρας...σου στελνω την αγαπη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιάννα μου, όμορφα πράγματα αγαπάς, τρυφερές ευαισθησίες σε χαρακτηρίζουν. Σου εύχομαι να σε γεμίζουν πάντα χαρά και αγαλλίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ πολύ όμορφα όλα και πλαισιωμένα με υπέροχα έργα!
    Στην εύστοψη περιγραφή που κάνεις στην αρχή (λιοντάρι κότα) βλέπω και τον εαυτό μου:)
    Όσο για τις στιγμές σου δείχνουν άλλη μια φορά τι πραγματικά αξίζει στη ζωή μας!

    υ.γ. σε είχα καλέσει κι εγώ μα δεν έκανα ιδιαίτερη πρόσκληση.. λάθος μου! Όταν πέρασες από εμένα η ανάρτηση είχε προσπεράσει:)

    Πολλά φιλιά Γιάννα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το 2 σου ... το έχασα με τον καιρό και μου λειψε... το 4 σου απλά ακατονόητο... όλα τα άλλα ζεστά, τρυφερά και αληθινά σαν και εσένα...

    Ψηφίζω πολύ σουρεάλ... μας χρειάζεται νομίζω λίγο...

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ταλι μου ο Πολοκ, μου ειναι πολυ αγαπημενος για τον τροπο που εζησε που παλεψε ακομα κι αν το θελεις για το ανατρεπτικο του τελος.
    Θελω κι εγω πολυ να τον καταλαβω και θαυμαζω τα χρωματα του.Βρε τσακαλο-λιονταρι τον βρηκες με τη μια ομως.Υπαρχει και μια ταινια με τη ζωη του,που παιζει ο Εντ Χαρις.Τελειος.
    ευχαριστω για ολα φιλακιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχω παρατηρησει οτι το παιχνιδι παιζεται αρκετο καιρο και οι περισσοτεροι το εχετε ηδη παιξει.Εχω διαβασει με προσοχη οσα εχουν γραφτει και θαυμαζω την τρυφεροτητα την ειλικρινεια και την αληθεια που εκφραζετε.Δεν χρειαζεται να πουμε νομιζω οτι αγαπαμε την οικογενεια μας,τα παιδια μας και τους ανθρωπους που αποτελουν τον στενο μας περιγυρο.Κανεις δεν θα αφηνε εξω απο την ζωη του και τις προτεραιοτητες του τα προσωπα αυτα.Γιαυτο και βαλαμε νομιζω ολοι και λιγο χιουμοριστικη διαθεση οταν περιγραψαμε οτι αγαπαμε,που στην ουσια ειναι η περιγραφη μιας πλευρας του εαυτου μας.
    Θελω να ζητησω απο οσους δεν εχουν παιξει ακομα, να το κανουν χωρις προσκληση για να τους γνωρισουμε λιγο περισσοτερο.
    Και νομιζω πως ολοι ειμαστε ετοιμοι να ξαναπαιξουμε οταν εχουμε μια καινουρια ευκαιρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ολγα μου ευχαριστω για την τρυφεροτητα και την αγκαλια σου.Το χαρηκα πολυ και ηταν ολα τοσο αυθορμητα οπως χρειαζεται να ειναι ενα παιχνιδι.φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ορφια καλη μου ευχαριστω.Σου ευχομαι να χαιρεσαι παντα οτι αγαπας και να στο ανταποδιδουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ιζακι ευχαριστω.Δεν ζουμε χωρις αγαπη.Ακομα και το πιο μικρο πραγματακι εφοσον μας δινει χαρα και το αγαπαμε ειναι σημαντικο για μας.φιλια πολλα σε ολους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαργκο μου μερικες φορες λογω δουλειας χανω καποιες αναρτησεις.Πολλοι απο σας ειστε πραγματικα πολυγραφοτατοι και αυτο το θαυμαζω.
    Συγγνωμη που δεν προσεξα την προσκληση και σε ευχαριστω πολυ πολυ.Να εισαι καλα και περιμενω τα νεα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οδοιπορε μου ειπα να διακοψω λιγο τη σειρα των συναισθηματων και να γραψω κατι πιο παιχνιδιαρικο.Δεν ειπαμε λιγο σουρεαλ;
    Ευχαριστω για τα καλα σου λογια και οταν βρεις χρονο να τρυπωσεις σε ενα βιβλιοπωλειο εστω για λιγο.Μονο για τη μυρωδια που αγαπαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το παιχνίδι το βλέπω αρκετές μέρες που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και βρίσκω λογικό τα αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειας και των φίλων μας να εξαιρούνται. θα δυσκολευόμουνα πολύ να επιλέξω ανάμεσα σε τόσα πολλά αγαπημένα πρόσωπα μη σου πω ότι θα τα επέλεγα όλα. Μου άρεσε η παιχνιδιάρικη διάθεσή σου, σου το έχω γράψει και άλλη φορά, κινείσαι με άνεση από το δράμα στην κωμωδία που όσο και να φαίνεται παράξενο λόγω της ποιότητάς και καλλιέργειας που αποπνέεις, σου πάει πολύ ο Αριστοφάνης.
    Όπως θα κατάλαβες είμαι άκρως τεχνοκρατικό ον χμμ, πώς να το πω, με υποτυπώδεις καλλιτεχνικές ευαισθησίες. Πολύ ευχαρίστως θα ερχόμουνα να σε βοηθήσω στον κήπο, να συζητάμε με τις ώρες για βιβλία και διάβασμα που λατρεύω, μαγειρική, εθελοντική εργασία και αυτοοργάνωση της κοινωνίας που είναι πλέον η μόνη μας ελπίδα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Θα σε έπαιρνα σηκωτή για το γυμναστήριο που λατρεύω ή για περπάτημα σε βουνά και σε λαγκάδια. Μόνο μη μου ζητάς να πιω έστω ένα ποτηράκι, ξέρεις εσύ, παρ'εκτός και θέλεις να με στείλεις για ύπνο. Έχω σε γενικές γραμμές τον ακάθιστο, στην τσίτα από το πρωί ως το βράδυ, η αδρεναλίνη στο κόκκινο.
    Να ορίστε έπαιξα και λίγο ως προσκεκλημένη σου. Πάντως με τις τόσες αναφορές στο διαδίκτυο σε αυτό το παιχνίδι αγάπης, ενδιαφέρον θα είχε αν κάποιος ειδικός συγκέντρωνε όλα τα στοιχεία και ανακοίνωνε τη μελέτη του. Φαντάζεσαι στο τέλος της αναφοράς του να σημείωνε ότι μια συμπολίτης μας δήλωσε ανερυθρίαστα ότι δεν είχε καλλιτεχνικές ευαισθησίες, στην πυρά η αναίσθητη, μας χαλάει τα στατιστικά δεδομένα.

    Εύχομαι Γιάννα μου οι συγκινήσεις που θα νιώσεις στο μέλλον να είναι πιο δυνατές σε ένταση από τις τρεις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσες.
    σε φιλώ πολύ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ax..πόσο μου μοάζεις!!Μήπως να αδελφοποιηθούμε;;οπως οι πόλεις; αδελφή δεν έχω..και οι υπογραφές έπεσαν μονο οι αγκαλιές δια ζώσης λείπουν χα..χα..
    Και αυτό το κόκκινο της φωτιάς..σημα κατεθεν φλόγας λιονταρίσιας..εεε;
    ΑΓΑΠΑΜΕ και το'χουμε ανάγκη να μας το δείχνουν και οι άλλοι!!και τότε χωωωμα εμείς..χαλί να μας πατήσουν..αυτό φοβάμαι...
    ΦΙΛΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ηρθε η απλωμενη αγαπη απο τ' αναπλι και σε συνεπηρε Γιαννα μου,ενα διχτυ ολακερο και σε τυλιξε, μια σαγηνευτικη διαδρομη που σε εξαφανιζει και σε φανερωνει αφου ο τροπος που αγαπας σε οριζει πολυσημαντα και καθοριστικα ...
    τελικα εισαι ενα αξιαγαπητο πλασμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να χαίρεσαι αυτά που αγαπάς πολύ ή λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ναι βρε Πελα μου κανονικο χαλι το λιονταρι οταν του πουνε οτι το αγαπανε.Και εγω το λεω στους δικους μου να με εκμεταλλευτουνε με αυτο τον τροπο.Εχουνε μια μοναδικη ευκαιρια.Χαχα.Οταν συναντηθουμε-γιατι θα γινει σιγουρα-θα δωσουμε μια μεγαλη αγκαλια και θα ειμαστε αδερφακια.Φιλια καλο μου πλασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παναθηναιε φιλε μου ειναι μια τεραστια απλωμενη αγαπη και με συγκινει ιδιαιτερα που την μοιραζομαι μαζι σας.Σου κανω μια αγκαλια και σε ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φοιβο ευχαριστω πολυ πολυ.Ευχομαι οι αγαπες που μας ενωνουν μ'αυτη τη ζωη να ειναι παντοτινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιάννα μου, να έχεις πάντα τόσα κι άλλα τόσα να αγαπάς στη ζωή σου!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. λατρευω Πολοκ Γιαννα
    και παλια τον ελεγα "Τζακο μου!"

    εχω κανει και σχετικες αναρτησεις αλλα γινεται ενας ορυμαγδος θα τις βρω και θα σε φωναξω

    φυσικα τη ξερω τη ταινια
    ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ

    ειδικα η σκηνη στο τζακι !!!:::))))

    καθως και η σκηνη που βρηκε επιτελος το δρομο του πανω στον καμβα


    ασε
    ασε
    μεγαλη αγαπη σου λεω!!!

    χχχχχχχχχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. τζιτζι αγαπημενη-στις αγαπες κι εσυ-.φιλια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ταλι χαιρομαι πολυ που αρεσει ο Πολοκ.Πολλες φορες τρεχω στα εργα του μονο και μονο για να σταθω λιγο να τα κοιταξω.Μοναδικη η αισθηση που μου αφηνει η τεχνη του.Ταιριαζουμε πολυ σ'αυτο το κομματι.σου στελνω φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

    ΟΛΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ 10.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. δυνατή επιλογή των "αγαπώ" μα εγώ έμεινα στο βερνίκι! αλλάζει χρώμα??!!! λοιπόν, θα το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή