Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

VINTAGE HOME

1950

BATHROOM


RETRO GENEVA KITCHΕN

VINTAGE KITCHEN 1949


DOLL HOUSE


1968 BEDROOM SETTING



GREEN SET



1949 DINING ROOM

Αυτες οι φωτογραφιες εχουν μια χαρη μοναδικη και πολυ μου αρεσαν.

http://www.flickr.com/photos/peppermint_kiss_kiss/3702954131
Eιναι καταπληκτικο ποσο ομορφα φαινονται σημερα πραγματα που σχεδιαστηκαν πολλα χρονια πριν για να εξυπηρετησουν τις αναγκες του τοτε.Τα επιπλα,οι συσκευες,τα ρουχα μιας αλλης εποχης αποτελουν και σημερα πηγη εμπνευσης για τους λατρεις του design.Οι ανθρωποι πιο στημενοι και σοβαροι,φαινονται να εχουν μια παιδικοτητα και μια αθωα διαθεση.Τις ανεσυρα απο το flickr και τις τοποθετησα χωρις συγκεκριμενη σειρα.Μαλλον με τη σειρα που αρεσαν σε μενα.Στο τελος ντυθηκα και εγω την αυρα μιας αλλης εποχης και με vintage διαθεση αναδυθηκα στο παρον.Το μελλον μου φανταζει μακρινο και δεν ξερω τι καινουριο θα μας συναρπαζει στα επομενα χρονια.Ξερω ομως οτι θα ερθει και η αναμονη εχει μεσα της τον σπορο της ελπιδας.





4 σχόλια:

  1. ναι ναι ειναι πανεμορφη.Και μενα μου αρεσει πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννα καλή σου μέρα . Είναι η δεύτερη προσπάθεια που κάνω …
    Το πνευματικό και καλλιτεχνικό «παιδάκι» σου , που με τόσο κόπο και αγάπη δημιούργησες, είναι υπέροχο. Ελπίζω να’χεις για αρκετό καιρό τη διάθεση να το φροντίζεις και να το «διανθίζεις».
    Προς το παρόν σου εύχομαι να περάσεις πολύ όμορφα στις διακοπές σου και να γεμίσεις τις «μπαταρίες». Από τις παρελθούσες διακοπές μου (20μέρες τουλάχιστον συνεχόμενες), και όχι διαλείμματα που κάνω πια, ένα πράγμα έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μου και σου το εύχομαι να το ζήσεις κι εσύ : Στην Αγία Ρούμελη, Κρήτη, Αύγουστος, σούρουπο, συνοδοιπόρος ήμουνα(ξαπλωμένη στην παραλία!) στην πορεία του φεγγαριού μας από την ανατολή του μέχρι τη δύση του. Ήταν μοναδική εμπειρία. Και όπως έλεγε αυτός ο συγγραφέας στην πολύ αγαπημένη μου ταινία «Τσάι στη Σαχάρα» : Πόσες φορές στη ζωή του κάποιος θα έχει την τύχη να δει την πορεία του φεγγαριού από την ανατολή μέχρι τη δύση του; Μία; Το πολύ δύο!
    Οι δύο κουζίνες του ’50 πολύ μου άρεσαν. Η διακόσμηση είναι μία από τις «αδυναμίες» μου.
    Φιλιά Μαρία Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρια πολυ σευχαριστω.Εχω πραγματι αναγκη απο διακοπες και ελπιζω πως αυτη τη φορα θα ξεκουραστω.Μακαρι στη διαδρομη ενος ολογιομου φεγγαριου να ακουμπησουμε χαρες και ανεμελες στιγμες οπως στα τρυφερα μας νιατα και να λουστουμε το φως του.Σου στελνω πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή