Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΗΤΑΝΕ ΕΝΑ ΑΣΠΡΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΡΑΜΜΑ

Σας ευχαριστω γιατι εισαστε παντα εδω και μου αφηνετε τοσο συγκινητικα μηνυματα. Ειναι σπουδαιο να ξερεις πως υπαρχουν ανθρωποι που σε σκεπτονται, μπορει και να τους λειπεις λιγο και μπορει να αναζητουν την συντροφια σου.
Τελικα υπαρχουν πολυτιμα πραγματα στη ζωη και ειναι κρυμενα μεσα μας. Χρειαζεται να προσπαθησεις λιγο περισσοτερο για να ανοιξεις την πορτα της καρδιας σου και να επικοινωνησεις με οτι εσυ θεωρεις ακριβο και σημαντικο για τη ζωη σου. Τον φιλο, που απλα και αδολα θα σε πλησιασει φερνοντας μαζι του αγαπη, ειλικρινεια, ενδιαφερον.Μια και στη ζωη μου δεν ειχα ποτε βλεψεις για αξιωματα και θεσεις, ειχα παρει πολυ νωρις τις αποφασεις μου.Και ετσι εμαθα να δινω στον αλλο την ευκαιρια να ανακαλυψει τι κρυβεται στην ψυχη μου και καθοδηγει το μυαλο μου να κανω καθε φορα τις επιλογες που εγω θεωρω σωστες για μενα.
Επιλογες μακρια απο τιτλους και λαμπερα περιτυλιγματα που κρυβουν δυσαρεστες εκπληξεις και κατευθυνουν την σκεψη μας εκει που πρεπει, μακρια απο τα θελω μας και τον αληθινο μας εαυτο.Βεβαια ολοι πιστευω εχουμε καταλαβει πως οι διαφορετικες επιλογες σε οποιδηποτε πεδιο και να κινουνται, εχουν ενα τιμημα, που θα το πληρωσεις για να διασφαλισεις την ησυχια σου και τη μοναδικοτητα σου. Γιατι οι δυσκολες επιλογες εχουν και μοναξια και μικρες παρεες και συχνα το απολυτως απελευθερωτικο δακρυ.
Που λετε λοιπον το αγαπω το μπλοκακι μου και το εφτιαξα με πολυ κοπο και δουλεια, ακομα και τη νυχτα γιατι στην αρχη ολα ητανε δυσκολα και μοιαζανε βουνο που δεν ειχε τη διαθεση να σε αφησει να το κατακτησεις.Τον τελευταιο καιρο αφηνω τον χρονο να περναει χωρις αναρτησεις καθως νιωθω την καθημερινοτητα μου τοσο διαφορετικη και η ψυχη μου μαυριζει καθε μερα.Ειναι λιγο στενο το κοστουμι που μας διαλεξαν για να φορεσουμε και με βασανιζει η ιδεα της αναγκαστικης διαιτας.
Ψαχνω τροπους για να ξεφυγω απο κακες σκεψεις και θελω απελπισμενα να πεταξω την θλιψη μου στα αζητητα, αλλα ολο και με τριγυριζει τολμηρη και αποφασισμενη για ολα.
Το ξερω καλα πως ολοι τα ιδια περνατε και κανεις δεν μπορει να εχει τρελο κεφι και χαρα οταν η καθε μερα φερνει νεα μετρα και αποφασεις για το δικο μας μελλον που οριζουν αλλοι.
Θελω να ερθει καποιος να μου πει πως ολα ητανε ενα κακο ονειρο και τα εζησα στον ταραγμενο υπνο μου μετα απο τρελο μεθυσι με φιλους.
Πως ολα διορθωθηκαν και ανθιζουν λουλουδια παντου. Περπαταω στο δρομο, σφυριζω ανεμελα και ενα χαρουμενο, σχεδον ερωτικο ξυπνημα μεσα μου, με ξαναστελνει να συναντηθω με τις ανομολογητες επιθυμιες μου.
Θελω να ζησω απλα, την καθημερινοτητα μου. Αυτη που μου εκλεψαν χωρις ντροπη, οσοι μου αφαιρεσαν την ελπιδα. Πιστεψτε με αυτη ειναι η πιο μεγαλη και η μονη ισως επιθυμια μου.
Α, και θελω οπωσδηποτε να συνεχισει να υπαρχει η πνευματικοτητα μας, γιατι σε τετοιους καιρους γινεται ειδος πολυτελειας και η παραγωγη πολιτισμου μειωνεται.
Αν εχετε χρονο να περασετε οσοι μπορειτε απο το Ιδρυμα Θεοχαρακη, για να θαυμασετε το αφιερωμα στον Οδυσσεα Ελυτη και τον ονειρικο του κοσμο.Ειναι φτιαγμενος απο χρωμα, λεξεις, φως και υπεροχα σχεδια.Αυτος ο κοσμος μας αξιζει.


Υ.Γ.Για καποιο λογο που δεν μπορω να ανακαλυψω ο blogger μου δεν με αφηνει να απαντησω στα σχολια σας.Ακομα κι αυτος με παιδευει τελευταια. Σας ευχαριστω και παλι.Αυτη τη φορα ελπιζω να τα καταφερω.

6 σχόλια:

  1. Γιάννα μου,
    Ήταν γραφτό για τη δική μου γενιά να ζήσει το ίδιο έργο δύο φορές: Μια στη νιότη της (γερμανική κατοχή-εμφύλιος) και μια τώρα (τρόϊκα). Για την τελευταία δεν φταίνε όλοι οι άλλοι και μεις είμαστε απέξω. Αντίθετα πρώτοι όλοι εμείς. Ας μην τα αναλύσουμε τώρα.
    Πιστεύω ότι η πνευματικότητα και καλλιτεχνική δημιουργία είναι ένα αποκούμπι σε περιόδους κρίσης. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι, ιδιαίτερα οι δημιουργοί και να γίνουν πρωτοπόροι.
    Προσωπικά ετοιμάζω μια ατομική έκθεση ζωγραφικής αλλιώτικη, μια έκθεση ζωγραφικής γροθιά στην κρίση. Θα δεις σύντομα ανάρτηση στο blog μου και θα καταλάβεις. Ας δούμε για λίγο και της ομορφιές σε αυτόν τον κόσμο "τον μικρό τον μέγα"
    και ας ενώσουμε τα χέρια με αλληλεγγύη, βγαίνοντας από τον μικρόκοσμό μας.
    Καλό μήνα και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφο το έφιαξες το μπλογκάκι Γιάννα μου, ιδιαίτερο και απολύτως εικαστικό!!!
    Καλό μήνα καλή εβδομάδα με αισιοδοξία.
    Σου στέλνω φιλιά Κυριακάτικα και ελπίζω να φύγει αυτό το σχόλιο διότι σε προηγούμενες αναρτήσεις σου δεν το άφηνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΝΙΩΘΩ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΜΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΟΥ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΩ, ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΩ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΜΟΥ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντινο μου καλησπερα
    Καταλαβαινω την αγανακτηση σου για οσα περασε και περναει αυτος ο λαος.Και φταιμε ολοι γιατι διαλεξαμε αυτους τους αναξιους πολιτικους για να μας εκπροσωπησουν.Και αυτο ειχε μια διαχρονικη πορεια για να φτασουμε στο σημερινο αδιεξοδο.
    Ευχομαι η εκθεση σου να ειναι μια πανδαισια,Εχουμε μεγαλη αναγκη να διατηρησουμε ζωντανο το πνευμα μας και την πολιτιστικη μας κληρονομια.Μακαρι να ημουνα κοντα για να μπορεσω να την επισκεφτω.Καλη εβδομαδα και ευχομαι να πανε ολα τοσο καλα οσο επιθυμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιάννα γλυκειά μου σούχω ένα βραβείο απο καρδιάς πέρνα !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. exw faei mia mera na ftiaxw ki egw to diko mou simera

    emfanisou re paidaki mou mi to vazeis katw

    afou pername mia xara oloi mazi ...

    kalo kouragio kai kali synexeia se oti ki an kaneis matssssssss

    ΑπάντησηΔιαγραφή