Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Συντομα θα μας αποχαιρετησει κι ο Νοεμβρης και σε λιγο θα ειμαστε ακομα πιο κοντα στα Χριστουγεννα.Ειναι μια γιορτη γεματη παιδικοτητα,γευσεις,μυρωδιες και αναμνησεις.Δεν ξερω κανενα που να μην του αρεσουν οι γιορτες.Ειναι η ατμοσφαιρα που ολοι εχουμε αναγκη για να διακοψουμε για λιγο την καθημερινοτητα και να κανουμε διαφορετικα πραγματα.
Δεν θελω να πω τιποτα για τις δυσκολιες και τα προβληματα,ουτε για το τι χρωμα θα εχουν οι φετεινες γιορτες με το αγχος των περικοπων και τις απολυσεις.
Ειναι μερες τωρα που παλευω με την κακη μου διαθεση.Δεν εχω αναγκη να ψαξω την ταυτοτητα μου.Με εμαθα πια και με ξερω πολυ καλα.Μαζι με μενα με ξερουν και ολοι οσοι με γνωριζουν η ζουν μαζι μου.Ομως ξαφνικα σαν να επεσε μπροστα μου ενα εμποδιο σαν κι αυτα που πρεπει να υπερπηδησουν οι αθλητες που τρεχουν στο στιβο αγχωμενοι.
Στο τελος μιας διαδρομης με εμποδια σαν να αδειασα εντελως απο ενεργεια και η αδρεναλινη εχει κατεβει στα ποδια μου.
Νοιωθω λιγο χαμενη σε ενα συμπαν που μου ειναι αγνωστο και θελω να πιασω τον εαυτο μου απο το χερι και να του μαθω να περπατησει ξανα.Δεν θελω με τιποτα να πιστεψω πως οι παλιες αγαπημενες μου συνηθεις πανε να με εγκαταλειψουν.Μεγαλωνοντας σε ενα περιβαλλον εντελως διαφορετικο απο εκεινο που εζησαν οι γονεις μου, ειχα τη χαρα να νοιωσω δημιουργικη και χρησιμη και πολυ αποφασιστικη εν τελει, για πραγματα που μια προηγουμενη γενια δεν προλαβε, η δεν μπορεσε να ανακαλυψει.Τωρα πρεπει να φροντισω για μενα και την οικογενεια μου,να δουλευω ακομα σε μια δουλεια πολυ απαιτητικη,να νοιαζομαι για το μελλον της κορης μου και να φροντιζω λιγο και την εικονα μου.Δεν ειμαι η μια και μοναδικη που εχει να κανει τοσα και να σκεφτεται αλλα τοσα.Το ξερω πολυ καλα αυτο.Ομως ετσι γινεται παντα με τους ανθρωπους οταν τα προβληματα γινονται βουνο.Το ατομικο υπερισχυει του συλλογικου και τρεχουμε να δουμε πως θα σωσουμε κατι απο μας.
Ειναι και κατι αλλο που με απασχολει.Η πολυ αυτοκριτικη βλαπτει τελικα;Αν περναω συνεχως τον εαυτο μου απο κοσκινο και ψαχνω καθε φορα τις αιτιες και που εκανα λαθος, μηπως μου δημιουργω μεγαλυτερο αγχος και μαζι ενοχες για τυχον παραλειψεις;
Ειναι καιρος να το παρω αποφαση και να χαλαρωσω λιγακι.Με τις δικες μου δυναμεις εσπρωξα το μελλον μου ως εδω και εκανα τις δυσκολιες παρελθον.Ομως θελω να ξερω πως το αυριο θα ειναι οπως το σχεδιαζω.Απλο και ανετο.Θελω να χαμογελαω και να ελπιζω.
Γιαυτο ξαναγυριζω στην παιδικοτητα των Χριστουγεννων.Χτες αγορασα περιοδικα με γευσεις γιορτης, και χαρουμενα cupcakes στολιδακια για το δεντρο.Εκοψα και τα μαλλια μου.Α! μεγαλη αποφαση.Ωραια ειναι τελικα μου το ειπε και η κοπελα στο κομωτηριο.Ειναι πολυ ευγενικη και την πιστεψα στο τελος γιατι το ειχα αναγκη.
Αυτα και θα προσπαθω παντα με θεματα που θα μας φτιαχνουν τη διαθεση.


Υ.Γ.Ταλι μου ειμαι εδω και σ'ευχαριστω μεσα απ'τη καρδια μου.

18 σχόλια:

  1. Αυτό το χάλι έχουμε Γιαννα μου..εμβαθύνουμε..αναλύουμε..διυλίζουμε τα πράγματα,αντι να αφήνουμε τα πραγματα να κυλίσουν και να απολαμβάνουμε τις όμορφες στιγμές ώς έχουν

    Υ.Γ. ααα.. και έγώ όταν έχω τις μάυρες μου στο ψαλίδι του κομμωτηρίου τρέχω χα..χα..
    Φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννα μου,βρίσκω τις σκέψεις σου και τη διάθεσή σου απόλυτα φυσιολογική!
    Όλοι περνάμε από διάφορες φάσεις...
    Έκανες πολύ καλά που άλλαξες τα μαλλάκια σου,είμαι σίγουρη ότι θα σου πάνε πολύ!
    Πάντα όταν στριμώχνομαι συναισθηματικά το κομμωτήριο με εκτονώνει...
    Εύχομαι όμορφες να είναι οι μέρες που έρχονται για σένα και την οικογένειά σου!
    Με την αυτοκριτική μην το παρατραβάς!Με μέτρο...
    Σε φιλώ με πολύ αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά το κομμωτήριο είναι μια εκτόνωση για τις νέες γυναίκες.
    Η συγχωρεμένη μητέρα μου εκτονώνονταν με το να πηγαίνει στο ιατρείο του ΙΚΑ και μάλιστα παρακαλούσε να έχει μεγάλη ουρά για να πιάνει κουβέντα με τις άλλες που περίμεναν, πλέκοντας τσιγκελάκι. Για να σε δούμε και με κοντά μαλλάκια. Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτοιμη και εγώ για κομμωτήριο:):)

    Πραγματικά για τους ίδιους λόγους και με τις ίδιες σκέψεις και προβληματισμούς ψάχνω να βρω διέξοδο. Λες ένα κόψιμο στα μαλλιά να βοηθά; Το σκέπτομαι μα έχω να τα αλλάξω από 17 χρονών!

    Το σίγουρο είναι ότι θα στολίσω από τώρα μήπως και μπει λίγο αισιοδοξία στο σπίτι..

    Καλό Σαββατοκύριακο Γιάννα μου με ανάλαφρη καρδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιαννα μου
    μη ξεχνας πως περασες μια ακρως δημιουργικη αλλα και αγχωτικη διαδικασια...
    ειναι απολυτως φυσικο ,ειδικα μετα την επιτυχια,
    να νιωθεις ενα ακομα μεγαλυτερο αισθημα ευθυνης
    αλλα και ολη την κουραση και την πιεση να σε ανεβαινει στο κεφαλι...

    Συχνα οταν αγωνιζομαστε για κατι και το πετυχαινουμε , θελουμε καποιο λογικο διαστημα να ξαναβρουμε τους ρυθμους μας
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΑΣ
    ::))

    χαλαρωσε καλο μου
    και αφεσου να χαρεις οτι πετυχες χωρις αγχος
    ολα τα αλλα θα ερθουν μονα τους!

    Οσο για τα Χριστουγεννα
    ειναι η πιο ωραια γιορτη του χρονου και εχεις να μοιραστεις τοσα μαζι μας

    ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ!
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έτσι! λίγο κομμωτήριο, λίγο στόλισμα και φτιάχνει η διάθεσή μας. έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε και πάρα πολλά από αυτά που γίνονται. οπότε, όσο έχουμε την υγειά μας πρέπει να φροντίζουμε να περνάμε καλά :)
    σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιαννα μου! Ετσι ειναι, ολοι περναμε φασεις και αντιφασεις. Θα μπεις ξανα σε ενα ρυθμο, δεν ειναι δα και ευκολο αυτο που εκανες τον περασμενο μηνα. Ναι να στολισεις, και θα δεις την αισιοδοξια να ξανανεβαινει. Θα μαζευτειτε για τις γιορτες και η αισιοδοξια θα ανεβει κι αλλο. Και κοιτα να μας ανανεωσεις την φωτογραφια σου. Ειμαι σιγουρη οτι θα σου πηγαινει το κοντο μαλλακι γιατι εχεις λεπτο προσωπακι. Σε φιλω σταυρωτα και σου στελνω την αγαπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιάννα μου, δεν σε φοβάμαι, έχεις πολύ ισχυρό αμυντικό μηχανισμό απλά δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και μην ξεχνάς ότι όλοι έχουμε δικαίωμα και στα χαμηλά επίπεδα αδρεναλίνης που ναι μεν είναι απαραίτητη αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι επικίνδυνη!
    Πες και πολλά μπράβο στον εαυτό σου που τα κατάφερε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και η αυτοκριτική με μέτρο όπως διάβασα και σε σχόλιο πιο πάνω!
    Αγκαλίτσα και φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ετσι ειναι Πελα μου.Οσο βαζεις το μυαλο σου να σκεφτεται και να βρισκει λυσεις τοσο πιο δυσκολα γινονται για σενα τα πραγματα.Η αλλαγη χρησιμη μερικες φορες μας φτιαχνει την ψυχολογια.Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ολγα εκανα ενα μεγαλο αγωνα που δεν ειχα ξαναδοκιμασει ποτε πριν.Και στο τελος οταν εμοιαζαν να εχουν τελειωσει ολα ενοιωσα ενα κενο απιστευτο.Δεν ειχα τη δυναμη να κουνησω ουτε το χερι μου.Τωρα σιγα σιγα φιλοσοφω τα πραγματα και πιστευω οτι συντομα θα ειμαι παλι μεσα στα φυσιολογικα μου.Οπως λες εχουμε ολοι τις στιγμες μας και τις φασεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαργκο μου εμενα με πεισανε τα κοριτσια εδω μεσα να στολισω και τελικα το αποφασισα.Τωρα για τα μαλλακια μας αλλαγες χρειαζονται αλλα εμενα μου ειναι παντα δυσκολο να τα κοντενω τα αγαπημενα μου γιατι νομιζω πως δεν μου ταιριαζουν Αυτη τη φορα κατι αφαιρεσα θα φερω φωτο συντομα.Μια ωρα στην καρεκλα του κομμωτηριου ολο και καποιο βαρος μου αφαιρεσε τελικα.Η διαθεση χρωματιστηκε για λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ντινο μου χαλαρωνει για λιγο η σκεψη και μας νοιαζει πιο πολυ να ανακαλυψουμε μια ωραια κομμωση και ενα χρωμα που να μας ταιριαζει.Νοιωθεις οτι σε φροντιζουν βρε παιδι μου και αφηνεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα ακουσω τα λογια σου Ελενη μου και δεν θα βιαστω.Τωρα αποφασισα να στολισω κι εγω και να αφαιθω σε μικροχαρες.Ποτε δεν φανταζουμα βεβαια οτι στο τελος της διαδρομης θα με περιμενε μια κατασταση οχι και τοσο ευχαριστη.Και μιλαω για τη σωματικη κοπωση που μου ηρθε μαζι με λιγη θλιψη και κακη διαθεση.Θα ξαναβρω τους ρυθμους μου σιγα σιγα.Και μονο που τα μοιραστηκα μαζι σας μου εκανε καλο.Φιλια καλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τζιτζι μου τα σκεφτηκα τα λογια σου και αποφασισα να στολισω κι εφετος το δεντρακι μου.Περιμενω κατι φιλους που γυριζουν απο Αμερικη να μου φερουν μερικα στολιδια που τους ζητησα και θα ολοκληρωθει η προσπαθεια.Εχω ζητησει και χαρτοπετσετες για τη συλλογη μου και τις περιμενω σαν παιδι.τελικα ειναι σπουδαιο να βρισκεις χαρες σε μικρα πραγματα και να προσπαθεις να αλλαξεις τη διαθεση σου.Ολα μαθηματα ειναι στη ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεσποινακι μου καλο πολυ σ'ευχαριστω.Αυτη τη φωτογραφια ειναι καιρος τωρα που σκεφτομαι να την αλλαξω και τελικα δεν το φροντισα.Ειναι ωρα νομιζω.Η διαθεση μου φτιαχνει σιγα σιγα και τα χριστουγεννα ειναι μια καλη αφορμη.Οπως πολυ σωστα λες υπαρχουν στη ζωη μας οι καλες και οι κακες στιγμες.Αρκει να αισιοδοξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρουλα μου ποτε δεν τα παραταω.Αλλωστε προκειται για τη ζωη μου και με τιποτα δεν θελω να ειμαι με ενα κεφαλι σκυμμενο και το βλεμμα στη θλιψη.Ολα θα γινονται καλυτερα εφοσον ειναι δυνατον ακομα κι αν χρειαστει περισσοτερος χρονος.Αυτα που δεν διορθωνονται ειναι που πονανε πιο πολυ.Σε φιλω πολυ και θα σε παρω να μαθω για το παιδι και το ταξιδι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιάννα μου πέρασα να πω μια καλησπέρα
    διάβασα και τα προηγούμενα που έχασα.
    Σου είχα ευχηθεί ότι καλύτερο για σένα!
    Τώρα καλή δύναμη σου εύχομαι...
    Κρατα την ευαισθησία σου και την αλήθεια σου
    γιατί θα βρείς πολλά μπροστά σου...άλλωστε είμαι
    σίγουρη πως το γνωρίζεις...
    Να είσαι καλά+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ελενα ευχαριστω πολυ για τις ευχες και υποσχομαι να μην τα παρατησω οσο μεγαλες κι αν ειναι οι δυσκολιες.Φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή