Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Ησυχη ητανε η σημερινη μερα.Επανηλθα στoυς ρυθμους μου και στη βαρδια.Πρωι, απογευμα, νυχτα και παλι απο την αρχη.Αυτο ειναι οτι εχω συνηθισει να κανω χρονια τωρα και μαζι οτι αλλο μ'ευχαριστει και γλυκαινει την καθημερινοτητα μου.Στην τσεπη μου εχω φυλαγμενη μια καινουρια περγαμηνη που θα με κανει να περασω συντομα την πορτα του δημαρχειου ως συμβουλος της αντιπολιτευσης βεβαια, εφοσον ο συνδυασμος μου δεν κερδισε τις εκλογες. Δε λεω καλο ητανε το ταξιδι και με εμαθε πολλα.Τελικα το νοημα ειναι ενα.Αν στη ζωη θελεις να εισαι πρωταγωνιστης πρεπει να παραμεινεις για παντα μαθητης.Ανθρωποι που τους ξερεις χρονια και τους συμπαθεις, ξαφνικα καταλαβαινεις οτι ειχαν και μια αλλη πλευρα που δεν την ηξερες καθολου.Καλα λενε οτι η εξουσια ειναι αφροδισιακη.Και ετσι γινεται σκληρος ο αγωνας για να την αποκτησεις και χρησιμοποιεις ολα τα μεσα.

Και μαθαινεις να μην συνεργαζεσαι και γυριζεις την πλατη στον ανθρωπο που πορευεται μαζι σου και ολο αυτο το μεταφερεις και στην προσωπικη σου ζωη, το μαθαινεις στα παιδια σου,στο σκυλο σου, και εισαι τοσο περηφανος που σε λιγο θα σε φωναζουν ολοι ψευτη, αλλα εσυ δεν το ξερεις.

Και μετα ειναι και η τοπικη κοινωνια που εχει μαθει να συμπεριφερεται με μια λογικη εντελως εξωπραγματικη.Αν μου χαμογελασει η ψιλικατζου της γειτονιας μου και με γλειφει καθε πρωι που αγοραζω σοκοφρετα πρεπει να την στειλω και στο τοπικο συμβουλιο του δημου για να της δειξω την ευγνωμοσυνη μου.
Και μετα ειναι κι εκεινος ο ξαδερφος της φιλης της αδερφης της κουμπαρας μου που ειναι στην τροχαια και μου εσβησε την κληση που πηρα το Πασχα στην εθνικη γιατι ετρεχα με χιλια, να προλαβω το αρνι στο χωριο μη κρυωσει.Κατεβαινει κι αυτος και πρεπει να τον φηφισω μην μαθει πως τον ξεχασα και του κακοφανει.
Και κανεις δεν μπορει να με πεισει για το αντιθετο γιατι χρονια τωρα εμαθα να αξιολογω τη ζωη μου με κριτηρια ταπεινα.Καλες ειναι οι αξιες,αλλα εγω εμαθα να συγκρινομαι με τα απορριματα που μου σερβιρει η τηλεοραση,και ειναι αυτος ο μονος τροπος να αισθανθω λιγο καλυτερα μεσα στη μικροτητα μου.
Και θελω οι ανθρωποι που θα ψηφισω να αντικατοπτιζουν κατι απο τη δικη μου περσονα.Να φροντιζουν τις μικροπελατιακες σχεσεις, να εξυπηρετουν τα μικροσυμφεροντα κι ας εχουνε πολλες φορες μυαλο αμοιβαδας και οψη αρπακτικου.

Δεν εχω μαθει να σχεδιαζω για το μελλον,δεν ξερω τιποτα για την κοινωνικη συνοχη,δεν σεβομαι το περιβαλλον και δεν θα μαθω ποτε ποσο σημαντικος ειναι ο ενιαιος σχεδιασμος που εξασφαλιζει λυσεις ολοκληρωτικες και κανει τη ζωη ολων ευχαριστη και δημιουργικη.
Κι αυτο γιατι δεν εμαθα να λειτουργω μεσα στα πλαισια της συλλογικοτητας και της συνεργασιας.

Ειναι νομιζω πολυ σημαντικο να καταλαβουμε πως αν βελτιωνεται η ζωη του γειτονα μας με καποιο τροπο συντομα αυτο θα εχει αντικτυπο και σε μας.
Οι ατομικες αναγκες υπαρχουν.Αλλα πρεπει να ενταχθουν μεσα σε ενα πλαισιο εργασιας που θα λειτουργει με σκοπο η ικανοποιηση των αναγκων να ειναι ανταποδοτικη για το συνολο.

Αν ο μεσος πολιτης δεν αντιληφθει την κοινωνια που τον φιλοξενει σαν μια κυψελη που ζει και εργαζεται ομαδικα με στοχο την βελτιωση του επιπεδου διαβιωσης για ολους,τοτε εχει χαθει το πιο σημαντικο κομματι της προσπαθειας.

Ξερω οτι τις τελευταιες μερες η συζητηση γυρω απο τις εκλογες εχει κουρασει.Ολοι προσπαθουν σαν τελειοι τεχνιτες να τις χρωματισουν και να τις κανουν δικες τους.
Η ζωη ολων μας στα ζαρια των κομματων και στους μιζερους ισχυρισμους του πρωθυπουργου για αντιπατριωτικη συμπεριφορα οσων δεν ψηφισουν για το μνημονιακο τους μελλον.

Εγω θελω να παραμεινω ο εαυτος μου.Να λεω παντα αυτο που σκεφτομαι,να αποφασιζω για μενα και να μαθαινω τον απεναντι μου να με σεβεται.
Κανεις ποτε δεν θα μου υπαγορευσει τι να πω,ποσο μαλλον αυτος που δεν εκτιμω καθολου τη σταση ζωης του.
Η πολιτικη ειναι κοινωνικο αγαθο και πρεπει να λειτουργει με γνωμονα το κοινο συμφερον.
Σας ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου για την υποστηριξη και τις ευχες σας που ητανε για μενα πολυ σημαντικες.Σε μια τετοια προσπαθεια ειναι αφορητη η μοναξια και εγω ενοιωθα συνεχως πως τοσοι ανθρωποι βρισκονταν κοντα μου με τη σκεψη και τις πραξεις τους, για να μου εκφρασουν την συμπαρασταση τους.
Σας ευχαριστω πολυ πολυ ολους.

25 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια Γιαννα μου!!!
    να παραμεινεις αληθινη και αισιοδοξη.
    Εχεις δικιο ..πανω απο ολα πρεπει να αλλαξει η πολιτικη σκεψη του Ελληνα, ο οποιος -απο την μεταπολιτευση και μετα - εχει μαθει να σκεφτεται μονο ετσι!

    χχχχχχχ πολλα πολλα φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ,
    ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΟ ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΣΕ ΕΠΙΘΥΜΗΣΑΜΕ !!!!

    Στα γρήγορα έμαθες πολλά από μια διαφορετική ζωή, μη ξεχνάς αυτό που λέμε, "κάθε εμπόδιο για καλό", κι ας βλάπτει το Δήμο, που δεν είναι έτοιμος για αλλαγές.

    Τώρα χρειάζεσαι διακοπές για να ξεκουραστείς, να ξεχαστείς, και να μας φέρεις τις θαυμάσιες φωτογραφίες σου.

    Φιλιά πολλά με πολύ αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννα, συγχαρητήρια! Δεν ξέρω ούτε σε ποιο δήμο εκλέχθηκες ούτε ποια παράταξη στήριξε ή δεν στήριξε την εκλογή σου. Πιστεύω ότι αυτοί που σε ψήφισαν ήρθαν για σένα ως πρόσωπο, και κρίνοντας από τα γραφόμενά σου, τους δικαιώνω απόλυτα.
    Καλή δημόσια θητεία, και πάντα με καθαρό και ελεύθερο πνεύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι όπως διάβαζα τις σκέψεις σου σκεπτόμουν.. πώς θα μπορέσεις να λειτουργήσεις μέσα σε μια ομάδα ανθρώπων που δεν μπορεί να είναι κατ' ουσία ομάδα και που υποτίθεται κόπτονται για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη; Καλό κουράγιο θα σου ευχηθώ και χαίρομαι ειλικρινά που ένας άνθρωπος σαν εσένα θα αργαστεί για τα κοινά.
    Να σαι καλά Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια Γιάννα μου. Μπροστά, δυναμικά με τις πολύ σωστές απόψεις σου.
    Εμείς τελειώνουμε αύριο. Πολύ δύσκολο για αλλαγή στον Δήμο μας. Οι κομματικές παρωπίδες και το αντιμνημονιακό σφιχταγκάλιασμα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Θα είναι κρίμα για τη Θεσσαλονίκη μας μια αποτυχία του Μπουτάρη, που χωρίς φόβο και πάθος λέει τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη. Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια Γιάννα μου και από εδώ, ήμουν σίγουρη ότι εσύ τουλάχιστον θα εκλεγόσουν, ο συνδυασμός σου πρέπει να είναι πολύ υπερήφανος και μόνο για τη συμμετοχή σου!
    Δυστυχώς ο σφιχτός εναγκαλισμός των κομμάτων με την τοπική αυτοδιοίκηση, η σύνδεση με την κεντρική πολιτική σκηνή και τα μικροσυμφέροντα, αποτρέπουν αφενός μια υγιή μερίδα της κοινωνίας να ασχοληθεί με τα κοινά και από την άλλη να πάει ακόμη και να ψηφίσει.
    Όσο για τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού που ανέφερες, εκνεύρισε πολύ κόσμο, είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Αλήθεια από πότε οι εκλογές είναι απειλή για μια δημοκρατική χώρα ή μήπως έχουμε αναστολή της δημοκρατίας;;;
    Γι'αυτό σου λέω, σε θαυμάζω που το τόλμησες, δικαιώθηκες και μαζί με σένα χαρήκαμε και μεις!!!
    υγ. η σημειολογία της εικόνας που επέλεξες, εξαιρετική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ταλι ευχαριστω πολυ.Θα προσπαθησω πολυ και δεν το βαζω κατω ευκολα.Αλλωστε κρυβω κι ενα λιονταρι μεσα μου.Φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εδω ειμαι Ευη μου.Επανηλθα και στην αγαπημενη μου γωνια για να βρω και τους φιλους που τοσο με βοηθησαν.Σου στελνω την αγαπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστω απο καρδιας για τα καλα σας λογια και τις ευχες κ.Παπαγιαννη.
    Θα ειμαι εδω και θα παραμεινω στις επαλξεις.Πολλες φορες μπορεις να κανεις σημαντικο εργο απο την αντιπολιτευση και να ελεγχεις τις αποφασεις της εξουσιας.Ειναι ενας τροπος να εποδισεις τους ανθρωπους να αυθαιρετουν σε βαρος του συνολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαργκο με τα λογια σου με ενθουσιαζεις και με ενθαρυνεις να συνεχισω να λειτουργω με τον δικο μου τροπο που ειναι καθαρη σκεψη και διαφανεια σε ολα.Ο κοσμος που συνηθως μαζευεται στα συμβουλια των δημων εχει μια διαστρωματωση πολλαπλη και δεν ειναι ευκολο να σε ακολουθησει στον διαφορετικο τροπο σκεψης.Διατηρω τις ελπιδες μου για τους λιγους και καλους.Ευχαριστω πολυ για οσα μου εγραψες τα κραταω στη σκεψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ντινο εφτασε η μεγαλη στιγμη για τη Θεσσαλονικη.Ευχομαι η αποψινη βραδια να ειναι νικηφορα.Χρειαζεται δυναμη και ηθος για να υψωσει κανεις το αναστημα του σημερα και να πει την αληθεια.Ευχομαι καθε επιτυχια και η βραδια να τελειωσει με γελιο και χαρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Ρουλα μου
    Τα εχουμε πει ολα και εχουμε βρει τοσα σημεια ταυτισης μεταξυ μας.Ο κοσμος εχει κουραστει γιατι η πολιτικη δεν εχει αλλαξει σε τιποτα με το περασμα του χρονου.Και οσοι την υπηρετουν αναπτυσουν μια συμπεριφορα τοσο παλαιολιθικη που με τιποτα δεν εγγυαται καποιου ειδους διαφοροποιηση.Ο τροπος σκεψης ολων των πολιτικων εχει μεινει δεκαετιες πισω και δεν υπαρχει οραμα και αποφασιστικοτητα στην πολιτικη σκεψη και θεληση.
    Τι μπορω να αλλαξω εγω με τις μικρες μου δυναμεις δεν το ξερω ακομα,αλλα θα εχω μια συνεχη παρουσια και σκοπευω να μαθητευσω με παθος για να μαθω τα θεματα που ενδιαφερουν τον πολιτη που ζει και εργαζεται στην δικη μου περιοχη.
    Ευχαριστω για την εικονα.Εχεις συλλαβει το πνευμα μου και πολυ χαιρομαι.Μπαινω στην πολιτικη σαν μικρο αμαθο παιδι αλλα απο τη σκια βλεπω το μελλον χρωματιστο και ελπιδοφορο.Φιλια πολλα σε ολη την οικογενεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μου αρέσει που βλέπεις το μέλλον χρωμματιστό και φωτεινό!
    όλοι με τις μικρές μας δυνάμεις πρέπει να προσπαθούμε καθημερινά, είτε είμαστε μέλη της 'εξουσίας' είτε είμαστε απλοί πολίτες και το σημαντικότερο είναι να θυμόμαστε να προσπαθούμε καθημερινά και όχι μόνο κατά τις περιόδους των εκλογών.
    συγχαρητήρια και είμαι σίγουρη για εσένα!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. συγχαρητηρια Γιάννα μου!!Καλό κουράγιο..θεωρώ ότι μια καλή αντιπολιτευση πολλές φορές είναι και ο καλύτερος έλεγχος και προτροπή για επικοδομητικό έργο από την μεριά αυτών που είναι στην εξουσία
    Φιλιά κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιάννα μου οι ευχές σου έπιασαν τόπο.
    Μετά από εικοσιπέντε χρόνια συντήρησης η Θεσσαλονίκη μας ξαναβρίσκει το όραμά της στο πρόσωπο του αγαπητού μου φίλου Γιάννη Μπουτάρη. Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τζιτζι συμφωνω απολυτα.Χρειαζεται να ειμαστε παροντες καθημερινα και να μην αφηνομαστε στην ανεση του καναπε μας γιατι υπαρχουν καποιοι που περιμενουν ακριβως αυτο για να το εκμεταλλευτουν.Σ'ευχαριστω πολυ.φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ετσι ακριβως βλεπω κι εγω τα πραγματα.Συνηθως εμεις οι ανθρωποι λειτουργουμε με ενθουσιασμο στην αρχη και στη συνεχεια τα παραταμε λιγο.Αυτο ακριβως θελω να αποφυγω.Πελα μου να εισαι καλα φιλια και σ'ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ντινο και παλι συγχαρητηρια.Ευχομαι η Θεσσαλονικη να κανει μια καινουρια αρχη και να παρει τη θεση που της αξιζει.Καλημερα στην ομορφη πολη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. συγχαρητήρια συγχαρητήρια μόνο αυτό , είμαι σίγουρη πως θα μείνεις πάντα αληθινή , αυτό και μόνο αυτό χρειαζόμαστε σήμερα φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιάννα μου γλυκιά,είδες πρόσωπα και μάσκες,υποκρισία και συμφέρον και δεν είδες λεβεντιά,γενναιοδωρία ανθρωπιά!
    Έτσι δυστυχώς είναι τα πράγματα αλλά αξίζουν χίλια μπράβο στους ανθρώπους σαν εσένα!
    Κράτα την ψυχούλα σου καθαρή όπως είναι και συνέχισε...κάνεις καλό σε όλους τους ανθρώπους απλά μερικοί δεν μπορούν να το αντιληφθούν...στένεψε το μυαλό τους...
    Συγχαρητήρια φιλεναδίσα μου!
    Σε αγκαλιάζω και θέλω να σε δω από κοντά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαριλιζ παντα προσπαθω να εμαι αληθινη και πολλες φορες δεν μου βγαινει σε καλο.Ποτε δεν θα μαθω οτι δεν αρεσει στους ανθρωπους να τους λες την αληθεια.Ειναι πολυ δυσκολο να μαθουμε να κατανοουμε και να αποδεχομαστε τη θεση και την αληθεια του αλλου.φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ολγα ειπες γενναιοδωρια.Τι σπουδαια λεξη και ποσο λεβεντικη.Ειναι τοποθετημενη στο λεξικο σε θεση που δυσκολα την διαβαζεις.Ας ειναι ομως ποτε δεν ειναι αργα για μια καινουρια εμπειρια.Ευχαριστω καλη μου για τις ευχες.Λες να βρεθουμε στον Ιανο;
    Λεω να το προσπαθησω.φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πέρασμα μου για να μάθω νεα σου και να ευχηθώ καλή εβδομάδα για όλους μας.
    Συγχαρητηρια και απο μενα καπως καθυστερημενα.Οι αξιοι ανθρωποι οπου και αν βρισκονται μπορουν να προσφερουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ωραια !

    και τωρα??
    να αυτα δεν μπορω::)
    παρακαλω μπορω να εχω το τηλεφωνο του Δημου για να σε βρω???
    μα που χαθηκεςςςςς????????


    (και μετα απο τοση γκρινια να πω ποσο μα ποσο χριστουγεννιατικο ειναι το μουντ!!:)
    λατρευω τα χριστουγεννα και συ μικρη εμφανισου:))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή