Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΦΥΓΑ ΠΑΛΙ



Το υπεροχο χρωμα της ωχρας



Η Ελλαδα ειναι γεματη μπαλκονια.Οπου να πας και να σταθεις,ενα μπαλκονακι,σου προσφερει την θεα που χρειαζεσαι να χαλαρωσεις,να σκεφτεις.Το δικο μου μπαλκονι εχει θεα στην ιστορια,και μια γευση απο σχολικη εκδρομη της δεκετιας του 70.Στα νερα της δικης του θαλασσας καθρεφτιζεται ο ηλιος και το ασημι του φεγγαριου,μαζι με την ανδρεια των πολεμιστων,και το γαλαζιο της σημαιας που κυματιζει στο καστρο.






Η θεα απο το δωματιο.
Στο βαθος πανω απο το Μπουρτζι φαινεται το καστρο του Αργους η περιφημη Λαρισα.Το βραδυ την φωτιζουν και μοιαζει με αχνο στολιδι στην κορυφη του γειτονα της,που δεν υστερει σε ομορφια.

Σουρουπο

Η θαλασσα μπροστα σου και μεσα σου,να σε γαληνευει και να σε ανεβαζει στα ουρανια





Ξενοδοχειο στο στενακι










Ο Marcello ειναι ενας ευγενεστατος Ιταλος που ηρθε στο Ναυπλιο πριν μερικα χρονια με την πιο υπεροχη συνταγη,για ιταλικο παγωτο κατα νου, και την εκανε πραγματικοτητα εδω.

Σου προσφερει να δοκιμασεις οτι σου αρεσει ,μεχρι να αποφασισεις τι θελεις και με χαμογελο μου συνεστησε να προτιμησω ενα ολοφρεσκο σορμπε,οταν του ειπα οτι δεν μου αρεσουν τα παγωτα.
Η Gelateria του,ειναι ενα ακομα στολιδακι στα στενα της γραφικης πολης.




Απεναντι απο τα ιταλικα παγωτα στεκεται η εκκλησια της Παναγιας χτισμενη τον 15 αιωνα.




Τα ΝΟΥΦΑΡΑ ειναι το ξενοδοχειο στην πλατεια Συνταγματος που ανακαινιστηκε προσφατα.Και στο διπλανο στενο ανακαλυψα το σπιτι που γεννηθηκε και εζησε ο Γ.Φαρακος.Πανω στην πλατεια στους παλιους στρατωνες του Οθωνα βρισκεται το αρχαιολογικο μουσειο του Ναυπλιου με εξαιρετικα ευρηματα απο την ευρυτερη περιοχη της Αργολιδας.Μυκηνες,Επιδαυρος,αρχαια Ασινη ,Φραχθι ενας θησαυρος που δεν πιστευουμε οτι υπαρχει.Αν πατε στο Ναυπλιο μην πατε μονο στην gelateria του Marcello,αφιερωστε λιγο χρονο να ανακαλυψετε την ιστορια.


22 σχόλια:

  1. αχ βρε Γιάννα μου είδες πόσο μας γαληνεύει και μας ταξιδεύει η αφροδίτισσα κυρά!!!ειδικά εμάς που τη ζήσαμε από τα παιδικά χρόνια!
    αν και έχω επισκεφθεί τρεις φορές το Ναύπλιο με διαφορά δέκα χρόνια περίπου η μια με την άλλη επίσκεψη,είναι αρκετά μέρη του που δεν γνώρισα,όπως το αρχαιολογικό μουσείο!
    οι φωτογραφίες που μας έφερες φωτεινότατες!
    καλή εβδομάδα
    σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ναυπλιο ειναι παντα υπεροχο.Και μας κραταει τα μυστικα του,για να μας καλει κοντα του ξανα και ξανα.Καλη εβδομαδα Ρουλα φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η gelateria είναι σκέτος πειρασμός! Αξίζει να κένει κανείς βόλτα όλη την ημέρα και να επιβραβεύσει την προσπάθειά του με ένα παγωτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα Γιαννα,
    Υπεροχες φωτο και νοσταλγικη αναρτηση,,, το λατρευω το Ναυπλιο ειναι μια ευκολη αποδραση απο την Αθηνα αλλα παντα κατι ανακαλυπτεις οσες φορες και να πας..

    Φιλακια και καλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι ναι πολυ ωραια ιδεα FoodJunkie.Εφτιαχνε επισης καταπληκτικη σαντιγυ σαν χιονι και στολιζε τα παγωτα του.Αλλα και το σορμπε απο φρεσκα φρουτα ηταν εξαιρετικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα orfia χαιρομαι πολυ που σε ξανασυναντω.Ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Το Ναυπλιο ειναι ενα μερος που ολοι θελουμε να ξαναπαμε.Εχει μια γοητεια αλλο πραμα.Να εισαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Γιάννα. Σε βρήκα μέσα από το μπλογκ μου και είπα να περάσω από τη "γειτονια" σου.(Αν και η αλήθεια είναι οτί εσύ πέρασες από τη δική μου επισκεπτόμενη το Ναύπλιο).
    Όμορφο ιστολόγιο, ωραίες εικόνες και θετική ενέργεια!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ευχαριστω για τη νοητη αποδραση! πολυ ομορφο οντως! θυμαμαι στην κεντρικη πλατεια ενα παραδοσιακο καφενειο σκετη γλυκα! μηπως θα μπορουσες να μου πεις ποιο ειναι το ξενοδοχειο σοτ οποιο εμεινες; γιατι η θεα που παρουσιασες απο αυτο ειναι εξαιρετικη! να εισαι καλα και να μας ταξιδευεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ευχαριστω καλε μου παναθηναιε!Το ξενοδοχειο ειναι το ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ.Βρισκεται απεναντι απο το Μπουρτζι,εχει εξαιρετικη θεα και ευγενικους ανθρωπους.ΤΗΛ:2752025850

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου meta.Ευχαριστω για την επισκεψη,και τα καλα σου λογια.Κατι για γενεθλια διαβασα στο μπλογκ.Χρονια πολλα στη μητερα σου και να αγαπιεστε πολυ.Θα τα λεμε συχνα τωρα πια.Το υπεροχο Ναυπλιο ειναι λοιπον η γειτονια σου;Πολυ χαιρομαι.Καλο σου βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου. Μένω μισή ώρα από το Ναύπλιο, αλλά Αρκαδία.
    Θα χαρώ να τα λέμε.
    Καλό βράδυ και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ Γιάννα, έχω ξαδέρφια στο Νάυπλιο κι ακόμα δεν αξιώθηκα να το επισκεφτώ! Πανέρμορφες φωτογραφίες, λένε (και φαινεται απο τις φωτο σου) οτι ειναι πολύ όμορφος προορισμός! Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα καλή μου Γιάννα,
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις ωραίες φωτογραφίες που μοιράζεσαι μαζί μας. Είναι πάρα πολλά τα χρόνια που είχα πάει κ το θυμάμαι πάρα πολύ λίγο. Ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα που αλλάξατε κλίμα. Αχ κι αυτά τα παγωτά!!!! τι αμαρτίες μου κάνεις....

    Καλή σου νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευη μου καλημερα.Ευχομαι να εισαι καλα.Ηταν πολυ ωραια στο Ναυπλιο και πραγματικα μας εκανε καλο.Εχω χασει την φωτογραφια σου απο τους αναγνωστες μου,μπορεις να την στειλεις παλι για να βλεπω το ωραιο σου προσωπακι σε παρακαλω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εν μέσω λογισμών και παραλογισμών
    άρχισε κι η βροχή να λιώνει τα μεσάνυχτα
    μ’ αυτόν τον πάντα νικημένο ήχο
    σι, σι, σι.
    Ήχος συρτός, συλλογιστός, συνέρημος,
    ήχος κανονικός, κανονικής βροχής
    .....
    .....Κι όλη τη νύχτα ακούω και διαβάζω τη βροχή,
    σίγμα πλάι σε γιώτα, γιώτα κοντά στο σίγμα,
    κρυστάλλινα ψηφία που τσουγκρίζουν
    και μουρμουρίζουν ένα εσύ, εσύ, εσύ.
    Δημουλα..

    Θελω ταξιδι....εδω και τωρα....αρνουμαι...να παραδεχτω..οτι φθινοπωριασε...
    Καλημερες Γιαννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΥΠΕΡΟΧΟ!!!.Σου ευχομαι να πας το πιο ωραιο ταξιδι και να αφουγκραστεις τους υπεροχους ηχους της φυσης.Δεν ειναι φθινοπωρο,ειναι μονο η χαρα να υποδεχτουμε μια νεα εποχη .Καλο σου μεσημερι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πανέμορφοι τόποι ωραίες φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευχαριστω πολυ για το σχολιο.Θα περασω να σας επισκεφτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτα τα ταξιδιωτικα ποστ
    που ειναι φτιαγμενα με μερακι φροντιδα και γινονται αναμνησεις
    ειναι ενας απο τους πολυ πολυ καλους λογους να εχει καποιος μπλοκ!

    ειλικρινα προσωπικα μου αρεσουν πολυ
    Στο Ναυπλιο δεν εχω παει ποτε ..

    αλλα ειναι σαν να ημουν εκει
    κι αν εισαι ακομα εκει" ντολτσι μπατσι Μαρτσελλο"

    καταπληκτικη φυσιογνωμια!

    χχχχχχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κι εμενα μου αρεσουν πολυ οι ταξιδιωτικες αναμνησεις.Ο τυπος με τα παγωτα ηταν φοβερος τον λατρεψα.Να πας Talisker θα περασεις καλα.Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αχ Γιαννα μου, με το Ναυπλιο έχω πολυ ιδιαιτερη σχεση!! ειχα γραψει παλιοτερα αλλα μαλλον τοτε δεν με ηξερες! ο Μαρτσελο ειναι η μεγαλη μου αγαπη, καφες ελληνικος στο Ακταιο κι ας εχει λιγακι παρακμασει, εχει την ωραιοτερη θεα στο Μπουρτζι! βολτες στην παραλια, βολτες στην παλια πολη, περπατημα ως την Αρβανιτιά... ειδικα το χειμωνα με λιακαδα!! πανεμορφο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μελισσουλα μου καλως σε βρισκω.Το Ναυπλιο νομιζω οτι εχει παντου μια γλυκεια παρακμη.Ειναι πολυ τρυφερη πολυ νοσταλγικη πολη.Ο Μαρτσελλο ειναι τελειος με αφησε να τον φωτογραφισω,μου εδινε συνεχως γευσεις να δοκιμαζω και ηταν μονιμως γελαστος.Επισης η παραλιακη βολτα που λες με τους ζωγραφους και τος μικροπωλητες βιβλιων,ολα μου αρεσουν.Μια πολη χαρμα.Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή