Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ

Μου αρεσει πολυ το κρυο του χειμωνα.Συννεφιασμενος ουρανος,βροχουλα ευεργετικη,παγωνια του χιονιου που κοκκινιζει τα μαγουλακια ειναι το στοιχειο μου.Θελω να βγω στο δρομο να περπατησω στον παγωμενο αερα,χωμενη σε ζεστα ρουχα,να τρυπωσω στην καρδια του κρυου και να ρουφηξω ολη την ενεργεια που ξεπηδαει απο κει μεσα.Με αναζωογονει μια βαθεια ανασα στον παγωμενο βορια και χαιρομαι σαν παιδι μια βολτα στο χιονι.
Χαζευω τα συννεφα που καρφωνονται στον ουρανο γεματα απο την απειλη της βροχης.Η μυρωδια που μου στελνει το βρεγμενο χωμα μου μοιαζει με το πιο ευωδιαστο δωρο.Σαν να φυτρωνουν την ιδια στιγμη ολα τα ροδα του κοσμου και μου χαμογελουν.
Κι οταν στεκομαι στο παραθυρο και βλεπω τη μερα να φευγει νομιζω πως χανω ενα κομματι απο την ουσια της ζωης.

Ενταξει δεν ειμαστε της υπερβολης.Το κρυο ειναι ευεργετικο αλλα πολλες φορες δεν αστειευεται.Εσεις να περασετε ενα ομορφο Σαββατοκυριακο και να χαρειτε με τον δικο σας τροπο αυτο που σας ευχαριστει.

27 σχόλια:

  1. Το κρυο θελει ειδικες συνθηκες για να το ευχαριστηθεις Γιαννα μου. Θελει χουζουρι, σπιτισια ατμοσφαιρα, να μην παιρνεις τους δρομους σαν την αδικη καταρα και να τρεχεις μεσα στους δρομους της Αθηνας ειδικα, να εχεις το τζακι αναμμενο, φιλους τριγυρω, κρασακι και κουβεντουλα. Αλλιως δεν λεει!Να εχεις ενα ομορφο Σαββατοκυρικο. Σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσο δίκιο έχεις Γιάννα μου...
    και τόσο ωραία το περιγράφεις που πραγματικά
    ένιωσα το παγωμένο αεράκι να με ζωντανεύει!

    ...έκλεψα και ένα κομματάκι άσπρη σοκολάτα
    από κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι ομορφη ματια στην καρδια του χειμωνα:::)))

    λατρευω, το χειμωνα, το χιονι και μου λειπουν τοσο εδω που ειμαι ..μια παγωμενη ανασα το ποστ σου ..αλλα τοσο ζεστη::)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α πα πα, δεν αστειευεται το κρυο μερικες φορες. Εχω ομως να πω το εξης. Σε οποιαδηποτε χωρα της Ευρωπης, το πρωϊνο κρυο το λατρευω. Εδω παλι οχι. Δε μυριζει τοσο ωραια. Γιαννα μου καλο Σαββατοκυριακο και σε σενα, σε σκεφτομουν σημερα. Λεω μερες εχω να το δω το κοριτσακι! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιαννα!!!!!!
    Την Πεμπτη το πρωι, στο χιονισμενο Βουκουρεστι εβγηκα καμαρωτος καμαρωτος να παω στο γραφειο και εμεινα... Η ανασα μου παγωσε, το χαμογελο εσβησε απο το προσωπο μου, τα ματια μου δακρυσαν απο την αγρια επιθεση του ψυχους. Ηταν -15 Κελσιου.
    Τα απανθρωπα αυτα κρυα που τσακιζουν, δεν υπαρχουν στην Αττικη, που εχει ισως το καλυτερο κλιμα στον κοσμο παρολες τις προσπαθειες μας να την καταστρεψουμε πληρως μετατρεποντας την σε τσιμεντο και σκουπιδουπολη.Τα ομορφα λογια σου ταιριαζουν γαντι με την γλυκυτητα του Αττικου τοπιου και την ηπιοτητα των φαινομενων, ακομη και στη διαρκεια του χειμωνα.
    Σε χαιρετω λοιπον, κορη της Αττικης και ευχομαι με τη σειρα μου καλο Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λενακι μου αυτη ειναι η πιο ομορφη αποψη για να απολαυσω το κρυο.Μονο που πριν απ'αυτο και κραταει η μερα το φως της θα την κανω τη βολτα μου να παγωσουνε λιγο τα ακροδαχτυλα.
    Φιλακια καλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοκκινιζει η μυτη μας
    τρεχουμε στο σπιτι μας
    Που ελεγε και ενα παιδικο τραγουδακι.
    Για σενα Ελενα ομως μια ζεστη αγκαλια ολη δικη σου.φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ταλισκερακι μου ποσο μοιαζουμε σε μερικα πραγματα.Μακαρι να ειχα μια χιονομπαλα να σου πεταξω να σκασει στο κατωφλι σου εκει που εισαι.
    Αλλα βλεπω τωρα οτι κι εδω βγαινει ηλιος μεγαλοπρεπης.
    Να εισαι καλα χαρα μου.
    Καλο Σαββατοκυριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεσποινακι μου αγαπημενο.
    Εδω το κρυο δεν ειναι τοσο βαρυ και αν δεν εχει τρελο βορια να σε ριχνει κατω, ειναι ευχαριστο να περπατησεις λιγο στο κρυο και να ανασανεις τον ψυχρο αερα.Κυριως αν εισαι στην εξοχη νομιζω ειναι θαυμα.
    Σου εχω στειλει μειλ.Πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλε μου φιλε εχεις συλλαβει εντελως το νοημα των λογων μου.Αν βρεθω σε τετοια θερμοκρασια και αρχισω τα σουλατσα και λεω σε ολους ποσο το απολαμβανω,σιγουρα θα με κοιτουσατε λοξα.
    Δεν ξερω να λειτουργει και του Σινουρη για να με τρεξετε.Αλλα στο υπεροχο αττικο τοπιο με το κρυο που καθαριζει την ατμοσφαιρα και γεμιζει τα πνεμονια υγεια μια βολτα για αναζωογονηση πολυ μου αρεσει.Και μετα κοντα στο αναμμενο τζακι με ολα τα καλα,οπως λεει και η ποιητρια Ορφια.
    Φιλια οπου και νασαι.Αμαν πια κι αυτο το Βουκουρεστι καθησε και λιγο στο κλεινον αστυ να ζεσταθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ, Γιάννα μου γι αυτό της Αττικής που μιλάς είναι Άνοιξη για εμένα..... Ούτε στον ύπνο σου να το δεις, θα παγώσει η κρεβατοκάμαρα χι χι χι.

    Σε ευχαριστώ πολύ για το γλυκό σου σχόλιο, νασαι καλά, να περνάς υπέροχα όπως σου αρέσει. Αγκαλιές πολλές και γλυκά φιλιά μέχρι να κελαηδήσουν τα πουλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οι βόλτες στο κρύο μου αρέσουν πολύ. όταν συνδυάζονται και με χιόνι περισσότερο. ο ήχος των βημάτων στο απαλό χιονάκι, η μυρωδιά των ξύλων που καίγονται στα τζάκια, ο παγωμένος αέρας που αναζωογονεί... τελικά ο χειμώνας δεν είναι κακός :)
    σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιάννα μου, εγώ πάλι λατρεύω τον ήλιο! Είναι το μόνο που γεμίζει την μπαταρία μου! Μου αρέσουν οι χειμωνιάτικες λιακάδες, αλλά δεν αντέχω το κρύο που συνοδεύεται από βροχή, αέρα κλπ
    Χαίρομαι που σύντομα θα βρεθώ στο Ν Αφρικάνικο καλοκαιράκι απολαμβάνοντας την ελευθερία των ανάλαφρων ρούχων, αναζητώντας σκιερές γωνιές σε δροσερούς κήπους!
    Αν και τελικά ωραία είναι εκεί που ζουν οι άνθρωποι που αγαπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιάννα μου ,είμαι κι εγώ λάτρης αυτού του καιρού που περιγράφεις τόσο όμορφα!
    Καλή βδομάδα γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Και εμένα μου αρέσει το κρύο πολύ, με αναζωογονεί η φρεσκάδα του και οξύμωρα με ζεσταίνει η παγωνιά του.
    Τι όμορφα που το αποτύπωσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευη μου απο οσα μου εχεις πει καταλαβαινω πως το κρυο εκει ειναι πολλες φορες απιστευτο.Σ'αυτη την περιπτωση δεν μπορω να πω οτι θα παρω τους δρομους.Να περασεις τελεια και να μας επιστρεψεις κεφατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τζιτζι μου ετσι που μου τα λες τρεχω να σε προλαβω,να βγουμε παρεα για μια βολτα στην παγωνια και στο χιονι.Μην ξεχασεις σκουφο και γαντια.Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγγελικη μου στο κομματι που λες πως ειναι ομορφα εκει που ειναι οι ανθρωποι που αγαπας,ειμαι μαζι σου με χιλια.Οσο για το καλοκαιρακι,ασφαλως και εχει τις ομορφιες του και το λαχταραμε παντα,αλλα πολλες φορες το κρυο εχει αλλη αισθηση.Φιλακια δροσερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλη εβδομαδα Ολγα.Σε παιρνω μαζι μου σε μια μεγαλη βολτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλη εβδομαδα Ολγα.Σε παιρνω μαζι μου σε μια μεγαλη βολτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σου Ποπη μου.Νομιζω πως η παρεα για την βολτα στο χιονι ολο και μεγαλωνει.Λοιπον προτεινω στην επιστροφη να μας εχεις ετοιμα τα υλικα για μια σουπερ συνταγη και να την απολαυσουμε στο αναμμενο τζακι.Φερνω και κοκκινο κρασι.Φιλια καλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιάννα μου, όταν διάβασα την Παρασκευή την ανάρτησή σου είχαμε ήδη δυο μέρες χωρίς κεντρική με θερμοκρασία το βράδυ στους -5 οπότε καταλαβαίνεις τι γέλια έκανα. Το κλιματιστικό έκανε ό,τι μπορούσε αλλά πολύ κρύο, μόνο με σκουφί δεν κυκλοφορούσα στο σπίτι. Γύριζα από το γυμναστήριο και μετά το καυτό μπάνιο ντυνόμουνα σαν εσκιμώος.
    Παρ' όλα αυτά έρχομαι για μια αναζωογονητική βόλτα στα χιόνια και μάλιστα με τόσο καλή παρέα που βλέπω. Φυλάξουου, έρχεται χιονομπάλαααα!
    πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιάννα μου μου αρέσει να τα βλέπω αλλά, λόγω παλιάς προσωπικής περιπέτεις στον στρατό (τρεις ώρες σκοπιάς με χιόνια και -10 που κινδύνεψα να τεζάρω), αποφεύγω εξορμήσεις σε τέτοιο περιβάλλον. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καταλαβαινω Ρουλα μου οτι αυτο το κρυο ειναι ανυποφορο.Αν δεν εχεις και τη σωστη θερμανση τοτε κλαφτα.Αλλα οπως εχεις καταλαβει εγω μιλαω για το κρυο που αναζωογονει και γεμιζει τα πνευμονια υγεια.Φυγαμε για βολτα λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ντινο μου δεν περιμενα να σου θυμισω τα του στρατου.Καλυτερα στα ζεστα λοιπον και να κοιταζεις την παγωμενη ατμοσφαιρα απο το παραθυρο.Να εισαι ετοιμος για βολτα ομως μολις μας χαμογελασει ο ηλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πολύ μου έρεσαν όσα διάβασα. Ήταν σα να άκουγα τις σκέψεις μου κάθε φορά που μέρες του χειμώνα αγναντεύω μες απ΄τη τζαμαρία το σύθαμπο του Θερμαϊκού και το γκριζολευκό του ουρανού. Αποφορτίζεται η ψυχή μου.Το μάτι μου πάει μια στο τζάκι και μια στη θάλασσα!!
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ειναι νομιζω η τελεια εικονα.Να μπορεις να βλεπεις συγχρονως την αφρισμενη θαλασσα και να νιωθεις την ταραχη της,ενω την ιδια ωρα σε αγκαλιαζει η θαλπωρη ενος ζεστου χωρου.
    Φιλια πολλα Μαριανθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή