Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ...ΠΑΣΧΑ


Ολη την εβδομαδα που περασε ειχε δυνατο αερα και εφοσον ειχαμε αποφασισει να γιορτασουμε τον Μαη στον κηπο, μια ανησυχια την ειχαμε γιατι το προγραμμα περιελαμβανε αρνακι στη σουβλα,ανοιξιατικες σαλατες,δροσερο κρασι και μια παρεα αναμεικτη με φιλους και συγγενεις.Τελικα ο καιρος ητανε αρκετα καλος και βοηθησε να ψηθει το κρεατακι τελεια και να γιορτασουμε την Πρωτομαγια με καλη διαθεση και τρελο φαγοποτι.

Αγαπω τους φιλους μου και ξερω πως μαζι τους θα περασω ομορφα.Ειναι οι ανθρωποι που εχω επιλεξει και εχω μοιραστει μαζι τους πολλες στιγμες καλες και κακες.
Χαιρομαι ομως αληθινα οταν καθε φορα που μπορουμε, εχουμε στη συντροφια μας τους συγγενεις μας που ειναι πια σε μεγαλη ηλικια.Με ολα τους τα προβληματα καθε φορα καταφτανουν πρωτοι και συμμετεχουν στο γλεντι και στη χαρα.Ειναι ανθρωποι ευχαριστοι και θα ακουσεις απο τα χειλη τους μονο τον καλο λογο.Δεν εχουν μεινει και πολλοι τωρα πια.Τουλαχιστον απο τη δικη μου πλευρα σχεδον κανενας.
Θελω να τους ευχαριστησω για την παρουσια τους και πιστευω πως οσες στιγμες ακομα θα μπορεσουμε να περασουμε μαζι ειναι κερδος για ολους μας.




Ανθισε και η κιτρινη τριανταφυλλια και τουτο το λουλουδι εχει ενα μεθυστικο αρωμα.



Η μπουκαμβιλια αυτη ειχε καει το χειμωνα του 2004 οταν χιονισε παρα πολυ και εδω στην Αττικη.Ετσι ειχε μεινει γυμνο το σιδερενιο στεφανακι που την φιλοξενουσε.Πιανω λοιπον κι εγω και φυτευω στο σημειο αυτο την κοκκινη αναρριχωμενη τριανταφυλλια που εχει ανθισει υπεροχα.Λιγους μηνες αργοτερα η μπουκαμβιλια ξαναπεταξε κορμο και φυλλα και ετσι τωρα πια συνυπαρχουν αγκαλιασμενες πανω στο καγκελο και ειναι ενα χαρμα να τις βλεπεις ανθισμενες.


Επιτελους καθησα κι εγω να ξεκουραστω λιγακι.


Περασε κι αυτη η Πρωτομαγια ,που αρχισε με αρνακι πασχαλινο στη σουβλα και τελειωσε

με εκμεκ καταιφι και


ανοιξιατικο ρολο της Γιαννας


και αφρατους μπεζεδες απο τον Βαρσο.

Θα ευχηθω να ειμαστε ολοι καλα και να περναμε ομορφες στιγμες οσο γινεται περισσοτερο.Δεν ξερω ποτε και πως θα περασουνε τα δυσκολα αλλα ας αισιοδοξουμε.Αλλωστε ο εορτασμος της ημερας αυτης εχει ενα συμβολισμο που ειναι οσο τιποτα επικαιρος.

24 σχόλια:

  1. μπράβο σας και του χρόνου να είστε καλά να γιορτάσετε έτσι όμορφα! η αυλή σου μου θυμίζει τη δική μας αυλή στο πατρικό μου με τις τριανταφυλλιές και τις βουκαμβίλιες, τα δέντρα :)
    καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννα μου εύχομαι να σας έχει ο θεός καλά,πάντα να ανταμώνετε,να ξεφαντώνετε και να χαιρόμαστε και μεις με τη χαρά σας!
    Μέχρι εδώ έφτασε το μεθυστικό άρωμα της τριανταφυλλιάς!Όλα ωραία και τα φαγάκια,τα γλυκάκια και το αισιόδοξο μήνυμα της μπουκαμβίλιας!
    καλή εβδομάδα και καλό μήνα!φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό μήνα (έστω κι αν η 2α του μηνός μας επεφύλασσε την αναμενόμενη ψυχρολουσία), και αισιοδοξία. Οι άνθρωποι επέζησαν μέσα σε σεισμούς, καταποντισμούς, ηφαίστεια, πείνες, Κατοχές--έχει ο Θεός πάντα! Μια δοκιμασία, και μια αλλαγή πλεύσης, με τα μάτια στον ουρανό, και στα λουλούδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Γιάννα!Καλό μήνα!Να είστε πάντα καλά και να καλοπερνάτε!Ίσως και όλο αυτό που περνάμε ως Ελληνες μας κάνει να δούμε και λίγο πιο ουσιαστικά τα πράγματα.Ότι η ουσία της ζωής είναι η αγάπη και οι σχέσεις με τους δικούς μας ανθρώπους, με τους φίλους μας.Ίσως όλο αυτό να μας φέρει πιο κοντά στην αγάπη και στο συναίσθημα.Αχ αυτά τα γλυκά σου!Τα ζήλεψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα, Γιάννα, Καλό μήνα… κι ας πέρασαν τρεις μέρες...
    Χάρηκα με τις όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές που περάσατε, βοηθούντος του καιρού φυσικά, όλα φαίνονται στις φωτογραφίες σου τόσο όμορφα… Ευτυχώς που τα μέτρα ανακοινώθηκαν την επομένη…

    Εύχομαι πάντα να περνάς καλά, να χαίρεσαι τους φίλους και τους δικούς σου, είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτές οι οικογενειακές συγκεντρώσεις είναι ανεκτίμητες Γιάννα μου. Να τις τιμάς και όποτε μπορείς να τις επαναλαμβάνεις. Μας έβαλες στο κλίμα πάντως ,πρέπει να περάσατε υπέροχα!! Η λιακάδα, η καλοκαιρία , ο ανθισμένος κήπος και η πανέμορφη οικοδέσποινα έβαλαν τη πινελιά της επιτυχίας.

    Καλό μήνα φιλάκια:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νασαι καλα Μελισσουλα μου.Αχ τι κοπο χρειαζεται αυτη η αυλη για να ειναι παντα φροντισμενη.Στο τελος ομως το απολαμβανεις.Καλο μηνα φιλια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μακαρι να βρισκουμε το χρονο και τη διαθεση να ξεφαντωνουμε που και που γιατι ειναι πολλα τα ανοιχτα μετωπα και χρειαζεται εκτονωση.Ενα κλαδακι απο την μπουκαμβιλια μου σου το στελνω με αγαπη Ρουλακι μου.Και δες πισω απο τη φωτο μου την λεμονια.Αδεια πια απο τα ζουμερα λεμονια.Ομως ειναι γεματη λουλουδακια και...θα μοσχομυρισει το ταχυδρομειο παλι.Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κ.Παπαγιαννη
    φοβαμαι οτι με την συμπεριφορα του νεοελληνα ακομα κι ο Θεος ετοιμαζεται να μας εγκαταλειψει.Ελπιζω ομως και παντα αναμενω την προσφορα και την θεικη παρεμβαση γιατι μονο ενα θαυμα θα μας σωσει τελικα.Καλο μηνα υγεια και χαρα στο σπιτικο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειρηνη με χαρα σου στελνω ενα κομματακι απ'το γλυκο.Ελπιζω η γλυκια γευση να μας αποζημιωσει ολους μετα απο τοσο φαρμακι που μας ποτισαν.
    Ευχομαι να εκτιμησουμε ξανα τα απλα πραγματα και να ανοιξουμε την καρδια μας για να την γεμισουμε συναισθημα και να κορεσουμε την διψα απο την ελλειψη της αληθινης αγαπης.
    Καλο μηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστω καλε μου Στρατο.Το ιδιο θα πω και γω για σενα.Να περνας ομορφες στιγμες και να χαιρεσαι τα αγαπημενα σου προσωπα.Καλο μηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατερινακι μου ευχαριστω.Εμοιαζε λιγο με Πασχα,αλλα μας αρεσε πολυ.Οσοι απο τους δικους μας μενουν σε διαμερισματα σπανια εχουν την ευκαιρια να απολαυσουν τετοια φιεστα.Και ετσι σκεφτηκαμε να το κανουμε με την σιγουρια οτι θα αρεσει σε ολους.Περασαμε καλα και στο τελος οσοι ηπιαν λιγο περισσοτερο εσπασαν και δυο πιατα απο τα παλια ε!Μου ελλειπε βεβαια το κοριτσακι μου,αλλα δεν γινεται να τα εχουμε ολα.Φιλακια και μακαρι να περναμε καλα ολοι εστω και με λιγοτερα.Χρειαζεται αμυνα,οχι υποταγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Moυ θύμισες παρόμοιες παλιές καλές στιγμές στην αυλή του πατρικού μας, που τώρα ζει στις αναμνήσεις μας και πάνω του, εδώ και σαράντα χρόνια, πατάει η πολυκατοικία που μένουμε. Προσπαθώ να ζωντανέψω την αυλή του με τα λουλουδάκια που έχω στο μπαλκόνι μου. Πραγματικά η κίτρινη τριανταφυλιά, σαν τη δική σου, που έχω, σε μεθάει με το άρωμά της. Και του χρόνου Γιάννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιάννα μου καλή και του χρόνου να είσαστε όλοι καλά. Καμάρωσα εσένα, το αρνακι, τα λουλούδια σου, όμως την μυρουδιά τους δεν την θυμάμαι
    αλλά οι μοσχοβολιές από τις λεμονιές, τις νεραντζιές και τα άνθη του γιασεμιού είναι στα ρουθούνια μου.

    Καλό Μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερα Ντινο.Εμεις εδω κατω καταφεραμε να κρατησουμε τους κηπους αλλα δεν ξερω για ποσο ακομα.Ο κοσμος που ερχεται να κατοικησει εδω ειναι παρα πολυς και εχουν αρχισει οι αντιπαροχες.Πολλα ομορφα σπιτια χαθηκαν ακομα και στη γειτονια μου.Καταλαβαινω πως εχεις γλυκες αναμνησεις και το οτι κρατας το μπαλκονι σου λουλουδιασμενο δειχνει το μερακι σου.Να εισαι παντα καλα και να το φροντιζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλως μας ηρθες Ευη.Ευχομαι παντα να καλοπερνας στα ομορφα ταξιδια σου.Το ιδιο παντα αρωμα εχει το γιασεμι εδω κατω στην πατριδα ακομα και οταν το πληγωνουμε.Φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιάννα μου,τι όμορφες στιγμές!
    Λουλούδια,ζεστασιά, και όλα καμωμένα με αγάπη!
    Πόσο απαραίτητα είναι όλα αυτά!
    Εύχομαι να απολαμβάνεις συχνά τέτοιες γλυκιές στιγμές!
    Το αξίζεις!
    Είσαι γλυκύτατη!
    Φιλάκια καλή μου φιλεναδίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. και κατι άσχετο.... μετά τα σημερινά γεγονότα, πιό επίκαιρο δεν θα μπορούσε να είναι το όνομα του μπλόγκ σου!! "αν μας κρατήσει η σκηνή θα φανεί στο χειροκρότημα"....!!! Καλό βράδυ από το Σουλτανάτο και να προσθέσω οτι το τελευταίο σου σχόλιο με προβλημάτισε. Δεν υπάρχει πλεον περιθώριο για αστειάκια γιατί η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ομορφα ητανε Ολγακι μου αλλα μετα ηρθανε τα στεναχωρα.Ας εχουμε υγεια να παλευουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γκλομπαλ μου τι να πω.Ευχομαι μονο να αντεχει η σκηνη γιατι με τετοιο ποδοπατημα ποσο μακρυα να παει το φορτιο;Κι εσυ ομως με προβληματισες πολυ οταν ειπες οτι απομακρυνεται πια η ιδεα επιστροφης στα πατρια.Αυτο σημαινει οτι ο τοπος στερειται πια απο τα νειατα και το ανθρωπινο δυναμικο που ειναι σε θεση να χαραξει ενα αισιοδοξο αυριο.Τι μελλον μπορει να εχει το δικο μου το παιδι,αλλα και το παιδι του γειτονα σε μια χωρα που σκοτωνει μονη της την αισιοδοξια,την ομορφια,την ελπιδα και την στελνει στα ξενα χερια χωρις αιδω.Θα μπορουσα να πω πολλα αλλα κουραστηκα πια.Να πω πως ελπιζω,γιατι εχω την υποχρεωση,οπως την εχουμε ολοι, στην επομενη γενια που με δικη μας ευθυνη περπαταει αυτον τον δυσκολο δρομο.
    Σε φιλω και ευχομαι η μανουλα σου να αντεχει την απουσια σου με την σκεψη οτι εκει που εισαι περνας καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φοιβο μου ευχαριστω.Τι κριμα που ο λουλουδιασμενος κοσμος ειναι τοσο μικρος και δεν χωραει ολες μας τις επιθυμιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή