Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

ΑΤΤΙΚΟΣ




Ο Αττικος μου ηταν γνωστος απο παλια.Ειναι μια πανεμορφη ταρατσα με υπεροχη θεα στην Ακροπολη και το Ηρωδειο.Στεκεσαι εκει πανω και το λιγοτερο που σκεφτεσαι ειναι το φαγητο.Μια μαγικη εικονα μπροστα στα ματια σου παγιδευει ολες τις αισθησεις και σε ταξιδευει.





Μπορεις να πας με το μετρο και να κατεβεις στη σταση Ακροπολη.Μετα ανεβαινεις με τα ποδια την Δ.Αεροπαγιτου,που ειναι γεματη κοσμο και το πρωτο πραγμα που βλεπεις ειναι το ολοφωτο μουσειο.Κατα την γνωμη μου το μοντερνο αυτο κτιριο δενει υπεροχα με τα σπιτια στολιδια αυτου του δρομου και η αισθητικη του μου ταιριαζει πολυ.Δεν το επισκευτηκα ακομα ,αλλα οπως ακουω το εσωτερικο του μας ανταμειβει επισης.



Στο υψος που βρισκεται ο Διονυσος και διπλα στο parking ειναι η οδος Γαριβαλδη.Εκει στο αριθμο 7 μια μικρη τεντα γραφει ΑΤΤΙΚΟΣ και μετα ανεβαινεις στην ταρατσα.Διαλεξαμε να απολαυσουμε απο κει πανω μαζι με φιλους το αυγουστιατικο φεγγαρι και κεινο μας εκανε τη χαρη και κρεμαστηκε ολογιομο στον ουρανο σαν χρυσαφενια μπαλα.

Βεβαια ο Νικητας (ο δημαρχος βεβαια)ειχε αποφασισει εκεινο το βραδι να μην φωτισει την Ακροπολη για να μην υπαρχει εικαστικη παρεμβαση στο φως του φεγγαριου.Τα εσβησε ολα λοιπον και ηρθε κι αυτος στον Αττικο να απολαυσει το θεαμα,σε αλλο τραπεζι φυσικα.Το φαγητο ειναι απλο αλλα μαγειρεμενο τελεια σαν να ερχεται απο την κουζινα της μαμας σου.Αρνακι λεμονατο,σοφριτο,γεμιστα,μυρωδατη μελιτζανοσαλατα,και τρυφερα ντολμαδακια με γιαουρτι.Ακομα και τα κολοκυθακια ητανε βρασμενα οσο επρεπε και λιωνανε στο στομα οχι στην κατσαρολα.Ειχε και διαφορα ψητα αλλα δεν τα δοκιμασαμε.Πορτοκαλοπιτα ονειρο και μπακλαβας μυρωδατος με καρυδι.Ενταξει ειπαμε το τελευταιο που σκεφτεσαι ειναι το φαγητο,αλλα δε μενεις και νηστικος.Α και Αδολη γης το λευκο κρασι που μας αρεσει.


Πολυ ευχαριστη βραδια,με την Δημητρα και τον Νικο που ειναι πολυ γλυκα παιδια και καλοι φιλοι.Μαυρισμενοι ειχανε γυρισει απο την Κεφαλλονια και μας ειπανε τις ιστοριες τους.Αντε τωρα να κρατησουμε αυτη την γευση και το γαλαζιο του αιγαιου στο μυαλο,για να γυρισουμε αποψε το βραδι στη δουλεια!!!Περασανε οι μερες γρηγορα και δεν λες να το πιστεψεις.Στο τελος τα παιδια ανεβηκαν στην Ακροπολη και μεις με taxi στην Αμυνα οπου ηταν τ`αυτοκινητο και βουρ! για το σπιτι.Ελπιζω ενα διημερο να δραπετευσω στο τελος αυγουστου για το Ναυπλιο ισως.
Υ.Γ.οι δυο τελευταιες φωτο ειναι της Γιαννας,οι αλλες δανεικες απο το flickr

11 σχόλια:

  1. πρεπει να ηταν πολυ ομορφη βραδιά! στον Αττικο δεν εχω παει ποτε και απ' οτι καταλαβαινω πρεπει να ειναι πολυ ωραια :)
    αυτη η σκαλα ειναι του Αττικου? θεική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι πραγματι υπεροχα εκει πανω.Οταν αναβουν τα φωτα η θεα μια μαγεια.Για μια αντιπροσωπευτικη εικονα της Αθηνας και καλοκαιρι βραδυ το προτεινω σιγουρα.Η σκαλα ειναι απο ενα νεοκλασικο της Δ.Αεροπαγιτου.Νομιζω στον αρ.17 αυτο που θελανε να γκρεμισουν.!Τι να πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρωτα να πω χρονια πολλα που τα ξεχασα προχτες! Δεν εχω παει στον Αττικο αλλα με πειθεις ετσι που τα γραφεις. Νομιζω ουι το ειδα αλλα μαλλον δε καταλαβα οτι ειναι εστιατοριο.
    Για το εσωτερικο του μουσειου εχω να πω οτι σε ικανοποιει περισσοτερο απο το εξωτερικο, ισως γιατι δε φανταζοσουνα ποτε τι θησαυρο εκρυβε η γη μας που δεν την ειχαμε δει μεχρι σημερα.
    Και τωρα, η Γιαννα γιατι δεν σε φωτογραφισε κι εσενα? Ε?
    Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευχαριστω πολυ πολυ για τις ευχες.τα γενεθλια ειναι στις 15/8,αλλα εγω ειμαι σε εορταστικη διαθεση ηδη.υποσχομαι φωτογραφια συντομα.μολις γυρισα απο νυχτερινη δουλεια και λεω ΚΑΛΗΜΕΡΑ.και παλι ευχαριστω γλυκο δεσποιναριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι απο τα μερη που σε κανουν να θαυμασεις την Αθηνα, και να ξεχασεις το λοιπον χαος! και θελουμε οχι μια αλλα τουλαχιστον δυο φωτο! (ειναι και ο τοκος καθυστερησεως βλεπεις)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σε μαγευει το περιβαλλον και η αυρα του λοφου της Ακροπολεως! και θελουμε τουλαχιστον δυο φωτο την επομενη φορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλε μου παναθηναιε ειναι πραγματι ενα μαγικο σημειο που η θεα της Αθηνας ειναι υπεροχη.Ευχαριστως την επομενη φορα υποσχομαι πολλες φωτο.Να εισαι δυνατος,καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ως ¨συνδαιτημόνες σου υπό το σεληνόφως¨ θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι η βραδυά αποδείχθηκε ανώτερη των προσδοκιών μας. Ο χώρος είχε χαρακτήρα και μέτρο που σε σνδυασμό με την εξαιρετική θέα υποτόνιζαν(ευτυχώς)την παρουσία κάποιων συμπαθών κατά άλλα επωνύμων. Συνεπώς, το ύφος μας στην αναρτημένη φωτό (που παρεπιπτόντως αποτελεί και παγκόσμια πρώτη εμφάνισή μας στον κυβερνοχώρο) πρέπει μάλλον να ερνημευτεί ως ένδειξη ψυχικής ευφορίας παρά ως κλασσικό στήσιμο φωτογράφησης τύπου ¨γελάστε.. το πουλάκι¨.
    Όσον αφορά στο blog... Συγχαρητήρια, πολύ καλή δουλειά με μεράκι, γούστο και κυρίως αρμονία. Καλή δύναμη για να συνεχίσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στους καλους μου φιλους D-N ευχομαι η φωτο να επαναλαμβανεται συνεχως στον κυβερνοχωρο ως ψυχικη ευφορια,ως χαρα και βεβαια ως γλυκεια ομορφια καθως ειστε τα δυο σας.Ευχαριστω για τα καλα σας λογια και να ξερετε οτι και την ιδιαιτερη στιγμη σας οταν το επιλεξετε εσεις εδω θα την αναρτησω γιατι το αξιζετε.Τοτε να δεις σεισμο στον κυβερνοχωρο!! Σας φιλω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταρχάς ευχαριστώ για το γλυκό σου σχόλιο. Καμιά φορά νομίζω πως γράφω στο κενό... Επίσης Χρονια Πολλά, αν και καθυστερημενα. Μου φαίνεται περίεργο να ζω στην Αθήνω τόσα χρόνια και να μην έχω ξανακούσει για τον Αττικό! Μάλλον κάποιο καλά κρυμμένο μυστικό θα είναι. Θα κανονίσω να πάμε όσο ακόμη κρατάει ο καιρός. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειναι αρκετοι αυτοι που δεν ξερουν τον Αττικο.Να πατε να περασετε καλα και να μας πειτε τα νεα.Θα χαρω πολυ να ακουσω την γνωμη σου.Φιλια καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή