δεν ειναι μονο η φινετσα της,
και η ομορφια με την οποια μας στολιζουν οι συγχρονοι δημιουργοι της ιταλικης μοδας,
αλλα ειναι και η γαστρονομια της,που σε καθε γωνια της πολης σε προσκαλει να αμαρτανεις και να ξεχασεις την διαιτα σου και τις αποψεις περι υγιεινης διατροφης. Στην πραγματικοτητα θελεις να τα δοκιμασεις ολα.Και το πρωτο πραγμα που σκεφτεσαι ειναι"καλα τωρα διακοπες ειμαι,οταν γυρισω πισω δεν θα τρωω τιποτα για μερες."
Και τοτε απελευθερωμενη μπαινεις στο γωνιακο φουρνο και ετσι για αρχη, αγοραζεις οτι εχει διαλεξει το ματι σου.
Την προτιμουν οι ντοπιοι και βρισκεται στη Via dei Pastini στον αριθμο 12,κοντα στο Πανθεον.Εξαιρετικη παστα,κρεατα, σαλατες και πολλα χαμογελα απο το προσωπικο και τον ιδιο τον Αντονιο που γυριζει αναμεσα στα τραπεζια γεματος ικανοποιηση.Το μαγαζι ειναι απλο και δεν σου κανει εντυπωση,αλλα οταν ειπα στον Αντονιο οτι εχει το καλυτερο φαγητο στη Ρωμη με ακουσαν στο διπλανο τραπεζι μια παρεα αγγλων και ολοι φωναξαν οτι συμφωνουν μαζι μου.Φυσικα δεν υπηρχε αδειο τραπεζι ουτε για δειγμα και καθε φορα που εφευγαν καποιοι,οσοι περιμεναν υπομονετικα στη πορτα επαιρναν τη θεση τους. Αν πατε στη Ρωμη θυμηθειτε το,πιστευω θα σας αρεσει.
Οι κολοκυθοανθοι,γεμιστοι με ρικοττα και αντζουγια,ειναι περασμενοι απο το τηγανι και ερχονται στο τραπεζι πανω σε λαδοκολα για να κραταει τα πολλα λαδια.Ομως εινα γευστικοι και δεν σε βαραινουν καθολου.
Να και το κρασακι που μ'αρεσει.
Να και το κρασακι που μ'αρεσει.
Κανελονια ολο γλυκα.Και η δευτερη μεριδα δεν αργησε να προσγειωθει στο τραπεζι μαζι με το χαμογελο του Αντονιο.
Α! και η μοτσαρελα,μια γευστικη καρδια που εσκαγε μελωδικα στο στομα.
Στην καρδια της παρμεζανας.
Καταλαβα πως οι Ιταλοι αγαπανε πολυ τις αγγιναρες και τις μαγειρευουν με καθε τροπο.Αυτες οι μικρουλες χειμωνιατικες αγγιναρες που εχουν ενα κοκκινωπο χρωμα,μου θυμιζουν τις αγγιναρες που εβλεπα παιδι στις αυλες των σπιτιων να φυτρωνουν μονες τους καθε χρονο και να φτιαχνουν ενα καρπο πολυ γλυκο που μπορουσες να τον φας και ωμο.
Να και το choux romanesco οπως μου το ειπε η Μελισσουλα. Ειναι ενα κουνουπιδι που μοιαζει με μπροκολο και λιγο με πρασινο μηλο.Το γεωμετρικο του σχημα ειναι ενα τελειο fractal για τους ειδικους.Σχηματιζει μια πυραμιδα που αποτελειται απο σπειρες και ειναι ιδιαιτερο και πολυ διακοσμητικο.Μα τι εγινε τελικα;Διατριβη στα κουνουπιδια εκανα;
Μαλλον ισχυει οτι αν δεν παινεψεις το σπιτι σου.
Καταλαβα πως οι Ιταλοι αγαπανε πολυ τις αγγιναρες και τις μαγειρευουν με καθε τροπο.Αυτες οι μικρουλες χειμωνιατικες αγγιναρες που εχουν ενα κοκκινωπο χρωμα,μου θυμιζουν τις αγγιναρες που εβλεπα παιδι στις αυλες των σπιτιων να φυτρωνουν μονες τους καθε χρονο και να φτιαχνουν ενα καρπο πολυ γλυκο που μπορουσες να τον φας και ωμο.
Ειναι στην κυριολεξια μια μικρη καρδια αγγιναρας,με γευση και αρωμα.
Delicatessen στο campo dei fiori.Η περιοχη ειναι γεματη γευστικους πειρασμους και στο κεντρο της πλατειας μια λαικη αγορα με λαχανικα και λουλουδια.
Delicatessen στο campo dei fiori.Η περιοχη ειναι γεματη γευστικους πειρασμους και στο κεντρο της πλατειας μια λαικη αγορα με λαχανικα και λουλουδια.
Γιάννα μου,χίλια χρόνια να ζήσεις!Μετά από μια πολύ δύσκολη μέρα, μπαίνω εδώ και ανοίγει η καρδιά μου.Μιλ μερσί!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια με πολλές ευχές να ξαναπάς!
Γιάννα πολυυυύ σε αγαπώ!
Ωραίο το blog, ωραίες και σωστές οι φωτογραφίες, τόσο που τα φαγητά σου ανοιγουνε την όρεξη... . Μ' έκανες να ξαναθυμηθώ τη Ρώμη.. και έχω κάμποσα χρόνια να πάω..
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλη δουλειά..
Καλό βράδυ
Κώστας.
Ta lene ola oi eikones gia to poso omorfi einai i Aionia Poli. Me ta ola tis, i epitomi tis teleiotitas!
ΑπάντησηΔιαγραφήFili apo endiameso stathmo kath' odon pros Athina
Ηρθα χθες το βραδυ και εβλεπα τα φαγακια σου αλλα ειχα μια πεινα τρελη και εφυγα τρεχοντας γιατι δεν υπηρχε τιποτα στο σπιτι :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήσημερα στο αεροδρομιο περιμενοντας χαζευω την πραντα και θελω ακριβως αυτην αλλα κιτρινη με γαλαζιο, το λεω μη παει και παρει καμια αλλη την ιδια θα γινει χαμος :-)))
τελικα αυτο το κουνουπιδι που το λεγαν μπροκολο σου αρεσε πολυ ε;
Καλο σου κου
Γιάννα μου,τι όμορφη που είναι η ζωή όταν υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι καταχαρούμενη που σε γνώρισα τα δωράκια σου θαυμάζω και έχω βάλει και μερικά από τα ευωδιαστά λεμονάκια σου στο τραπέζι δίπλα στον καναπέ που κάθομαι για να τα βλέπω!
Ξύνω τη φλούδα τους,και παίρνω ενέργεια,το άρωμά τους είναι πολύ αναζωογονητικό!
Σήμερα με ταξίδεψες με τρόπο ιδιαίτερο στην υπέροχη Ρώμη με όλα τα ωραία της και απολαμβάνω ομορφιές!
Εύχομαι φιλεναδίτσα μου να ξαναπάς πολύ σύντομα!
Σε φιλώ πολύ!
Σε ευχαριστώ για όλα!
Είσαι στη σκέψη μου!
Βρε Ρουλακι αγαπημενο και δεν εχουμε τον τροπο να αλλαξουμε την γεωγραφια της Ελλαδας,για να ερθει η Ξανθη πιο κοντα να σε βλεπω να τα λεμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤις τελευταιες μερες ολοι περναμε δυσκολα,αλλα προσπαθουμε με καθε τροπο να το ξεχναμε γιατι χρειαζεται και λιγη αισιοδοξια.Φιλια πολλα και απο μενα.
Καλως ηρθες Κωστα και σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Περασα απο το μπλογκ σου λιγο βιαστικα αλλα οι φωτο σου ειναι υπεροχες θα ξαναπερασω συντομα.Καλη σου μερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλως να ερθεις στην πατριδα αγαπημενη Ιουστινη.Αν κανονισετε μπλογκοσυναντηση θα χαρω πολυ να σας δω εστω και για λιγο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλα φιλια
Μελισσουλα εσυ να πας γρηγορα να παρεις την πραντα και μετα σπιτακι να δοκιμασεις τα φαγακια της μαμας,γιατι τα καλα πραγματα πανε μαζι.Κι αν παρει καμμια την ιδια τσαντα με σενα να μου το πεις να την τακτοποιησω.Το μπροκολο-κουνουπιδι με εντυπωσιασε σαν σχημα στην αρχη,αλλα οταν το δοκιμασα ηταν υπεροχο και σαν γευση.Δεν ξερω αν σου αρεσει η ιδεα αλλα δοκιμασε το μια φορα και συ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλγα μου καλημερα.Ειμαι κι εγω πολυ χαρουμενη που σε γνωρισα.Περιμενω να τα ξαναπουμε συντομα και να ξερεις οτι σε σκεφτομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια πολλα και να περασεις ενα ξεκουραστο σαββατοκυριακο.
ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΟΛΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ :)))
Λοιπόν σημειώνουμε:
ΑπάντησηΔιαγραφή1) τρατορία του Αντόνιο στην Via dei Pastini 12 και
2) Peppys bar στην Piazza Barberini, εκεί θα πάμε με κασκόλ του Παναθηναϊκού :)
Καλή εβδομάδα!
Γιάννα καταπλητκικό το post σου. Αχ Ρώμη! Τί όμορφη πόλη. Οι Ιταλοί ξέρουν να τρώνε, τους παραδέχομαι. Να'σαι καλά που ανακάλυψες το blog μου. Μου'δωσες την ευκαιρία ν'ανακαλύψω κι εγώ το δικό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάγδα
Σκρουτζακο μου ευχαριστω.Καλη εβδομαδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒασιλη καλη εβδομαδα.Κασκολ και φυγαμε για Ρωμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Μαγδα.Καλως ηρθες και σε ευχαριστω.Θα τα λεμε συχνα πλεον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιάννα μου, έχω αφεθεί να με ταξιδεύεις! Αυτή η φινέτσα της Ρώμης δεν περιγράφεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιάννα μου εδώ είμαστε πάμε κι ερχόμαστε και το ευχαριστιόμαστε πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ με πάστα να τρέφομαι καθημερινά, μέχρι αηδίας λέμε!!
Υπέροχο ταξίδι βρε κορίτσι.Με χαρτί και μολύβι τα σημειώσαμε!
Φιλάκια και πότε θα τα πούμε από κοντά???Πότε??
Αγγελικη μου ειναι μοναδικη αυτη η πολη και ολο υποκυπτεις στους πειρασμους της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να κανουμε ομως πρεπει να χρωματιζουμε τη ζωη μας με καποιο τροπο,γιατι παραεγινε δυσκολη.
Κατερινα μου εισαι φοβερη.Ακριβως χτες σκεφτομουνα πως ακομα δεν καταφεραμε να βρεθουμε να τα πουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιγουρα οι ρυθμοι της ζωης δεν βοηθανε,αλλα πρεπει να το προσπαθησουμε.Σε φιλω πολυ κοριτσακι.
Εμένα μου άρεσε η εγχείρηση ανοικτής καρδιάς εεεε ...παρμεζάνας ήθελα να πω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια!!!
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα μαγαζιά της Ρώμης! Καλημέρα Γιάννα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρκονι μου πηγαινω σ'αυτη την εγχειρηση με μια φετα ψωμι στο χερι και μενω εκει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη μερα Φοιβο και παντα με πολλα ψωνια οπου κι αν παμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλησπέρα μου από την Ιταλία... Είναι αλήθεια πως εκείνο το μπροκολοκουνουπίδι λέγεται "κάβολο ρομάνο" δηλαδή ρωμαικό κουνουπίδι και μου έκανε κι εμένα μεγάλη εντύπωση όταν το είδα για πρώτη φορά!Έχει όμως ωραία γεύση. Αν σας αρέσουν τα γλυκά, σου προτείνω την ιδανική τιραμισού στην ετικέτα μου ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΣ με εγγυημένα αποτελέσματα!Φιλικά, Ξένια
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Ξενια μου καλως ηρθες.Αυτο το ρωμαικο κουνουπιδι τελικα ειναι πολυ γευστικο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμενα τα γλυκα δεν μου αρεσουν,αλλα στο σπιτι εχω αρκετους λατρες της γλυκιας αμαρτιας.Και να σου πω μια καλη συνταγη για τιραμισου την ψαχνω.Θα την φτιαξω ετσι οπως την περιγραφεις και θα σου πω.Ευχαριστω.
ωραια η ρωμη ωραιες οι φωτο ο δικος μου που ειναι? μηπως ειχε παει στο γηπεδο? αλλα οπωσ λεω τωρα τελευταια τιμη και δοξα στα παλληκαρια της στανταρ με τα κοκκινα... απο τα κατεργα
ΑπάντησηΔιαγραφή