Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ





Η ΑΥΛΑΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ..........



..........βγαινει κι ο μεγας τραγος Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ



Κοριτσι.(καθεται σε καρεκλα μπροστα απο το γραφειο).Θελω να παρω αδεια στις 20 σεπτεμβρη.


Τραγος.(Καθεται πισω απο το γραφειο μπροστα σε οθονη υπολογιστη οπου συνηθως παιζει πασιεντζα).Αδεια δεν μπορεις να παρεις γιατι λογω των εκλογων εχουν ανασταλει οι αδειες των δ.υπαλληλων.


Κοριτσι.Μα..... τα τελευταια εικοσι χρονια παιρνουμε παντα αδεια στις εκλογες , και απλως την γραφουμε μεταχρονολογημενη.Τι αλλαξε τωρα;


Τραγος.Δεν ξερω τιποτα εγω θα εφαρμοσω τον νομο.


Κοριτσι:Καλα τον νομο τωρα αποφασισες να τον εφαρμοσεις σε μενα μετα απο 29 χρονια δουλειας.Τα αλλα τμηματα παιρνουν κανονικες αδειες και τις υπογραφει ο διευθυντης!


Τραγος.Ο νομος ειναι πανω απο τα 29 χρονια.Αδεια δεν παιρνεις.


Κοριτσι.Μαλιστα....(σφιγγει τα χειλη για να μην τσιριξει και φευγει θυμωμενη)


Επανερχεται μετα απο τεσσερις μερες.


Το σκηνικο το ιδιο.Καρεκλα,γραφειο,υπολογιστης,πασιεντζες.



Κοριτσι.Μπορω να παρω αδεια στις 7 Οκτωβρη να παω επιτελους στο παιδι μου;


Τραγος:Τωρα γιατι μου το λες αυτο;


Kοριτσι:Μα γιατι το παιδι μου ειναι αρρωστο με ιωση και πυρετο,και εχουμε φοβηθει για κεινη την νεα γριπη και επισης γιατι ειναι μονο του.


Τραγος:Και γιατι δεν μου το ειπες,παρε αδεια τωρα!


Κοριτσι:Γιατι δεν γουσταρω να παρακαλαω για κατι που δικαιουμαι,και το παιρνουν ολοι.Επισης δεν χρησιμοποιω συναισθηματικους εκβιασμους γιατι με αηδιαζει η ιδεα.


Τραγος:Παρε αδεια τωρα.


Κοριτσι:οχι αδεια θα παρω στις 7 Οκτωβρη.Τελος.



Και καπως ετσι η επαφη μου με το παραλογο του δημοσιου και τους κομπλεξικους που το υπηρετουν ελαβε τελος.
Αφηνω αυτον τον αθλιο φαυνο να παιδευεται να αποδειξει πως ειναι καποιος.Δεν φανταζεστε τι ζορι τραβαει.


Φευγω την επομενη των εκλογων γεματη χαρα και παω να δω το παιδακι μου ,που ευτυχως τωρα ειναι καλα και με περιμενει.

ΚΡΗΤΗ ΜΟΥ ΣΟΥ 'ΡΧΟΜΑΙ

Υποσχομαι πολλες πολλες φωτογραφιες αφου ξεκουραστω και ησυχασω.

ΕΥΧΟΜΑΙ οι αυριανες εκλογες να φερουν σ'αυτη την χωρα οσα ουσιαστικα χρειαζεται για να γινει πρωταγωνιστης των γεγονοτων και οχι ουραγος των ολιγων.Δεν ελπιζω πολλα πραγματα πια,αλλα θα ηθελα να εξασφαλισουμε με συλλογικη προσπαθεια ενα καλυτερο μελλον για τις γενιες που ακολουθουν,οπως επισης θελω να ξαναδω την πατριδα μου να στεκεται στο βαθρο που την ανεβασαν με τους αγωνες και την περηφανεια τους οι προγονοι μας . Χρειαζομαστε ευαισθησια και κοινη λογικη για να πετυχουμε.Ας ευχηθουμε οι αυριανοι κυβερνητες να εχουν μια ισχυρη δοση απο δαυτα.Καλο βολι σε ολους.





19 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο το μικρό "θεατρικό" σου Γιάννα μου!
    Μας περιέγραψες το σκηνικό τέλεια.
    Μη στενοχωριέσαι καλή μου τέτοιοι "τράγοι" δυστυχώς είναι πολλοί. Και όλοι αντιμετωπίζουμε συνθήκες εργασίας που μόνο ευρωπαϊκή χώρα δε θυμίζουν. Μακάρι να έρθει καλύτερο αύριο αν και είμαι λίγο έως πολύ απισιόδοξη στο συκεκριμένο τομέα.
    Άντε με το καλό να πας στο κοριτσάκι σου, να ξεκουραστείς και να περάσεις καλά. Και άσε τον "τράγο" να ζει στην ψευδαίσθηση ότι επιτελεί έργο.
    Χαιρετισμούς στην έταιρη πατρίδα μου, θα μου λείψεις, φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να δούμε τι θα γίνει και μετά από αυτές τις εκλογές... εύχομαι κι εγώ μαζί σου να ισιώσει η κατάσταση γιατί παραστράβωσε!
    καλό ταξίδι Γιαννα μου, να χαρεις το παιδάκι σου και περαστικά της :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιαννούλα μου γλυκιά μπράβο σου.
    Ξέρεις κάτι τέτοιοι είναι αρνάκια στο σπίτι τους γιατί εκεί φορανε τις φούστες.
    Έρχονται στο γραφείο να κάνουν τους άντρακλες στων άλλων τις γυναίκες.
    Ελπίζω να είναι πραγματικός τράγος με πολλά τα κέρατα.....

    Καλό ταξίδι σου, Καλή διασκέδαση κ πολλές ευχές στην Χριστιάνα σου.

    Ευχαριστώ για όλα τα ωραια λόγια σου κ τις ευχές σου.

    Ελπίζω να μας εχεις επιστρεψει πριν φύγω στις (31 Οκτ.) να μαθω τα νεα σου.

    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σκηνικό ήταν καταπληκτικό,τόσο ζωντανά δοσμένο σαν να ήμασταν κι εμείς εκεί..καπου πισω από την πόρτα.Όσο για τους καρεκλοκένταυρους,φαυνους τύπους,τράγους όπως λες βρίθει η ελλάδατου σήμερα.εκτός απο ευαισθησία και κοινή λογική,χρειάζονται οράματα,ιδανικα, αξιοκρατία,και ικανους ηγέτες..χλωμό το βλέπω.Παντως ευελπιστούμε!
    Με το καλό να πας στην κορούλα σου να την χαρείς,να περασετε όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οπου και να παω η ελλαδα με πληγωνει! τι να πω, σκηνες καθημερινοτητας που αναδεικνυουν το ποσο συμπλεγματικοι και ανικανοι μπορει να ειμαστε! οσο για τις εκλογες, δε νομιζω οτι υπαρχουν περιθωρια αισιοδοξιας, ο ελληνικος λαος ψηφιζει αυτες τις δυο οικογενειες εδω και 60 χρονια! ελεος! εδω εχουμε τον χειροτερο νεποτισμο του κοσμου! και να πεις οτι οι απογονοι των οικογενειων μας πηγαινανε καλα, να παει στο καλο! ελα που δεν! ποιοι ειναι οι ηγετες; ο κωστακης; ο γιωργακης; ο καρατζαφερης; ο τσιπρας; η αλεκα; σταματω και ευχομαι το μη χειρον ως βελτιστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννα μου καλό ταξίδι,να χαρείς την κορούλα σου!η σκηνή από το θέατρο του παραλόγου που με τόση παραστατικότητα περιγράφεις δυστυχώς είναι καθημερινότητα!
    το 2004 είχαμε προγραμματίσει να πάμε στους ολυμπιακούς,ο μεγαλύτερος γιος 18 ετών τότε ως εθελοντής και γνώστης αγγλικών και γερμανικών στο διεθνές κέντρο τύπου,ο μικρότερος λαμπαδηδρόμος,εμείς ως θεατές.πού καταλήξαμε? εγώ να...φυλάω τα σύνορα και να βράζω στο ζουμί μου επειδή δεν ήθελα να πάω ως..λαθρομετανάστης και η υπόλοιπη οικογένεια στην Αθήνα για 20 μέρες!όσο για φέτος ακύρωσα στο παρά πέντε το ταξίδι στη Ρώμη για τον ίδιο λόγο.προτιμώ την πόρτα και όχι το "παράθυρο",με ψηλά το κεφάλι!
    ας ελπίσουμε ότι αποτέλεσμα έχουμε να είναι για καλό!
    αύριο που θα ταξιδεύεις προς την κρήτη ίσως να συναντηθείς στον αέρα και με το μικρότερο γιο μου που επιστρέφει στο Ηράκλειο για το πανεπιστήμιο!θα στέλνω διπλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Μετα μου ευχαριστω για οσα γραφεις,θα ακουμπησω τα χαιρετισματα σου στην κρητικη γη.
    Εχω αληθεια αναγκη να ξεκουραστω και ελπιζω να το καταφερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μελισσουλα μου σ'ευχαριστω.Εσεις οι νεωτεροι καταλαβαινω πως εχετε την μεγαλυτερη αγωνια για το μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευη μου καλη με καλυψαν τα σχολια σου.Επειδη το μπλογκ θελει να κραταει ενα επιπεδο δεν εγραψα οσες ακαταλληλες λεξεις ειχαν ερθει στο μυαλο μου.Θα εχω επιστρεψει μεχρι να φυγεις και θα τα ξαναπουμε.Ευχαριστω για τις ευχες.Εχω βαλει την Χριστιανα να διαβαζει τα σχολια που την αφορουν και χαιρεται πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστω Πελα μου.Ειναι αληθεια μας λειπει το οραμα αλλα μια ζωη θα ελπιζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για ολους αυτους ειπα την αθυροστομια μου στο μπλογκ σου.Ελεος οπως λες.Δηλαδη αν ελειπαν ολοι αυτοι οι πρωην και οι επομενοι εμεις θα ειχαμε χαθει;Αυτη η οικογενειοκρατια της Ελλαδας συνεχιζεται σε ολα τα επιπεδα.Τα φιλια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρουλακι μου γλυκο,καλως σε βρισκω.Ομοιοπαθεις απ'οσο καταλαβα.Λοιπον εγω ελπιζω να παω ενα ταξιδι στην Ρωμη μετα την Πρωτοχρονια.Φαντασου να συναντηθουμε να περασουμε τελεια και να σκασουν οσοι στο χαλασανε.Στο Ηρακλειο πηγαινω κι εγω με το πλοιο και μετα τσουκου τσουκου με το αυτοκινητο για Ρεθυμνο.Να χαιρεσαι τα αγορια σου και ευχομαι η ζωη να σας χρωσταει πολλες ευτυχισμενες στιγμες μαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο Γιάννα για τις καλλιτεχνικές σου επιδόσεις και σ΄αυτο τον τομέα. Χαίρομαι ιδιαίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ax Γιάννα μου έτσι είναι παντού.. δώσε λίγη "εξουσία" στον "βλάκα" να γίνει "γαιδούρι". Καλά να περάσεις στην πανέμορφη Κρήτη, να γεμίσεις τις μπαταρίες σου εύχομαι και να χαρεις την κορούλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φοιβο μου ευχαριστω να εισαι παντα καλα.Διαβαζω με χαρα παντα το μπλογκ σου και ενημερωνομαι για πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η εξουσια στα λαθος χερια.Μεγαλο κακο.Για να δουμε τωρα πια τι μερες θα μας ξημερωσουν.Ευχαριστω για τις ευχες Γκλομπαλακι μου να εισαι κι εσυ καλα και να περασεις υπεροχα με την φιλη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημερα Γιαννα. Ποτε φευγεις; στις 7.. αρα προλαβαινω να γραψω. Πρωτα χαιρομαι που ειναι καλυτερα το κοριτσακι σου. Αυτο σημαινει οτι πας πια στην Κρητη με πιο πολυ κεφι. Ευχομαι να περασετε ομορφα οι δυο σας. Το πως νοιωθω αυτο το ποστ εχοντας κι εγω την μικρη μου μακρυα, το καταλαβαινεις.
    Για τα πολιτειακα θα ελεγα οτι απο φυση μου αισιοδοξη ελπιζω παντα σε καλυτερες μερες, ομως δυστυχως ο καθε πικραμενος προϊσταμενος, ειλικρινα δε νομιζω οτι εχει σχεση με οποιαδηποτε κυβερνηση. Παρατηρω παντα στην Ελλαδα οτι υπαρχει αυξημενη αντικοινωνικοτητα, μιζερια και ελλειψη συννενοησης. Και αυτα δεν θα τα φιαξει καμια κυβερνηση. Ειναι τεραστιο το κεφαλαιο και δε θελω να γραψω τετοια πανω στη χαρα σου. Καλο ταξιδι λοιπον και με το καλο να μας ξαναρθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλές διακοπές και αλάργα από τους χοίρους: κολάνε γρίπη!...

    Idom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιάννα μου,υπέροχη η ανάρτησή σου!
    Το θέατρο του παραλόγου...
    Καλά να περάσεις!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή