Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ

Τελικα ποσο γρηγορα περναει ο καιρος!
Αυτο πια δεν ειναι προσωπικη ανακαλυψη.Το εχουμε καταλαβει ολοι και πολλες φορες τρεχουμε για να προλαβουμε το χρονο που φευγει με ταχυτητα ανεμου και να νιωσουμε την καθε στιγμη που περναει.Να την κανουμε δικη μας και να την προσθεσουμε στην απιστευτη συλλογη αναμνησεων που κρατανε ζωντανη τη μνημη και κανουν το περασμα του χρονου λιγοτερο επωδυνο.

Θυμαμαι πως ενα μεσημερι γυρνωντας απο τη δουλεια, θα ητανε λιγο μετα την εθνικη επετειο και ειδα στο δρομο μου τα πρωτα Χριστουγεννιατικα στολιδια.
Και νομισα τοτε πως ητανε τοσο νωρις και μεχρι να ερθουν οι γιορτες εχουμε πολυ χρονο μπροστα μας.Και τωρα καθως κοιταζω το αναμενο δεντρο συνειδητοποιω πως το επομενο Σαββατο εχουμε Χριστουγεννα.
Και ταυτοχρονα καταλαβαινω πως αυτα τα Χριστουγεννα θα ειναι πολυ δυσκολα για ολους και τοσα μα τοσο διαφορετικα.Ο κοσμος νοιωθει κουρασμενος, απογοητευμενος και η λαμψη παλαιοτερων ημερων δεν υπαρχει πια στο βλεμμα,αλλα ουτε και στην καρδια.
Ειναι πολυ δυσκολο να αποδεχτεις πως ετσι ξαφνικα, εχουν αλλαξει τοσα πραγματα στην καθημερινοτητα σου και και πως η καθημερινοτητα καποιων αλλων ανθρωπων εχει αλλαξει με ενα τροπο οδυνηρο.
,
Και τελικα στολισα και φετος και αγορασα μικρα δωρα και στολιδακια για τους φιλους μου και παιχνιδια με ζωηρα χρωματα για τα μικρα προσωπακια της οικογενειας.Ομως καθε στιγμη νοιωθω πως κατι λειπει.Ειναι ο αυθορμητισμος που υποχωρησε και η ελλειψη σιγουριας για το αυριο.Ειναι που μεχρι πριν λιγα χρονια κανεις δεν μπορουσε να φανταστει ποσο σκληρα μπορουσαμε να πληρωσουμε την απερισκεψια και την απληστια καποιων μεγαλοσχημων που
δουλευαν ταχα μου για το δικο μας το καλο και τελικα μας οδηγησαν στην πιο παταγωδη πτωχευση.
Πτωχευση συναισθηματων,ιδεων,και ιδεολογιων.
Γιατι οταν πτωχευσουν τα συναισθηματα,πτωχαινει κι ο νους και γινεται μεγαλος ο αγωνας για κρατηθει το χαμογελο στα χειλη.




Και εφτιαξα και τον Χριστουγεννιατικο κορμο,να παρει τη θεση του στο τραπεζι και να μας γλυκανει ολους,γιατι αυτες τις μερες δεν μπορεις να τις φανταστεις χωρις τη γευση και το αρωμα του σπιτικου γλυκου.
Για να μυρισει το σπιτι, ελεγε η μανα μου που μεσα στην απλοτητα της και στα τοσα δυσκολα που ειχε ζησει δεν θα μπορουσε να φανταστει αυτο που θα ζουσαμε καποτε κι εμεις.

Και υστερα με την φιλη μου την Νινα πηγαμε παρεα στο Μπαζαρ των Δρομων Ζωης και ανοιξαμε την καρδια μας και αγκαλιασαμε για λιγο την προσπαθεια αυτων των ανθρωπων που αφιερωνουν τον χρονο τους για να προσφερουν στους ανθρωπους που εχουνε αναγκη.






αλλα κι εκει οπως μου ειπε η Τινα που ειναι η ψυχη της προσπαθειας,η προσελευση και η προσφορα ειναι για φετος περιορισμενη.Ο κοσμος θελει να βοηθησει αλλα δεν μπορει πια με τον τροπο που το εκανε καποτε.





Θα ηθελα με καποιο τροπο να με αγγιξει και παλι η μαγεια που ενιωθα τα Χριστουγεννα οταν ημουνα παιδι.Τη στιγμη που κατεβαινε το δεντρο απο την αποθηκη και γεμιζε ο τοπος απο τα φανταχτερα στολιδια,τη χρυσοσκονη και το ψευτικο αφρατο χιονι μια αορατη δυναμη με σηκωνε απαλα και με καθιζε στα κλαδια του.
Και εκει αναμεσα στα λαμπιονια και τα χρωματα εκανα ονειρα γεματα ομορφια και αθωοτητα.
Ενιωθα να γεμιζω φως και μεταμορφωνομουνα σε ενα μικρο αγγελακι που ηξερε να χαιρεται με καθε τι απλο και χαρμοσυνο που υπηρχε γυρω του.
Ητανε τοσο μεγαλη η χαρα μου που συχνα ξυπναγα τη νυχτα για να σταθω μεσα στο κρυο κοντα στο φωτισμενο δεντρο και να ονειρευτω.Και πιστεψτε με δεν υπηρχε μεσα μου ιχνος ψεμματος.Καθε συναισθημα και καθε σκεψη ητανε περα για περα αληθινη.
Στην καρδια μου και στην σκεψη μου υπαρχει παντα αυτη η παραμυθενια στιγμη που με αγγιζε το πνευμα των Χριστουγεννων και που δυστυχως για μενα, με το περασμα των χρονων, δυσκολευομαι τοσο πολυ να ξανασμιξω μαζι του.
Σιγουρα χρειαζομαστε ελπιδα και αισιοδοξια και νομιζω πως για να το πετυχουμε αυτο ειναι αναγκη να ξαναπερπατησουμε ανταμα με το μικρο παιδι που καποτε αφησαμε πισω μας.
Αφηνω ευχες σε ολους, για να ειναι αυτες οι γιορτες στολισμενες με αγαπη και ζαχαρη.

30 σχόλια:

  1. Όλα πολύ όμορφα στολισμένα ! Αλλά κι ο κορμός χάρμα..... Εύχομαι η μικρούλα Γιαννούλα να παραμείνει αιώνια μέσα σου και να μην αλλάξει ποτέ, παρ όλες τις αλλαγές και τις καταστάσεις των χρόνων.

    Ζω πολύ μακριά, με διαφορετικό τρόπο ζωής κι άλλες καταστάσεις κι είναι αδύνατο να γνωρίζω το μέγεθος των οικονομικών και ψυχολογικών καταστάσεων που προκάλεσε στο λαό αυτή η κρίσης, όσο και καλά πληροφορημένη να είμαι.

    Όμως Γιάννα μου σου εύχομαι από την καρδιά μου του χρόνου να είναι πολύ καλλίτερα. Να είσαι καλά μαζί με την οικογένεια σου, είθε να εορτάσετε ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με ότι καλό ποθείτε κι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ, με υγεία κι αγάπη σε εσένα και την όμορφη οικογένεια σου.
    Σε φιλώ με αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά για την ονομαστική εορτή της Χριστιάνα σου, να ζήσει με υγεία, ευτυχία κι ότι ποθεί η καρδούλα της.

    Και για σένα αγαπημένη μου Γιάννα, για τη γιορτουλα σου σου στέλλω λουλούδια και μια μεγάλη αγκαλιά με τις πιο καλλίτερες ευχές μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννα μου ΤΕΛΕΙΟ το χριστουγεννιάτικο σκηνικό με τα χειροποίητα πλεκτά στολιδάκια, τα καπ κέικς, τις χιονομπάλες, τις χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες από τη συλλογή σου, τον κορμό!!!
    Η κατάσταση ναι είναι δύσκολη πολύ δύσκολη, όχι όμως για όλους αλλά πώς να μην επηρεαστείς από τα θλιμμένα πρόσωπα που βλέπεις γύρω σου και μάλιστα όταν υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι είμαστε σε λάθος δρόμο.
    Φέρνω ένα αγγελάκι για το δεντράκι σου για να σου θυμίζει το δικαίωμα στο όνειρο που συμφωνώ χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, ως ενήλικες εκφράζουμε επιθυμίες σε αντίθεση με τα παιδιά που κάνουν όνειρα.
    υγ. εξαιρετική η πρώτη φωτό με την ασημένια μπάλα να καθρεπτίζει τη φωτογράφο!!!
    πολλά πολλά φιλάκια στην οικογένεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευγε, ευγε, Γιαννα με τα υπεροχα στολιδια και στολισμους!!!
    οσο για τον κορμο συγκρατουμαι για να μην ορμησω να φαω την οθονη του υπολογιστη...
    ευχομαι τα κλαυτερα και πανω απολα αισιοδοξια για αυτα που μπορουμε να κανουμε και μας αντιστοιχουν!!!
    ελπιζω μεσα απο την κριση να βρουμε - εστω καποιοι λιγοι - αυτο που πραγματικα ειμαστε και θελουμε να κανουμε, ξεφευγοντας απο τα νεοπλουτιστικα καταναλωτικα μοντελα...
    εχουμε την υποχρεωση να ανακαλυψουμε το διαφορετικο μελλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μιλαμε , ειλικρινα
    στη θέα αυτου του κορμού δεν μπορω να αντισταθω με τιποτα!!!


    υ π ε ρ ο χ ο !!!!!!

    κατα τα αλλα Γιαννα μου
    τα Χριστουγεννα ειναι μεσα μας

    λαμπρο παραδειγμα και το ποστ σου...
    ολα τα αλλα περνανε ερχονται και παρερχονται
    αυτη η ζεστασια ειναι που μενει κι αυτη η γλυκα να μοιραζεσαι με τον αλλον κυριως το συναισθημα..

    φιλια πολλα πολλα και καλες γιορτες να εχουμε:::))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννα αγαπημενη μου,
    Μεταφέρεις την εικόνα της Ελλάδας με τρόπο τρυφερό, παρά την απαισιοδοξία που΄είναι διάχυτη εκεί. Λυπούμαι γιατί ως λαού δεν μας έπρεπε αυτό το μεγάλο ταπεινωτικό χαστούκι.
    Οσο για τα Χριστούγεννα των παιδιών χρόνων, κάπως έτσι τα νιώθαμε όλοι και ήταν μεγάλη κι αυθόρμητη η χαρά μας.
    Ομως τώρα εμείς είμαστε εδώ γιά να μεταδωσουμε την αισιοδοξία στα παιδιά μας, στους γύρω μας, να γεμίσουμε χριστουγεννιατικες μυρωδιές την ατμόσφαιρα.
    Καθείς εφ ώ ετάχθη.
    Φιλί γλυκό κι ευχές πολλές για αγαπημένα Χριστούγεννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευη μου αγαπημενη,χτες περπατησα με την Χριστιανα στο κεντρο της Αθηνας και η εικονα ητανε αποκαρδιωτικη.Πολλα καταστηματα ακομα και στο Κολωνακι εχουνε κλεισει.Στη Σταδιου σπασμενα τζαμια απο τους διαδηλωτες.Ελαχιστος κοσμος ψωνιζει πια περα απο τα απαραιτητα
    και τα ειδη διατροφης.Και εχουμε καθημερινα απεργιες στα μεσα μεταφορας,αρα ο κοσμος δεν ερχεται στο κεντρο και το εμποριο φθινει.
    δεν θελω να ειμαι συνεχως απαισιοδοξη γιατι δεν ειναι και οτι καλυτερο,αλλα τα πραγματα ειναι δυσκολα πια.Εμεις σαν εργαζομενοι αντεχουμε ακομα αλλα δεν ξερουμε πως θα ειναι και το δικο μας αυριο.Σου στελνω πολλες ευχες η ομορφη ζωη σου με την υπεροχη οικογενεια σου να συνεχισει να ειναι ηρεμη και ευτυχισμενη.Αυτος ο χρονος να σου φερει οτι καλυτερο.Αλλωστε ξερω πως πολλες φορες το μυαλο και η καρδια σου ειναι εδω κατω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρουλα μου περνω το αγγελακι σου και το βαζω ψηλα ψηλα στο στολισμενο δεντρο.Θα το κοιταζω με την αισθηση πως γινομαι παλι παιδι και μπορω να ονειρευομαι χωρις τυψεις.Δεν το πιστευω πως καταφερες και ειδες τη φωτογραφο στη μπαλα.Εισαι φοβερη σου λεω.Φιλιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπημενε Παναθηναιε μια ευκαιρια ειναι νομιζω αρκετη οταν η αισιοδοξια περισσευει.Μακαρι να τα καταφερουμε και να στηριχτουμε καποτε στις δικες μας δυναμεις χωρις ψευτικες και νεοπλουτιστικες επιλογες οπως λες.
    Αυτο που προσπαθησα να κανω ητανε να φερω λιγο εορταστικο αερα στο σπιτι γιατι δεν γινεται να εχουμε μονο σκυμενο κεφαλι και κακες σκεψεις.Δεν βοηθαει καθολου και το ξερουμε ολοι αυτο.Τις ευχες μου σου στελνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ταλι μου διευθυνση αμεσως παρακαλω να σου ντιλιβερισω ενα κορμο με ολη μου την αγαπη.
    Αυτη η διαθεση μια με παει επανω και με ριχνει παλι κατω.Αλλα η αισιοδοξια χρειαζεται για να μην τρελαθουμε.Χριστουγεννα στην καρδια μας λοιπον οπως πολυ ομορφα γραφεις.Αλλωστε ξερω πως ειναι η αγαπημενη σου γιορτη και σου ευχομαι φετος οι μερες σου να ειναι οπως τις επιθυμεις.Με χαμογελο και αγκαλιες κοντα στους αγαπημενους σου καλη μου.Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πραγματικα Ιουστινη μου δεν μας αξιζε σαν λαος τετοια τυχη.Και δεν ξερεις ποιον να πρωτοκακισεις για οτι συμβαινει.Παντως οπως ειπα μια βολτα στο κεντρο της Αθηνας σου σφιγγει την καρδια.Αυτη η πολη συνεχιζει να ειναι ομορφη γιατι εμεις θελουμε να την βλεπουμε ετσι και γιατι την αγαπαμε.
    Ευχες και σε σενα καλη μου για ευτυχισμενες γιορτες.Ειμαι σιγουρη πως εισαι ετοιμη να σκορπισεις με το δικο σου τροπο μπολικη χρυσοσκονη στο σπιτικο σου για να ειναι οι μερες αυτες μαγικες.Πολλα φιλια σου στελνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιάννα μου, όμορφα στόλισες το σπίτι σου και όμορφα μου άγγιξες την ψυχή!
    Εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και χαρά!
    Ελπίζω ο καινούργιος χρόνος να μας διαθέσει μια μέρα συνάντησης!
    Πολλά φιλιά και την αγάπη μου σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιάννα μου τα Χριστούγεννα πιστεύω δεν είναι χειρότερα από άλλες πιο άνετες οικονομικά χρονιές. Πάντα υπήρχαν άνθρωποι που δύσκολα τα έβγαζαν πέρα κάποιοι που βοηθούσαν και πρόσφεραν. Η μαγεία του παραμυθιού μπορεί να κρατηθεί ανέπαφη στις καρδιές μας, όσοι έχουν περάσει πολύ δύσκολα χρόνια το ξέρουν καλά όπως και όσοι έχουν μεγάλη οικονομική άνεση και όμως μέσα τους βρίσκουν κενό.

    Εγώ διακρίνω στο σπιτικό σου ζεστασιά, φροντίδα και αγάπη αυτό δεν είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων;
    Καλές γιορτές σου εύχομαι με αισιοδοξία πάνω απ' όλα!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρκεί να περπατήσεις στους δρόμους της Αθήνας -κυρίως στο κέντρο- για να αισθανθείς τη μελαγχολία και να εισπνεύσεις τη νωχελική διάθεση που εκπέμπουν οι άνθρωποί της. Η ζωή φέτος στην πόλη, σ’ αυτή την πόλη, δεν είναι όπως άλλοτε… Έκανες πολύ καλά να χαρίσεις αισιοδοξία μέσα από την ανάρτησή σου. Τη χρειαζόμαστε!!!
    Ας χαρίσουμε, λοιπόν ευχές: Υγεία και ευτυχία σε όλους, σε σένα και τους ανθρώπους που αγαπάς! Όμορφα και ζεστά Χριστούγεννα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ολγα Καλα Χριστουγεννα με πολυ αγαπη και χαμογελο.
    Να αισιοδοξεις και να ελπιζεις.
    Θα τα πουμε σιγουρα σε φιλω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΚΡΟΥΤΖΑΚΟ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαργκο μου ειναι σωστο αυτο που λες για τις αναγκες που αντιμετωπιζουν οι ανθρωποι και που τους αναγκαζουν να περνουν δυσκολα τις γιορτες,
    Φετος ομως νομιζω πως θα ειναι μια χρονια εντελως διαφορετικη και δυσκολη για ολους μας.
    Ευχομαι να κρατησουμε στην καρδια μας την αισιοδοξια και την ελπιδα και να σμιξουμε με αγαπημενα προσωπα για να νοιωσουμε την μαγεια των Χριστουγεννων.Ευχες πολλες και φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στρατο εχεις δικιο νομιζω ολοι συμφωνουμε πως η χρονια που φευγει ειχε πολλες δυσαρεστες εκπληξεις για μας.
    Αισιοδοξουμε ομως γιατι ειναι συστατικο της ανθρωπινης φυσης.
    Ευχες για γιορτες χαρουμενες και κοντα σε αγαπημενα προσωπα με την ελπιδα στην καρδια.Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιάννα μου παραμυθένια μου...όνειρο ειναι εδώ!!
    Χρόνια Πολλά καλή μου μεσα από την καρδια μου να περάσεις τα πιο όμορφα χριστουγεννα με ανθρώπους που αγαπάς γύρω σου!!
    Φιλιά και μια ζεστή αγκαλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πράγματι, φέτος το κέντρο δεν έχει καμιά λάμψη και δεν εννοώ κάποιες υπερβολές των προηγούμενων χρόνων. Ακόμα και μια φάτνη -λίγο design- στο Σύνταγμα με σπόνσορα το Τ.Τ. είναι. Στα δε μπαλκόνια τα λαμπάκια είναι πολύ λιγότερα.

    Και εμείς, σε πείσμα των καιρών στολίζουμε και φτιάχνουμε γλυκά. Μπορεί να χάσαμε αρκετά από πέρσι αλλά με τίποτα δεν πρέπει να χάσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων.

    Καλά Χριστούγεννα και να περάσεις όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πελα μου ηρθες σαν τον αγιο Βασιλη φορτωμενη με γλυκα και καλωσυνη.Ευχαριστω για τις ευχες σου και ανταποδιδω.Εισαι μια υπεροχη ψυχη και σου αξιζει το καλυτερο.Σε φιλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ξερεις Μαρκ κι εγω δεν ειμαι της υπερβολης γιατι αυτο οδηγει συνηθως στην κακογουστια.Αλλα μαζι με τον λιγοστο κοσμο που ειδα στο κεντρο,την ελλειψη στολισμου και την φτηνεια εγινε ενα σκηνικο που με στενοχωρεσε.
    Ελπιζουμε βεβαια γιατι αλοιμονο πως αλλιως θα μπορουσε να γινει και αισιοδοξουμε.
    Σου ευχομαι να περασεις ομορφα και να χαρεις κοντα στους ανθρωπους που αγαπας.
    Χρονια Πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μου αρέσουν πολύ τα στολίδια σου, τα γλυκά σου, το γούστο σου! να είσαι καλά να τα κάνεις όλα όμορφα πάντα :)
    το μπαζάρ ήταν για ακόμα μια φορά όμορφο με πολλές νοστιμιές στα βαζάκια και χάρηκα τόσο πολύ που σε είδα έστω και στα πεταχτά και κατά τύχη.
    καλές γιορτές Γιάννα μου και όλα θα γίνουν αρκεί να είμαστε εμείς καλά.
    σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αχ Τζιτζι μου και γω χαρηκα τοσο πολυ που σε ειδα.Αφου να φανταστεις μετα γελουσα μονη μου καθως σκεφτομουνα την απιστευτη συμπτωση.
    Ητανε πολυ ωραιο μπαζαρ και γνωρισα εκει και τη Ματζικα μιλησαμε και εμαθα τις λεπτομερειες της εκδηλωσης.Καλες γιορτες σου ευχομαι.
    Και θα ειμαστε καλα για να μεγαλουργησουμε.
    Οτι καλυτερο επιθυμησεις η καινουρια χρονια να στο χαρισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πέρασα να αφήσω τις ευχές μου Γιάννα μου
    για ότι καλύτερο...
    Έχει ο Θεός...Ας ευχηθούμε πως όλα θα πάνε καλύτερα...

    Όμορφο το έφτιαξες το σπιτικό σου και
    οι μυρωδιές πίστεψε με έφτασαν μέχρι εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ωραιότατο Blog! Bravo που ανάμεσα στους χρήστες του διαδυκτίου υπάρχουν ακόμα τόσο ωραίοι άνθρωποι... μπράβο και στην υπα που βγάζει (και προσλαμβάνει) τέτοια παιδιά!
    Πολλές ευχές!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χρονια Πολλα Ελενακι μου και απο εδω.
    Ευχαριστω απο καρδιας που περνας και αφηνεις παντα το καλο σου λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. RadiobeaconNDB-fan
    Πολυ ενδιαφερον μου ακουγεται.Ευχαριστω πολυ για τα κολακευτικα σας λογια καλε μου φιλε.
    Ευχες και απο μενα για μια χρονια με υγεια και χαμογελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλε μου ανωνυμε
    ευχαριστω πολυ σου στελνω τις ευχες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή