Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΓΛΥΚΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ


Πολυ αργοτερα φανηκε και το φεγγαρι πισω απο το σκοταδι του βουνου. Γεματο χρυσαφενιο φως να σου ζεσταινει την ψυχη και να στελνει το νου στα πιο τρυφερα ταξιδια. Μια αγκαλια, μια παραλια δροσερη, μια τρυφερη ματια ειναι αυτο που μας ταιριαζει τωρα.
Αλλα τελικα μειναμε ολοι εκει στα πετρινα καθισματα που σκαλισε με σοφια η αρχαια τεχνη σε μια γωνια της αργολικης γης, για να απολαυσουμε τη μουσικη που τοσο ειχαμε αναγκη αυτη την υπεροχη νυχτα.

Ειναι στην κυριολεξια μαγικο να περιμενεις αιωνες για να εισπραξεις την αρχαια αυρα σε συνδυασμο με τα συγχρονα στοιχεια.
Η ζεστη ητανε αποπνυκτικη και αυτο το ξερουνε πολυ καλα οσοι ταξιδευουν στην Επιδαυρο για να πανε στο θεατρο.Τα τζιτζικια μουσικοι προαγγελοι της βραδιας, δεν σταματησαν να τραγουδουν, σαν ακουραστοι πραματευτες που διαλαλουν εξαιρετικο εμπορευμα.
Στο μικρο θεατρο της Επιδαυρου,το Σαββατο το βραδυ, η Δημητρα Γαλανη μαζι με τον Βασιλικο, ξεκλειδωσαν μυστικους κωδικες και αγγιξαν με τροπο μοναδικο την καρδια μας.
Η μουσικη τους υπεροχη, χωρις εξαρσεις και υπερβολες μας εμαθε για μια ακομα φορα πως οτι αξιζει δεν πεθαινει ποτε και ο χρονος ξερει να το σεβεται. Παλια και συγχρονα τραγουδια σε νεες εκτελεσεις, με ηχο που πολλες φορες ξαφνιασε το κοινο ητανε το δωρο τους στον κοσμο που γεμισε ασφυκτικα το χωρο.

Αναμεσα σε πορτοκαλιες περπατας και σε λιγο το στενο δρομακι σε φερνει μπροστα στο μικρο θεατρο.Ειναι αρκετα καλα διατηρημενο και καθε καλοκαιρι γινεται εκει ο μουσικος Ιουλιος.
Ο χωρος μου αρεσει παρα πολυ και δεν χορταινεις να χαιρεσαι τις ελιες και τα χρυσοκιτρινα πορτοκαλια ολα σκαρφαλωμενα σε ενα μικρο λοφο κοντα στο λιμανι.

Αφησαμε πισω μας για λιγο τις δυσκολες σκεψεις και οτι αλλο βασανιζει τις ζωες μας και περπατησαμε ανταμα με τη μουσικη.Στην επιστροφη μια βολτα για να τιμησουμε τους διαφορους παραγωγους της περιοχης που στηνουν τα προιοντα τους σε μικρα περιπτερα στο λιμανι και τα προσφερουν στους επισκεπτες. Αγορασαμε γλυκο του κουταλιου απολυτως απαραιτητο για τις δυσκολες ωρες και πηραμε το δρομο της επιστροφης.

Αλλα επειδη ηρθε η ωρα της καλοκαιρινης αδειας και πρεπει να δωσουμε στους εαυτους μας μια ευκαιρια για ξεκουραση, γεμιζουν με ανυπομονησια οι βαλιτσες για...


Ευχομαι να χαλαρωσετε και να περασετε ομορφα, για να εχουμε ολοι δυναμεις να αντιμετωπισουμε οτι θα μας φερει ο χρονος.
Σας φιλω. Θα τα ξαναπουμε συντομα.

5 σχόλια:

  1. Καλό ταξιδάκι, καλή ανάπαυση, καλή διασκέδαση και με το καλό να μας επιστρέψεις.
    Πολλά φιλιά αγαπημένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γλυκές μουσικές, γλυκά λογάκια, αρχαία αύρα σε ένα ελληνικό καλοκαιρινό μοτίβο!!!
    Έχω πάει δυο φορές Γιάννα μου στην Επίδαυρο και καταλαβαίνω πολύ καλά τα συναισθήματα που αποκόμισες. Χαίρομαι πολύ για το ταξίδι σας, ανακαλώ από τη μνήμη μου τις στιγμές χαράς όταν συναντηθήκαμε στην Κρήτη και σας γνώρισα από κοντά, κάθε φορά που σας σκέπτομαι ένα χαμόγελο, μια δροσερή αύρα με συντροφεύει και αισθάνομαι πολύ τυχερή που σας γνώρισα.
    Καλό σας ταξίδι, να δώσετε φιλάκια στο αγαπημένο μου Χριστιανάκι. Θα επικοινωνήσουμε μετά το ταξίδι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Μικρό θέατρο της Επιδαύρου" αρκούν αυτές οι λέξεις για να πλημμυρίσω νοσταλγία...
    Να περάσετε καλά! Καλές διακοπές! Με το καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπημενη μου Ευη σου στελνω την αγαπη μου απο το Ρεθυμνο.Εδω κατω εχει πολυ ζεστη, αλλα στην Ελλαδα ειμαστε και εχουμε το υπεροχο γαλαζιο καλοκαιρι μπροστα μας.
    Ευχομαι να περνας ομορφα με τους αγαπημενους σου.
    Πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΥΣ-ΦΙΛΕΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΝΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑ!!!!
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή