Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

HAPPY SHOES

Ειναι μια απο τις ταχυτερα αναπτυσσομενες επιχειρησεις παγκοσμιως.Ο δραστηριος Blake Mycoskie συνελαβε την ιδεα να δημιουργησει μια εταιρεια κατασκευης παπουτσιων και για καθε ενα ζευγαρι που πωλειται την ιδια στιγμη ενα αλλο πηγαινει σε καποιο φτωχο παιδι που το εχει αναγκη σε ενα αλλο σημειο του κοσμου.
Η εταιρεια TOMS SHOES δημιουργηθηκε το 2006 μετα απο ενα ταξιδι που εκανε ο ιδιος στην Αργεντινη.Εκει διαπιστωσε οτι πολλα παιδια δεν ειχαν παπουτσια για να προστατεψουν τα ποδια τους και αντιλαμβανομενος αυτη την αναγκη συνελαβε την ιδεα της δημιουργιας.Απο τοτε εχει μοιρασει στα παιδια του αναπτυσσομενου κοσμου περισσοτερα απο 600.000 παπουτσια.
Τα παπουτσια εχουν γινει πλεον συμβολα μοδας και εχουν και φανατικους θαυμαστες.
Γνωστα ονοματα του καλλιτεχνικου κοσμου ανελαβαν να υποστηριξουν την προσπαθεια και η δημιουργικοτητα του Mycostie εχει πλεον φτασει σε πολυ μεγαλα μεγεθη.




Η φιλοσοφια One fon one απεδωσε καρπους και μας δειχνει τον δρομο για νεες ιδεες με σκοπο την επιχειρηματικοτητα που στηριζεται σε υγιεις βασεις και φιλοσοφει ενω παραλληλα προσφερει.Τα σχεδια απλα,με φαντασια και κεφι,χαρουμενα, ευκολοφορετα με χρωματα που σου φτιαχνουν την διαθεση,ειναι πολυ καλη λυση για το καλοκαιρι στις διακοπες.
Αυτα ειναι τα αγαπημενα μου για δυο λογους.Υπαρχουν σε πολυ ωραια χρωματα και μπορεις να παρεις και δυο ζευγαρια για αλλαγη και εχουν και το σχετικο τακουνι που ταιριαζει γαντι σε ατομα με το δικο μου υψος!!!!


Ο κουκλος δημιουργος τους βρεθηκε τον περασμενο μηνα στην Αθηνα για την εναρξη της συνεργασιας του με τα εδω καταστηματα και μιλησε στο μουσειο Μπενακη για το εργο, τους συνεργατες του και την αναγκη απο την οποια ξεπηδησε μια τετοια επιχειρηση.
Μια ιδεα που προσφερει με τον πιο ευφανταστο και χαρουμενο τροπο.Οχι ελεημοσυνη, παρα μονο χαμογελο και προσωπα παιδικα ευχαριστημενα με ματακια που λαμπουν.
Αποκτηστε τα αν μπορειτε δινουν χαρα.

11 σχόλια:

  1. σημερα το διαβαζα ψαχνοντας πηγες για το ερευνητικο μου


    "Πόσο οἱ συγγραφεῖς ἐμφοροῦνται ἀπό ἀνθρωπιστικά αἰσθήματα φαίνεται ἀπό τό «Στρίγκλα καί καλλονή», τῆς Λ. Ζωγράφου (Κ.Ν.Λ., Α´, σ. 239). ῾Η συγγραφέας πιστεύει ὅτι ὅσοι φροντίζουν τά πεινασμένα παιδιά περισσότερο ἀπό τά σκυλιά εἶναι «ὑποκριτές», «φαῦλοι», «κούφιοι», «ἐπιδειξιομανεῖς»· «οἱ ἄνθρωποι δέν μποροῦν νά ἀγαποῦν χωρίς ἀναγνώριση. ῾Η ἐλεημοσύνη εἶναι ἐκδήλωση ἐγωισμοῦ. Σοῦ τήν ἀναγνωρίζουν οἱ ἄλλοι καί σέ ἐπαινοῦν γιά ὅσα προσφέρεις...."

    σειρες που ιθμωνουν και δικαιωνουν ταυτοχρονα, που διχαζουν..

    οπως και να χει μισω την ελεημοσυνη σαν εννοια ειδικα οταν εχει μαλλι πλατινα και μπριγιαν ..ολοι ξερουμε πως εκει ξεπλενεται αφθονο μαυρο χρημα και απιστευτα κολασιμες αμαρτιες ....

    απο την αλλη θαυμαζω και επαινω καθε τι αξιοπρεπως δημιουργικο ..

    -καταπληκτικη ιδεα σου λεω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι πραγματικα πολυ ομορφα, ανετα και χαρουμενα. Οπως και ο σκοπος που επιτελουν. Εχουν φτασει κι εδω. Την πρωτη φορα που τα ειδα χωρις να ξερω τι ειναι με τραβηξαν τα χρωματα. Μπραβο Γιαννα μου, χαρηκα που το διαδιδεις! Σε φιλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννα μου χίλια μπράβο για την ευαισθησία σου και επειδή έψαξα λίγο βρήκα την ιστοσελίδα http://www.toms-shoes.gr/ όπου μεταξύ των άλλων αναφέρονται τα σημεία πώλησης και έχει σύνδεση με το face book της εταιρείας.Ήδη το έβαλα στο δικό μου.
    φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια ιδεα που πρεπει να ακολουθησουν και αλλοι επιχειρηματιες ...τωρα για τις προθεσεις η μη ποσως με ενδιαφερει. Ο σκοπος και το αποτελεσμα ειναι που μετραει.. Ετσι κι αλλιως αυτοι που εχουν το χρημα παντα θα το εχουν και παντα θα το διαχειριζονται.. τουλαχιστον ας...δωσουν εκει που το χρειαζονται.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλώνω άγνοια για αυτήν τη προσπάθεια και πραγματικά το χάρηκα.
    Από την άλλη δεν μπορώ να μην συμφωνήσω με την Tali για τις 'αστραφτερές ελεημοσύνες'...
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολλα ακουγονται για τις φιλανθρωπιες αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι ακομα και το 1/10 να κανουν απο αυτα που λενε πως κανουν παλι καλυτερα ειναι απο το τιποτα! οποτε, αν τις βρω τις wedges στην Αθηνα θα παρω ενα ζευγαρι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για φανταστείτε το λίγο... Ένα ζευγάρι παπούτσια εγώ, ένα ζευγάρι παπούτσια στον Φερνάντο στην Ουρουγουάη. Ένα μπλουζάκι δικό μου, ένα μπλουζάκι στη Κάρε στη Χιλή. Ένα παντελόνι για μένα εδώ και ένα παντελονάκι στον Ραμοράσι στην Κένυα. Με τη συμμετοχή μας, ο κόσμος γίνεται έστω και λίγο πιο όμορφος, πιο ανθρώπινος. Είναι από αυτά τα "μικρά" πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Πιστέψτε με, πολύ λίγο ενδιαφέρει τον Φερνάντο, την Κάρε ή τον Ραμοράσι αν αυτό λέγεται ελεημοσύνη, μαγκιά, πονηριά, καλοσύνη ή ο,τιδήποτε άλλο.
    Λιονταράκι, ευχαριστώ που το ξετρύπωσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έξυπνες ιδέες από δημιουργικούς ανθρώπους... που ξέρουν να δίνουν... χωρίς ελεημοσύνες...

    Στα υπόψη... τα παπουτσάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιδέα δεν είχα Γιάννα μου. Πολύ καλή προσπάθεια, δε λέω. Είμαι λίγο επιφυλακτική ως προς την πραγματική προσφορά ή το διαφημιστικό κομμάτι . Έτσι ή αλλιώς φαίνονται άνετα κι ας μην είναι της ιδιοσυγκρασίας μου. Μ αρέσουν.

    Και εσύ ένα γλυκό παιδί, μπροστά σε αυτή την προσπάθεια. Σου κάνω μια αγκαλιά ζεστή ζεστή.
    Φιλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θελω να γραψω εδω προς ολους τους αγαπημενους φιλους που σχολιασαν.Οταν πρωτοανακαλυψα τα παπουτσια που χαριζουν,σταθηκα αρκετη ωρα στη σκεψη της φιλανθρωπιας.Καποτε συζητουσαμε σε μια παρεα αν πρεπει να ψωνιζουμε απο τον Ζαρα που δινει μεροκαματο μονο 2 ευρω στους εργαζομενους του.Και καποιος ειπε οτι αν δεν ψωνιζουμε εμεις τοτε ειναι πιθανο αυτοι οι ανθρωποι να μην εχουν ουτε αυτα τα δυο ευρω.Η λαμπερη φιλανθρωπια με διωχνει μακρια,με απωθει και μου χαλαει τους ηθικους κωδικες που οικοδομησα μεσα μου με κοπο.Αρα η σκεψη της Ταλι και του Μαρκ ειναι κομματι και της δικης μου σκεψης.Απο την αλλη τα λογια της Ορφια,του Νικου,της Δεσποινας,της Ρουλας περικλειουν την αληθεια που ταιριαζει περισσοτερο στη δικη μας ιδιοσυγκρασια.Αν μπορουμε να προσφερουμε λιγο,ας ειναι κι ετσι.Λοιπον Μελισσουλα μου αγοραζουμε τα Τοms και ετσι βοηθαμε καποια παιδια που δεν τα ξερουμε αλλα μας εχουν αναγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου Γιάννα μου. Τα έχουμε δει κι εδω αλλά δεν έχω αγοράσει. Πόσος κόσμος είναι χωρίς παπούτσια, πόσους Έλληνες είχαμε σε αλλα χρόνια που δεν είχαν βάλει παπούτσι στο πόδι τους και μέχρι τώρα ζωγράφιζαν στις φωτογραφίες τους παπούτσια γιατί ντρέπονται να τις δείξουν στα παιδιά τους. Για τον Ζάρα δεν γνωρίζω για τα 2 ευρώ, ξέρεις που γίνεται αυτό? Καλά να περνάς!!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή