Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ


Επειδη τον τελευταιο καιρο τα μηνυματα ειναι δυσαρεστα και δεχομαστε συνεχως προκλησεις που μας καταπιεζουν και μας αλλαζουν τα δεδομενα της καθημερινοτητας μας, ξεχναμε να πουμε ευχαριστω στη ζωη.Και επισης ξεχναμε να την προστατευσουμε και να την παμε στο πιο ψηλο της σκαλοπατι,γιατι αυτο της αξιζει.
Η ζωη ειναι ομορφια,ειναι συγκινηση,ειναι παθος,ειναι μια περιπετεια που καλουμαστε ολοι να την ζησουμε ο καθενας με τον δικο του τροπο.Το πως επιλεγει ο καθενας να ζησει την προσωπικη του περιπετεια,ειναι και ο καθρεφτης της ψυχης του και της σκεψης του.Και ειναι εν ολιγοις ιδιωτικη του υποθεση.
Σε ενα πραγμα ομως πιστευω οτι θα συμφωνησουμε ολοι.Η ζωη σου δεν επιδεχεται εκπτωσεις,φτηνες λυσεις επιβιωσης,αναιτιες υποχωρησεις και συμβιβασμους.

Γιατι η ζωη εχει χρωμα και ειναι ερωτας.Και οπως καθε μεγαλος ερωτας ερχεται μονο μια φορα και σε σφραγιζει, ετσι και η ζωη σου ειναι μια και μοναδικη και ειναι προσωρινη.

Τιποτα δεν σου χαριζεται.Καθε μερα ειναι ενας αγωνας για την επιβιωση,μια πορεια για να πετυχουμε το στοιχημα.Ενα ονειρο που συμμετεχουμε σ'αυτο χωρις περιορισμους.Ζησε τη ζωη σου ετσι οπως ερχεται και ασε να σε παρασυρει η αληθεια της στο μεγαλο ταξιδι της γνωσης.
Και κυριως μη μασας.Σε καθε σταθμο καραδοκουν οι σειρηνες για σου χαλασουν τα σχεδια,αλλα ο παραδεισος σου εισαι εσυ και ξερεις να φερνεις τα πραγματα στις δικες σου διαστασεις.

Οτι σε χαλαει βρες τη δυναμη να το αλλαξεις και ασε τις εμπειριες να σε κατακλυσουν.Ακομα και οι δυσκολιες ειναι θειο δωρο.Ειναι μια ευκαιρια να παλεψεις,μια προκληση να δεις τα πραγματα με ψυχραιμια και να επανεξετασεις τις σχεσεις σου με τους ανθρωπους γυρω σου.Τιποτα δεν παει χαμενο τελικα.Μαθε απο τα λαθη σου και μην ξεχνας οτι για ολα ερχεται καποτε το πληρωμα του χρονου.Ο χρονος ο μεγαλος κριτης ειναι αυτος που πολλες φορες ειναι αρωγος στις δυσκολιες,αρκει να εχεις την υπομονη να περιμενεις.Αλλωστε ο Σοπεναουερ ειχε πει πως "οι πιο μεγαλες δυσκολιες υπαρχουν εκει που δεν τις ψαχνουμε".Και επειδη το περασμα του χρονου κρυβει παντα το προσωπικο μας αποτυπωμα ας φροντισουμε να τα εχουμε καλα με τον εαυτο μας,γιατι αν εμεις νοιωθουμε καλα,μπορουμε να ελπιζουμε οτι και καποιοι αλλοι κοντα μας θα ειναι καλα και θα μας αγαπουν με τον ιδιο τροπο που το κανουμε κι εμεις.

Τελικα τι ειναι ακριβως η ζωη;

Ενα ταξιδι μοναδικο με προορισμο την δικη σου Ιθακη;

Ενα παραμυθι με δικο σου περιεχομενο και το τελος που επιθυμεις;

Η μηπως ενα παρτυ διαρκειας με ξεφρενους ρυθμους,χρωματα και ηχους που σε μαγευουν;



Το τραγουδακι αφιερωμενο.

"Οτι αξιζει ποναει κι ειναι δυσκολο"

24 σχόλια:

  1. Ωραία ανάρτηση Γιάννα.
    Γεμάτη ζωή..
    Χρειαζόμαστε λίγο χρώμα και χαμόγελο.
    Καλό απόγευμα.
    Κωστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά!..
    Σκέφτομαι ίσως αυτό ακριβώς θέλουν με όλα αυτά πια.. Να μας κάνουν να ζούμε σαν ζόμπι, να φυτοζωούμε.. Μόνο δουλειά και αυτό..τίποτα άλλο.. Γιατί εκεί το πάνε.. Μα η ζωή δεν είναι αυτό.. Να μη το ξεχνάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπητη ΓΙΑΝΝΑ στο ερωτημά σου παραθέτω μια ρήση του JOHN LENNON :
    "life is what happens to you while you are busy making other plans..."
    αναφέρεις μεγάλες αλήθειες που είναι χρήσιμα εργαλεία για βελτίωση του εαυτού μας,και ειναι αυτο που αξίζει στο μεγάλο ταξίδι του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωστη καλως ηρθες.Ειλικρινα μερικες φορες νοιωθω τοσο πιεσμενη που αμεσως ψαχνω να βρω διεξοδο γιατι αλλιως δεν με βλεπω καλα.Χρειαζομαστε χαμογελο ειναι αληθεια.Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ζωη ειναι ολα αυτα τα υπεροχα που μπορουμε να κανουμε για μας και για τους γυρω μας.Ας προσπαθησουμε λιγο περισσοτερο ολοι μας γιατι το συστημα καραδοκει να μας εξουθενωσει οπως ακριβως το λες.Καλημερα Αρτιστα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητε μου Ανωνυμε η ρηση του τραγουδοποιου ειναι η πιο μεγαλη αληθεια.Ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Αν προσπαθησουμε ολοι ισως προλαβουμε καποιες δυσαρεστες εκπληξεις απο αυτες που μας επιφυλασσουν οι "δυνατοι" αυτου του τοπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ζωή είναι μαγεία... κάθε μικρό πραγματάκι κρύβει μέσα του το άπειρο... αρκεί να βυθιστούμε σε αυτό... σ' ευχαριστώ που μας το θυμίζεις... έτσι να σηκώσουμε το βλέμμα ψηλά και μέσα εκεί που πρέπει να είναι.

    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστούμε Γιάννα μας για τα χρωματιστά σου λόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιάννα μου καλημέρααααα!
    Η ζωή είναι στιγμές χαράς και ευτυχίας,ζωή είναι και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε αλλά όπως και νάχει η ζωή είναι ωραία,αυτό συνειδητοποιώ κάθε μέρα στο χώρο δουλειάς που πολλοί συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή,να μπορέσουν να πάνε μια βόλτα,να είναι υγιείς για να δουλεύουν και θεωρώ ύψιστη ύβρι για μένα να μιζεριάζω,όχι ότι δεν το κάνω μερικές φορές.
    Πολλά πράγματα αξίζουν,δεν είναι δύσκολα και δεν πονάνε.Η επικοινωνία με σένα φίλη μου είναι ένα από αυτά.Το αίσθημα της ευφορίας που αποκομίζω με κάνει να χαμογελώ.Λίγο τόχεις;
    καλό σαββατοκύριακο με την ευχή να τα καταφέρεις να πας για βουτιές!
    σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το κεφαλι ψηλα οπως το λες Οδοιπορε μου.Κι αλλο φιλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. VIEWER
    Χαιρομαι που βρηκες τα λογια μου χρωματιστα.Να εισαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρουλα μου καλη ενα μεγαλο ευχαριστω και μια αγκαλια.Ναι πραγματι η ζωη ειναι ομορφη οταν σου χαριζει τοσες ευχαριστες εκπληξεις.Οταν οι ανθρωποι που συναντας ξαφνικα μπορει να γινουν ανθρωποι της καρδιας σου.Πολλα φιλια.
    Υ.Γ.Πως τα καταφερνω και σου γραφω καθε φορα που προκειται να φυγω για νυχτερινη βαρδια;Ισως γιατι ξερω πως θα μου ευχηθεις κατι καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ζωή είναι πάρα πολύ ωραία, μόνο εάν ελευθερώσουμε την σκέψη από τα καθημερινά προβλήματα μπορούμε κάλλιστα να διακρίνομαι τα
    ποσα ωραία μας χαρίζει, είναι όλα τριγύρω μας. Επιλογές έχουμε πολλές, εξαρτάτε από τον καθένα μας για την επιλογή που διαλέγουμε, το πόσο αισιόδοξη η οχι την κανουμε. Προσωπικά την εκτιμώ με τα όλα της και ξέρω Γιάννα ότι κι εσύ έχεις τα ίδια αισθήματα. Να είσαι καλά το enjoy life με ένα ωραιότατο Σ/Κ!!! Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιάννα μου!!απο που να ξεκινήσω..ολο αυτό είναι ένα ποίημα της ψυχής σου...
    Την ζωή πρέπει να την χαιρόμαστε με τα πάνω της και τα κάτω της.και μέσα από εμπειρίεςάσχημες και όμορφες,μέσα από δυσκολίες και λάθη
    Οταν η κριτική διάθεση για τα κακώς κείμενα,μετατρέπεται σε αποδοχή,τόσο μεγαλύτερη δύναμη θετικής σκέψης και γνώση εαυτού αποκομούμε.Είναι πιο επικοδομητικό για μας να κοιτάζουμε τα λάθη απο την θετική τους πλευρά,απολαμβάνουμε την ζωή περισσότερο.
    Δεν αξίζει τον κόπο να βρισκόμαστε μπροστα στα τεράστια κύμματα παλεύοντας και να λέμε "εγω θα τα νικήσω"Η ουσία είναι να μην τα μάχεσαι,να τα αποδέχεσαι,να τα αφήνεις να σε χτυπήσουν και να σε βγάλουν οπου είναι να σε βγάλουν εκείνα..στη δική σου ΙΘακη
    Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ που υπάρχεις στη ζωή μου,ακουμπάς τη σκέψη μου έστω και έτσι μέσα από μια οθόνη..
    Μια αγκαλιά και ένα φιλί!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητη Γιαννα, μας βαζεις πολυ δυσκολα σημερα, μια και το θεμα σου ειναι θεμα που εχει ταλαιπωρησει θνητους και αθανατους ανα τους αιωνες. Παρολα αυτα, αν μπορω κι εγω να συνεισφερω σε αυτη την πορεια, θα ηθελα να πω τα ακολουθα.
    Η ζωη ειναι εμπειρια, ανακαλυψη, μαθηση. Οσο διατηρω και ισως επαυξανω τις δυνατοτητες μου για να αποκτω εμπειρια, να ανακαλυπτω, να μαθαινω, ειμαι εν ζωη.
    Οταν αυτες οι δυνατοτητες με εγκαταλειψουν, ειμαι νεκρος.
    Το αν ειναι καλη η κακη, ομορφη η ασχημη, θετικη η αρνητικη η ζωη αυτη, δεν νομιζω οτι μπορει να συζητηθει με συντομια.
    Αν ομως δουμε τη ζωη ως τη συσσωρευση των εμπειριων, των ανακαλυψεων και της γνωσης, τοτε εχουμε μια ακρη για να ξετυλιξουμε το κουβαρι.
    Ελπιζω να εισαι καλα και να αναπαυεσαι αυτη την Κυριακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευη μου ειναι παντα στο χερι μας να διακρινουμε τις καλες στιγμες και να τις κρατησουμε σαν αποθεμα ψυχης για να εχουμε μια ασπιδα στις δυσκολιες.Η ζωη εχει περιεχομενο και ειναι τυχερος οποιος εκτιμησει την αξια της.Ας ρωτησουμε αυτους που παλευουν για να κρατηθουν,αυτους που υποφερουν για να καταλαβουμε ποσο πολυτιμη ειναι .Ας την χαρουμε με τον δικο μας τροπο.Αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πελα εγω δεν ξερω τωρα απο που να αρχισω.Θα τα γραψω ετσι οπως τα νοιωθω.Με συγκινεις.Εδω μεσα ανταμωσαμε ψυχες,βλεμματα,εμπειριες και γνωσεις, απο ανθρωπους που δεν συναντησαμε ποτε.Δεν ειναι ψυχρη επαφη,ειναι αναγκη της ψυχης μας.Οτι καταθετουμε ειναι δικο μας,οπως ετουτη η ζωη που εχουμε επενδυσει σ'αυτην τα πιο κρυφα μας ονειρα.Θα συμφωνησω μαζι σου σε οσα γραφεις και θα ευχηθω να ειναι οι εμπειριες μας τετοιες που θα κανουν το περασμα μας απο δω ουσιαστικο και αποτελεσματικο για μας και τους γυρω μας.Ετοιμαζομαι το απογευμα να παω να συναντησω την Ολγα στην παρουσιαση βιβλιου.Θα ημουν πολυ χαρουμενη αν ησουν κι εσυ αναμεσα μας.Σου στελνω δυο φιλια και σ'ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παναθηναιε φιλε μου οχι μονο μπορεις να συνεισφερεις, αλλα διαβαζω με μεγαλη προσοχη τα οσα γραφεις.Καποτε πιστευα οτι αν εχω φτασει σε ενα σημειο τη ζωη μου, τα κατεχω ολα και οι γνωσεις μου ειναι αρκετες για να καλυψω ολες μου τις αναγκες.Αυτο ητανε μια φενακη και το καταλαβα αργοτερα, οταν χρειαστηκε να αντιμετωπισω τη ζωη μου και σε αλλα επιπεδα.Και ομολογω οτι το βρηκα λιγο οδυνηρο στην αρχη.Αλλα οταν αποφασισα οτι ετσι ειναι και οτι δεν στεκεσαι εκει να το παιζεις παντογνωστης και να περιμενεις το τελος ησυχασα.Δια βιου μαθηση λοιπον και τοτε η ζωη μετατρεπεται σε ενα φωτεινο διαστημα που σου αποκαλυπτει τα παντα αρκει να μπορεις να συνεκτιμησεις τις καταστασεις.Νομιζω οτι παραμενεις ζωντανος οταν ο νους σου ειναι σε διαρκη λειτουργια και δεν αφηνεις τις ευκαιριες να πανε χαμενες,αλλα ξερεις να τις μετατρεψεις σε εμπειριες καλες η κακες.
    Τωρα στο θεμα της ξεκουρασης,το παλευω λιγακι γιατι γυρισα το πρωι απο τη δουλεια και νοιωθω πολυ πεσμενη.Θα περασει ομως και θα τα καταφερω που θα παει.Φιλια και ξερουμε οτι αυτη η συζητηση τραβαει σε μακρος.Γιαυτο ισως καποτε μπορεσουμε να την κανουμε δια ζωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπημένη μου,
    Τρέχω να πιάσω την πεταλούδα, δεν την τρομάζω, κάθεται στα χέρια μου. Γιατί αυτή η πεταλούδα με οδήγησε στην αναψιλάφηση όλων των μεγάλων και αναπάντητων ερωτημάτων.
    Οι εικόνες σου μαγικές, οι αναρρωτήσεις σου βαθειές. Η ψυχή σου μιά όαση στην κόλαση της ανθρώπινης προδοσίας.
    Σε φιλώ γλυκά. Κι είμαι μαζί σου. Γιατί οι παλιές αγάπες είναι αναπόδραστες, ναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:))
    ΦΟΒΕΡΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ιουστινη μου εχεις ενα λογο που μαγευει.Μια πεταλουδα να φτερουγιζει στα ονειρα σου απο μενα για σενα.Και θα ειμαστε εδω να παλεψουμε τα κακα,να γελασουμε και να χαρουμε με τα καλα.
    Σε φιλω εισαι μια οαση για μενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σκρουτζακο μου αγαπημενε.Να εισαι καλα που περνας αυτη τη πορτα και παντα αφηνεις καλα λογια και θετικη αυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ..Ενα με εμαθε αυτη η ζωη μεχρι τωρα με τα πανω της και με τα κατω της...κυριως με τα τελευταια...Να την σεβομαι και να της ειμαι ευγνωμων ακομη και οταν με ποναει και μου φερνει απωλειες...!!! Ναι της.. ειμαι ευγνωμων...Τιποτε αλλο..! Σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Ενα με εμαθε η ζωη,να την σεβομαι και να της ειμαι ευγνωμων".Πολυ σημαντικη αυτη η επισημανση που εκανες Ορφια.Με βρισκεις συμφωνη και θελω να προσθεσω οτι οταν σεβομαι τη ζωη ουσιαστικα σεβομαι τη δικη μου προσπαθεια,τον αγωνα μου για να καλυτερεψω τις συνθηκες που ζω.Αν η ζωη μου ανταποδωσει δυσκολιες και απωλειες οφειλω να παραμεινω μαχητης, γιατι η ιδια κρυβει μεσα της την μαγικη δυναμη της αδιασπαστης συνεχειας και αυτο ειναι το θαυμα της υπαρξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή