Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

Μου αρεσει πολυ αυτη η εποχη.Τα πρωινα σταζουν μελι ετσι καθως ξεπροβαλλει ο ηλιος και μας ζεσταινει ακομα μοναδικα. Απο το δρομο απροσμενοι ηχοι φτανουν κοντα μου και χαλανε τις σκεψεις και την απολαυση που μου προσφερει ο ζεστος καφες.
Δεν αφηνω την γωνια μου, δεν σταματαω να ονειρευομαι, καθως το φως περναει μεσα απο τα φυλλα των δεντρων και φτιαχνει παραξενες σκιες στο χωμα.Τελος εποχης γιαυτο το καλοκαιρι που μας αφηνει με μια γλυκοπικρη γευση. Μενει ακομα το μαυρισμα στο κορμι, δυο κοχυλια αφημενα στο τραπεζι και η νοσταλγια των στιγμων που ζησαμε.
Στην πραγματικοτητα θελω να σφιξω δυνατα στο χερι μου αυτο το κοχυλι και να του ζητησω πιεστικα να μου αποκαλυψει τους μυστικους ηχους του.Εχω αναγκη να ακουσω τωρα, αυτα που προκειται να συμβουν, να μαθω κατι που θα με βοηθησει να νιωσω καλυτερα και να ελπιζω.
Γιατι αυτο το καλοκαιρι, χασαμε ενα κομματι ακομα απο την καθημερινη χαρα μας, χασαμε αγαπημενους ανθρωπους, χασαμε την πιστη μας στους αγωνες που φερνουν τις ανατροπες και νιωσαμε υποταγμενοι στο αδικο.
Μονο το γλυκο φθινοπωρο μας φερνει πισω σε αγαπημενες συνηθειες που ελπιζουμε να αντεξουν στο χρονο.Καθως χρυσιζουν τα παντα γυρω μας και τα δειλινα βιαζονται να γειρουν κατακοκκινα προς την πλευρα της Αιγινας, στελνω το μυαλο μου να ταξιδεψει περα απο τις σκιες και τα δυσκολα.
Ειναι μια ωραια εποχη αυτη εδω και μεις ορθιοι ξαναρχιζουμε.



12 σχόλια:

  1. οι εποχες και οι γλυκες μας θυμισες μεσα σε αυτες ,ειναι το ιστορικο μας και η ρουτινα μας..γι αυτο καθε που αλλαζουν γλυκαινουμε.δε ξερω τι εχασες μωρο μου , ποιον εχασες αυτο το καλοκαιρι αλλα καθε καλοκαιρι θα ζωντανευει περισσοτερο ακομα στη μνημη σου πια γιατι στην ουσια του χεις δωσει τα καλοκαιρια σου και σου χει αφησει μνημες ... σε φιλω πολυ και πολυχρονη λιονταρακι μου!::))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννα μου λυπάμαι για την ή τις απώλειες. Οι αποχωρισμοί είναι πάντα πολύ δύσκολοι και είναι οι πραγματικές δοκιμασίες μας στη ζωή. Όσο για όλα τα άλλα ας μην το βάζουμε κάτω. Διάβασα προχθές αυτό και πολύ με βοήθησε. Αν θες ρίξε μια ματιά
    http://nekthl.blogspot.com/2011/09/blog-post_08.html

    Θυμήθηκα με την Τάλι πως είσαι και εσύ του Αυγούστου. Πολύχρονη λοιπόν και εσύ αλλά και η Τάλι που είναι επίσης λιονταράκι.
    Πολλά φιλιά και στις δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλά θέλω να σου γράψω σε καταλαβαίνω...
    (Μόνο που έχω αρχίσει να φοβάμαι αυτά που θα μπορούσε να μου αποκαλύψει το κοχύλι...Άσε, έχουμε καιρό να το μάθουμε! Αργά και βασανιστικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννα μου, προσωπικά περάσαμε δύο πολύ δύσκολους μήνες αυτό το καλοκαίρι, Ιούνιο και Ιούλιο από νοσοκομείο σε νοσοκομείο με το πρόβλημα υγείας του εγγονού μας. Καθώς μπήκε ο Αύγουστος όλα κίνησαν προς το καλύτερο και ακόμη καλύτερα τον Σεπτέμβρη. Ο μικρός με τους γονείς του πήγαν την περασμένη εβδομάδα στην Τήνο για να εκπληρώσουν ένα τάμα. Εύχομαι και σε σένα ένα καλό φθινόπωρο και χειμώνα, παρά τις δυσκολίες που περνάμε όλοι μας. Πράγματα που διορθώνονται με λεφτά, υπάρχουν δεν υπάρχουν, έλεγε ο πατέρας μου, να μη σε στενοχωρούν. Την υγειά μας μόνο να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπημένη μου Γιάννα, καλωσόρισες. Λίγο αργούτσικα οι ευχές μου για τα γενέθλια σου αλλά οι ευχές μου είναι από καρδιάς, Χρόνια σου πολλά κι όπως εσύ τα επιθυμείς.

    Τα συλλυπητήρια μου για ανθρώπους που έχασες και ευχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει.

    Σε φιλώ
    Εύη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννα μου εύχομαι Χρόνια Πολλά και από εδώ, εύχομαι να συνεχίζεις να ονειρεύεσαι στην αγαπημένη σου γωνιά. Μιλάει όμορφα η σιωπή,μας γαληνεύει και μας χαιδεύει σε αντίθεση πολλές φορές με την αντιαισθητική φλυαρία γύρω μας.
    Πολύ μου άρεσε το σχόλιο της Talisker "καθε καλοκαιρι θα ζωντανευει περισσοτερο ακομα στη μνημη σου πια γιατι στην ουσια του χεις δωσει τα καλοκαιρια σου και σου χει αφησει μνημες", απέδωσε εύστοχα με ποιητικό και παρήγορο τρόπο το συναίσθημα από την απώλεια του αγαπημένου σας ανθρώπου.
    Έρχομαι να καθήσω δίπλα στη γωνιά σου με το βιβλίο μου που στερήθηκα αυτό το καλοκαίρι, ούτε μια σελίδα μπόρεσα να τελειώσω όσες φορές και να την ξαναδιάβαζα,το μυαλό μου ήταν σε χίλιες δυο μεριές.
    Αγκαλίτσα και φιλάκια αγαπημένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι... είναι μία εποχή για να μας βρει όρθιους... να συνεχίζουμε σε αυτόν τον δρόμο... που μας έτυχε...

    Καλό Φθινόπωρο... θα πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΝΤΑΜΩΣΟΥΜΕ!!!
    ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΠΟΥ ΦΘΙΝΟΥΝ ΜΕΝ ΑΙ ΟΠΩΡΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαιρομαι φιλη μου που εισαι παλι εδω και εισαι καλα.Ειχα αφησει σχολιο και σε προηγουμενη αναρτηση.Καλο φθινοπωρο να εχεις και χρονια σου πολλα λιγο καθυστερημενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το τι το χάρηκα που σε ξαναβρήκα , καθυστερημένα χρόνια πολλά , καλό φθινόπωρο και χαμογέλα γλυκειά μου , το αξίζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιαννίτσα? θα εμφανιστεις καλο μου? παει και ο Σεπτεμβρης τωρα εχουμε Οκτωβρη και σου αρεσει ακομα πιο πολυ ελα!

    -Ρουλα::)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΧΑΘΕΙ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή