Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΨΙΛΟΒΡΟΧΟ

Σημερα εμεινα στο σπιτι κοντα στο αναμενο τζακι.Αποφασισα να μην κανω τιποτα σπουδαιο μονο να σκεφτω και να διαβασω.Βασανιζω πολλες μερες τωρα ενα βιβλιο που μου χαρισε η κορη μου και δεν λεω να το τελειωσω.Η προσπαθεια ξαναρχιζει σημερα με πολυ κεφι αλλα και παλι ολο και κατι βρισκω για να σταματησω.Εβαλα να βραζει και μια μοσχομυριστη φασολαδα και τωρα χαζευω εξω απο το παραθυρο. Ο καιρος αυτος μου αρεσει πολυ.Συννεφιασμενος με ενα συνεχες ψιλοβροχο και τα φωτα του δεντρου αντανακλουν πανω στο τζαμι του παραθυρου μικρες τρισευτυχισμενες φλογιτσες.Συχνα μας πιανει μια μελαγχολια οταν τελειωνουν οι γιορτες και τα φορτωμενα με τα στολιδια τους δεντρα, μας μοιαζουν λιγο περιττα και αταιριαστα με το σκηνικο των επομενων ημερων।Αυτη τη φορα δεν προλαβαινω να μελαγχολησω μονο θελω να τακτοποιησω λιγο τις σκεψεις και τα συναισθηματα μου.Αλλα οταν ολα αυτα παω να τα μεταφερω στο ασπρο φοντο της γραφης μου οι λεξεις μπερδευονται,γινονται ξαφνικα αντιπαλοι μου και σαν μικρος μαθητης ξεχνω τι θελω να γραψω και ψαχνω τα λογια μου.

Η αληθεια ειναι οτι αυτες οι γιορτες τα ειχαν ολα.Και δουλεια, που δεν μπορεις να της ξεφυγεις με τιποτα και παρτυ με χορο και ασκοπες βολτες στο κεντρο της πολης, με καφε και καλη παρεα και βεβαια υπεροχες συναντησεις και γνωριμιες με ανθρωπους που κερδισαν την αγαπη και την εκτιμηση μου।


Και ετσι εμαθα πως πρεπει να αφηνεις παντα την πορτα της καρδιας σου ανοιχτη γιατι ποτε δεν ξερεις ποτε θα σταθει στο σκαλοπατι σου μια αλλη μικρη καρδουλα που θα συντονισει τους χτυπους της με σεν.Και οταν γινει αυτο πρεπει να εισαι εκει για να το καταλαβεις και να ανοιξεις την αγκαλια σου.


Και να θυμασαι παντα πως οι ευκαιριες υπαρχουν και η ελπιδα για καθε τι καλυτερο πεθαινει τελευταια και μονο αν εσυ αποφασισεις οτι δεν υπαρχει.Εκει που νομιζεις πως ετσι ειναι η ζωη και ετσι θα πορευεσαι, ολα μπορουν να αλλαξουν προς το καλυτερο, γιατι υπαρχει η ανθρωπινη επαφη και το ζεστο χαμογελο.

Οταν τηλεφωνησε η Δεσποινα ετοιμαζα μεζεδακια στην κουζινα για μερικους φιλους που θα ερχοντουσαν το βραδυ για μια Πρωτοχρονιατικη γιορτη.Στην αρχη τα εχασα.Ο χρονος που μας πιεζει συνεχως, ηταν εναντιον μου εκεινη τη στιγμη.Αλλα τα παρατησα ολα αμεσως και ετρεξα να συναντησω την πιο ομορφη παρεα.Και ακουσα τα πιο χαρουμενα καμπανακια να χτυπανε μεσα μου και την καρδια μου να τα συνοδευει με την ιδια ενταση.Θα ελεγα πως ητανε το πιο ομορφο δωρων των ημερων και ειχε γευση απο ζαχαρη και κανελλα.

Και οταν η βραδια τελειωνει με αγαπημενους ανθρωπους, ποτακια, χορο, δωρα και κεφι, νοιωθεις πως η ζωη ειναι ομορφη και χρωματιστη και το υπεροχο περιτυλιγμα που ξεδιπλωσες αργα αργα δεν ειναι κενο,αλλα κρυβει μεσα του ολη την αληθεια της ψυχης σου.Ας ειναι αυτη η χρονια ομορφη και οσο γινεται πιο κοντα στις προσδοκιες μας.

20 σχόλια:

  1. Υπέροχες, χαρούμενες στιγμές και του χρόνου Γιάννα μου!!! Happy New Year !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε διαβάζω με τις ίδιες σκέψεις, πριν από λίγο κάθισα στον καναπέ άναψα το τζάκι έκοψα βασιλόπιτα, τα φωτάκια αναμμένα μέρα νύχτα και σκεφτόμουνα πραγματικά γιατί δεν νιώθουμε έτσι πιο συχνά.;
    Η μέρα της αναπάντεχης συνάντησης ήταν και για μένα απροσδόκητα χαρούμενη, την περιέγραψες τόσο ωραία με ζάχαρη και κανέλα!
    Το χρωστάω στο Δεσποινάριο που σας γνώρισα.... Εύχομαι για αυτή τη χρονιά, αγάπες, γαλήνη, υγεία και πολλές πολλές αναπάντεχες συναντήσεις.
    Γιορτινό φιλί και μμμ ξέχασα φασολάδα εεεε μ' αυτό το καιρό σούπερ ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννα μου, χρόνια πολλά! Πάντα όμορφες στιγμές με φίλους να έχεις! Να περνάτε τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ομορφες στιγμές και χαρούμενες Γιάννα μου!!
    μας δίνουν μια νότα αισιοδοξίας αγάπης
    και δύναμη για να αντέξουμε στα δύσκολα...
    οταν μάλιστα αυτά τα κάνουμε με
    αγάπη και είνα απο την καρδιά βγαλμένα εχουν
    περισσότερη αξία και
    νιώθουμε υπέροχα εμείς πρώτα και μετά σ'όποιους τα προσφέρουμε!!
    Και του χρόνου!!
    Σου ευχομαι η Νέα Χρονιά να σου φέρει
    Υγεία Αγάπη με πολλά χαμόγελα Αισιοδοξίας!!

    Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη σου και τα
    καλά σου λόγια που άφησες
    σ'ενα απο τα μπλογκ μου...
    Αν θέλεις σε προσκαλώ και στο άλλο μου
    μπλογκ που είναι το mar9659 εκεί θα με βρίσκεις
    ποιο συχνά....
    Σου στέλνω την αγάπη μου
    μαζί με 2011φιλιά!!
    απο τα μπλογκ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tι όμορφες και χαρούμενες συναντήσεις!
    Αυτές είναι ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας!
    Η χαρά σου, σε κάνει έφηβη φιλεναδίτσα μου!
    Εύχομαι η ζεστή, αγαπησιάρικη και χρωματιστή ατμόσφαιρα να σε συνοδεύει σε ό,τι κάνεις τον καινούργιο χρόνο!
    Φιλιά!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευη και παλι σου στελνω ολες μου τις ευχες για καλη χρονια.Θελω να σου πω οτι η επικοινωνια μας ητανε για μενα πολυ ιδιαιτερη.Ευχαριστω θα ειμαστε σε επαφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποπη μου νομιζω οτι ο τροπος της ζωης μας φταιει που μας εχει απομακρυνει απο τα απλα πραγματα και τις μικροχαρες.
    Οι γιορτες αν και εχουνε πλέον περασει σε πληρη εμπορευματοποιηση ειναι μια ευκαιρια για χαλαρωση και στιγμες χαρας με τα αγαπημενα μας προσωπα.Εγω θελω να κρατησω αυτη τη πλευρα των γιορτων και να νοιωσω λιγη απο την παιδικοτητα και τη ονειρεμενη ατμοσφαιρα.
    Σου στελνω πολλες ευχες και ειμαι σιγουρη οτι αφου συναντηθηκαμε μια φορα θα μπορεσουμε να τα ξαναπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγγελικη μου ευχαριστω.Ευχομαι να περασες ομορφα τις γιορτες στην πατριδα και να χαρηκες και τα παιδακια σου.πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρα μου σιγουρα θα περασω και απο το αλλο μπλογκ σου.Σου ευχομαι παντα χαρες και μια χρονια με υγεια και χαμογελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ολγα μου βρηκα την ευκαιρια να χαρω καποιους φιλους και ειναι αληθεια οτι περασαμε ομορφα.Μακαρι οι στιγμες χαρας να μας συνοδευουν αυτη τη χρονια και να μην νοιωσουμε τη μιζερια στο πετσι μας.Φιλια Πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιάννα μου πολύ σας χάρηκα, είναι από εκείνες τις ανεκτίμητες στιγμές που αφήνουν μια αίσθηση γλύκας και όσες φορές τις ανακαλούμε από τη μνήμη μας χαρίζουν χαμόγελα ευφορίας, είναι το καταφύγιό μας.
    σε φιλώ πολύ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. υπέροχες παρείστικες στιγμές νάσαστε πάντα καλά αγαπημένη μου και τούτη η χρονιά νά σας χαρίζει αγάπη , υγεία , αντοχή ,αισιοδοξία και υπέροχα όνειρα !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εύχομαι κι εγώ αυτή η χρονιά να είναι για όλους όπως την επιθυμούμε αντάμα πάντοτε με καλή παρέα, γέλια και χαρές.
    Δεν μου λες, η φασολάδα έγινε καλή; Προχθές είχαμε κι εμείς το ίδιο μενού. Θέλεις να ακούσεις τα υλικά (όχι σε αναλογίες βέβαια, αυτές τις ξέρει η γυναίκα μου): Φασόλια Πρεσπών, λάδι, νερό, πιπέρι άτριφτο, σέλινο, καρότα, πράσα, ντομάτα φρέσκια, ντομάτα πελτέ, κρασί κόκκινο, μπέϊκον. Ήταν η καλύτερη που έφαγα, βοηθούντος και του κρύου καιρού βέβαια.
    Καλό απόγευμα Γιάννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΗΣ:)
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρουλα μου ητανε αληθινα πολυ ωραιες στιγμες.Και καθε συναντηση με ανθρωπους που αγαπας ειναι παντα σπουδαια για μενα.Οπως η στιγμη που ζησαμε στην Κρητη.Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαριλιζακι μου καλη χρονια και ολα να ειναι ομορφα και αισιοδοξα με την αγαπη των φιλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ντινο μου η φασολαδα εγινε τελεια.Αλλα εγω δεν ηξερα για πρασο και μπεικον.Καλα εκανες και μου το εγραψες να τα προσθεσω την επομενη φορα.Πιστευω οτι ετσι η γευση θα απογειωθει.
    Καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σκρουτζακο μου ευχαριστω για τις ευχες.Χρονια Πολλα και σε σενα να εχεις παντα την ιδια καλη διαθεση και να μας χαριζεις ομορφες στιγμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιάννα χρόνια σου πολλά, χαρούμενα και ευρηματικά όπως η σελίδα σου.
    Δημήτης Λάσκαρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εν τω μεταξυ επεστρεψα κι εγω και τα βλεπω τωρα ολα αυτα τα ομορφα, αφου τοσες μερες ειχα μπλογκοαποχη λογω συγκυριων. Γιαννα μου, χαιρομαι που βρεθηκαμε μαζι, που γνωριστηκαν απο κοντα οι διαδυκτιασκοι μου φιλοι, και ευχομαι καλη χρονια σε ολους μα ειδικα εδω σε σενα και στην ομορφη οικογενεια σου. Σε φιλω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή