Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ


Πως θα μπορουσαμε να φτιαξουμε μια πολη μαγικη;Πως να κλεισουμε μεσα στα τειχη της την αγαπη μας για να ζησουμε καλυτερα;Χρειαζεται να γινουμε λιγο καλυτεροι μεσα μας και να πιστεψουμε πως με συλλογικη προσπαθεια μπορουμε.
Μπορουμε να εχουμε δρομους με πεζοδρομια και δεντρα που θα μας προσφερουν την δροσια τους το καλοκαιρακι.Μπορουμε να οργανωσουμε τη βοηθεια στους ανθρωπους που εχουνε την αναγκη μας.Μπορουμε να εχουμε βιβλιοθηκες και θεατρικες παραστασεις,εκθεσεις των εργων που μας προσφερουν νεοι καλλιτεχνες που χρειαζονται υποστηριξη.

Ας βοηθησουμε ολοι να διασωθει η πολιτιστικη κληρονομια της περιοχης μας,οσο μικρη κι αν ειναι.Η ντοπιολαλια,τα τραγουδια που ακουγαμε παιδια απο τους μεγαλυτερους, τα παραμυθια και οι θρυλοι, τα σκευη και τα παλια εργαλεια που βοηθησαν τους ανθρωπους στην καθημερινοτητα τους.Ολα εχουν μια θεση σε ενα μουσειο που θα εκφραζει αυτο που εφυγε μεν, αλλα ειναι παντα εδω σαν εικαστικη αποψη μιας εποχης που φροντισε τοσο απλοχερα για αυτο που ειμαστε σημερα εμεις.


Ας φροντισουμε με την παρουσια μας και τη δραση μας, αυτο το μικρο χωρο που μας αναλογει και ειναι βεβαιο πως θα βρουμε μιμητες.Ας προστατεψουμε το περιβαλλον που σοφα εχουνε πει πολλοι πως το δανειστηκαμε απο τα παιδια μας.Συμμετοχη λοιπον εστω και σε περιορισμενη κλιμακα,αυτη ειναι η μαγικη συνταγη για να φτιαξουμε μια πολη μαγικη.

Μην αφηνεις τους αλλους να αποφασιζουν για σενα χωρις εσενα.Διαλεξε το καλυτερο και βρες την δυναμικη να το υποστηριζεις.Μονο ετσι θα μαθουν να σε υπολογιζουν και να σε σεβονται.

Καλη επιτυχια την επομενη Κυριακη, σε ολους εμας τους απλους πολιτες, με την ευχη να επιλεξουμε τους καλυτερους για την τοπικη μας κοινωνια.


19 σχόλια:

  1. Σωστά τα θέτεις Γιάννα μου.
    Όμως, ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, τα κατεστημένα. Θα ήταν ευχής έργο μια παράταξη να έμενε, με βάση νόμο, μόνο για τέσσερα χρόνια, είτε στην κεντρική εξουσία, είτε στον Δήμο, για να μη γίνεται κατεστημένο και αλαζονεύει. Ρομαντικό;
    Ναι, αλλά αν δεν είναι ρομαντικοί οι ζωγράφοι, ποιητές και λογοτέχνες ποιοι θα είναι, οι τεχνοκράτες και οι εξ επαγγέλματος πολιτικοί;
    Σου εύχομαι καλή προσωπική επιτυχία Γιάννα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Γιαννα.. Εύχομαι τελικα να επικρατήσουν οι καλύτεροι.. για κάτι καλύτερο...
    τουλάχιστον για τα παιδιά μας.
    Κωστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντινο μου η αποψη σου δεν ειναι απλα ρομαντικη,αλλα και πραγματιστικη.Και ειναι η αποψη και τοσων αλλων πολιτων που θελουν να ψηφιζουν ελευθερα και με αποψη για το χωρο που ζουν.Στην περιοχη που ζω εγω ο τοπικος αρχων εκλεγεται τα τελευταια 20 χρονια εχει κανει την περιοχη τσιφλικι του,τους ανθρωπους ανελευθερους και θελει με καθε τροπο να κρατησει την καρεκλα του και για τα επομενα χρονια.Εξ επαγγελματος πολιτικος πλεον χρησιμοποιει καθε μεσο μην τυχον και δεν εκλεγει.Ευχομαι να δουμε τους αξιους να εκλεγονται και το ηθος να γινει καθημερινη πρακτικη για ολους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωστη καλημερα.Μακαρι η ευχη σου να γινει πραγματικοτητα.Ευχαριστω και ελπιζω κι εγω μαζι με ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα ,
    Αγαπητή Γιάννα εύχομαι
    σε σένα προσωπικά
    Καλή Επιτυχία
    και μετά την εκλογή σου
    σου εύχομαι ολόψυχα
    να μην απογοητευθείς
    και να αγωνισθείς για όλα όσα
    πιστεύεις πως αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννα μου από την καρδιά μου σου εύχομαι κάθε επιτυχία !!

    Ελπίζω ότι οι κάτοικοι της περιοχής να είναι έτοιμοι για να κάνουν τις αλλαγές που απαιτούνται για μια πιο πολιτισμένη σύγχρονη ζωή και για το καλό του Δήμου τους.

    Εμείς την περασμένη εβδομάδα είχαμε Δημοτικές εκλογές, για πρώτη φορά έδωσαν ψήφο το 54%, γιατί ήμασταν έτοιμοι για αλλαγές. Ευτυχώς τα καταφέραμε.

    Πάντως ότι και να γίνει μην απογοητευθείς και μην απελπιστείς, πάντα υπάρχει η ελπίδα.

    Με ενθουσιασμό παρακολουθώ τις κινήσεις σας, και ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ !
    Πολλά φιλιά and Best Wishes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλη επιτυχια Γιαννα μου!!! Ευχομαι να κανετε πραγματικοτητα ολα τα σχεδια και τα ονειρα για τον τοπο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑΝΝΑ ΜΟΥ

    οποιο κι αν ειναι το αποτελεσμα -που ειμαι σιγουρη πως θα ειναι υπερ σου-
    σημασια εχει κυριως ο αγωνας!!!


    εχεις ολη μου τη σκεψη σε αυτη την αγωνία και την προσπάθεια...

    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιάννα μου,
    Εύχομαι καλή επιτυχία στον συνδυασμό σας στις μεθαυριανές εκλογές και περισσότερο σε σένα γιατί πιστεύω ότι το αξίζεις.

    Εμείς εδώ είμαστε σίγουροι ότι θα σπάσουμε το κατεστημένο, που για εικοσιπέντε χρόνια είναι στο σβέρκο της Θεσσαλονίκης, και θα δούμε σύντομα μια άλλη πόλη με το όραμα που έχει ο Γιάννης Μπουτάρης. Γνωριζόμαστε από παιδιά και γιαυτό πιστεύω ότι θα κάνει πράξη αυτά που έχει στο πρόγραμμά του. Όλη η παρέα, φίλοι και συμμαθητές του από το Κολλέγιο Anatolia, άσχετα κομματικής τοποθέτησης, στηρίζουμε τον Γιάννη και πιστεύουμε στην επιτυχία του.
    Καλό Σαββατοκύριακο, με τη νίκη σε σας και σε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιάννα μου
    Έρχομαι με τη μορφή της Νίκης της Σαμοθράκης και μόνο για σένα ειδικά μεταμορφώθηκα, για να ευχηθώ "με τη νίκη" γιατί το αξίζεις!!!
    Όταν σε γνώρισα από κοντά η εικόνα που είχα σχηματίσει από τη γραφή σου όχι μόνο επιβεβαιώθηκε αλλά πολλαπλασιάστηκε και για τη λατρεμένη οικογένεια που έχεις!
    Σε φιλώ πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιάννα μου,εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία!Το αξίζεις!
    Να κερδίσουν οι καλύτεροι!
    Σου στέλνω την αγάπη μου και τη φιλία μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεσποινα ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου.
    Η δικη μου αποψη ειναι οτι οφειλουμε να παραμενουμε πιστοι στις αξιες και τα πιστευω μας απο οποια θεση και αν κατεχουμε.Αυτο θελω να υπηρετησω και πιστευω πως θα το καταφερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευη μου ειμαι πολυ συγκινημενη απο την εκδηλωση της αγαπης σου στο προσωπο μου.
    Ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου και σου στελνω μια μεγαλη αγκαλια.Ξερω πως η σκεψη καποιων ανθρωπων οπως και η θετικη τους ενεργεια θα με συντροφευει αυριο και το εχω αναγκη.
    Πολλα φιλια αγαπημενη μου φιλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ορφια καλημερα
    Ευχαριστω πολυ πολυ φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γλυκεια μου Ταλι
    η αγωνια ειναι πραγματι μεγαλη το ιδιο και η προσπαθεια.Ομως οταν ξερω πως τοσοι αγαπημενοι ανθρωποι με σκεφτονται και ελπιζουν μαζι μου ειμαι ευτυχισμενη.
    Ευχαριστω με ολη μου την καρδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλη επιτυχια Ντινο μου στην προσπθεια που κανετε στη Θεσσαλονικη.
    Ευχομαι να σπασει το κατεστημενο οπου υπαρχει και να φυσηξει καινουριος δημιουργικος ανεμος στην τοπικη αυτοδιοικηση.
    Χρειαζομαστε νεα προσωπα,αφθαρτα,με αποψη για συλλογικη δουλεια και προκοπη.
    Μακαρι να πετυχουμε ολοι το καλυτερο την Κυριακη.
    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρουλα μου αγαπημενη φιλεναδα
    Με τα φτερα της πιο σπουδαιας Νικης με υποδεχτηκες πρωι πρωι.Αυτα τα νικηφορα φτερα ας απλωθουν το βραδυ της Κυριακης για τους ανθρωπους που αξιζει να μας εκπροσωπησουν στους καθημερινους μας αγωνες.
    Ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Το ξερεις οτι συγκινουμαι ευκολα-μαλλον η ηλικια η ατιμη-και βουρκωνω.Αλλα οταν ολοι εσεις εισαστε μαζι μου με τα λογια σας και τη σκεψη σας πως να μην δακρυσω.
    Φιλια πολλα σε σενα και στην ομοσφη Θρακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ολγα μου ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
    σε σενα και στον συνδυασμο σου.Σου σφιγγω το χερι και ειμαι μαζι σου.Κριμα που δεν μπορω να σε ψηφισω,αλλα οσοι συναδελφοι μου ειναι στην περιοχη σου ξερουν για σενα και θα το κανουν αυτοι για μενα.
    Φιλια πολλα και με τη νικη.Σας αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπημένη μου, παραμονή βράδυ και δεν κρατιέμαι άλλο.....

    Στέλλω την αγάπη μου και τις πιο Θερμές Ευχές για μια ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε εσάς κ στο Δήμο για ένα λαμπερές μέλλον.
    Σε φιλώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή