Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ

Πριν απο αρκετα χρονια, η περιοχη που μενω ηταν εντελως διαφορετικη, ο κοσμος απλοικος, οι σχεσεις λιγοτερο περιπλοκες και η καλημερα μας εβγαινε αυθορμητα και με χαμογελο. Οταν ηθελες να δεις καποιον απλα πηγαινες στο σπιτι του να τον συναντησεις, χωρις τηλεφωνα και χωρις αυτοκινητο.Και τοτε η πορτα ανοιγε με χαμογελο και χαρα, μαθαινες τα νεα του αλλου, η γειτονια ερχοτανε να σε βοηθησει στα δυσκολα και ηξερες καθε στιγμη πως θα βρεις εναν ωμο να ακουμπησεις.Τα χρονια περασαν και τα πραγματα εχουν αλλαξει.Κλειδωσαμε τις πορτες και τις καρδιες μας, ο διπλανος ειναι αγνωστος πια και η καλημερα μοιραζεται με φειδω και καχυποψια.Απο κεινα τα χρονια της αθωοτητας, τα ομορφα χρονια του αλτρουισμου και της αυθορμητης προσφορας ηρθε το καλοκαιρι να με συναντησει ενα κοριτσι με μαυρα μαλλια και χαμογελαστα ματια.

-Με θυμασαι;Μου ειπε.Μεγαλωσα στο σπιτι σου.Δοκιμασα το ψωμι της μητερας σου και τη γευση του φαγητου της στα παιδικα μου χρονια.
-Διαβασαμε μαζι τα πρωτα μου μαθηματα στο σχολειο και εσυ εβρισκες το χρονο να ασχοληθεις μαζι μου αν και ησουν φοιτητρια τοτε και συνηθως διαβαζες πολυ.
-Με θυμασαι;Οι γονεις μας ηταν φιλοι στενοι και δουλεψαν χρονια μαζι χωρις ποτε να ανταλλαξουν μια κακη κουβεντα.
Ειχε αλλαξει πολυ, αλλα ητανε παντα η Χριστινα.Οι δρομοι μας ειχανε χωρισει, καθως μεγαλωσαμε κι οι δυο.Παντρεμενη εκεινη απο χρονια με γνωστο πολιτικο,μανα πια με τρια υπεροχα παιδια, μου εφερε στο μυαλο σκηνες που εχουνε περασει στο παρελθον,αλλα η μνημη διατηρει παντα αναλλοιωτες.
Συγκινηθηκα και χαρηκα τοσο που την ξαναβρηκα.Και κει μεσα σε κουβεντες και θυμησες μου εσκασε το παραμυθι.Θελω την υποστηριξη σου,μου ειπε,για τις δημοτικες εκλογες που ερχονται.
Μα την εχεις φυσικα της απαντησα.Δεν μου φτανει,επεμενε, με το χαρακτηριστικο χιωτικο πεισμα της.Θελω να εισαι υποψηφια στο συνδυασμο μου,αυτη τη χαρη σου ζητω.

Εμεινα να την κοιταζω χωρις σκεψεις για πολυ ωρα.Η πρωτη μου απαντηση ητανε αρνητικη.
Ζουμε δυσκολες στιγμες και ο κοσμος πλεον στη συνειδηση του εχει απαξιωσει το πολιτικο συστημα και οσους ξεπουλησαν τα ονειρα του μεσου ανθρωπου,που διατηρουσε τις ελπιδες του για ενα καλυτερο αυριο και εισεπραξε μονο ψευτικες υποσχεσεις.Οποιος εχει πλεον το οραμα να ασχοληθει με την πολιτικη πρεπει να βρει ενα τροπο να στεγασει με ειλικρινεια αυτες τις ελπιδες και να σχεδιασει με ακριβεια τις παρεμβασεις στη συγχρονη ζωη.Και οταν κινεισαι σε τοπικο επιπεδο οι αναγκες αυτες πολλαπλασιαζονται καθως οι ανθρωποι ειναι αμεσα παρεμβατικοι και απαιτουν με τροπο καθοριστικο.

Τελικα πηρα τη μεγαλη αποφαση να εμπιστευτω το προγραμμα της Χριστινας Χριστοφακη στο νεο Δημο Σαρωνικου και να την ακολουθησω στην προσπαθεια της για ποιοτητα και μια διαφορετικη προοπτικη στην τοπικη αυτοδιοικηση.
Ειναι ενα νεο πεδιο δρασης για μενα και χρειαζονται πολλες ωρες μαθητειας για να γνωρισεις τα προβληματα και να μπορεις να μιλησεις στον κοσμο και να πεισεις.
Ευχομαι η επομενη μερα να μας βρει με το μερος των νικητων και να εχουμε τη χαρα να δουλεψουμε ολοι σαν ταπεινοι εργατες για τον τοπο που μας αναθρεψε και τον αγαπαμε.


Υ.Γ.Για την Ολγα που με βοηθησε.Ευχαριστω.

40 σχόλια:

  1. Γιαννα χαρα μου μπαινεις σε ενα πολυ δυσκολο κοσμο ...

    σου ευχομαι καθε επιτυχια καθως και το να παραμεινεις η ιδια οπως τη στιγμη που ξεκινας
    -να εχεις οραματα και να παλευεις....

    επισης μου φαινεται υπεροχο το οτι βρηκες μια φιλη απο τα παλια που δεν την αλλιωσε ο χρονος...οταν οι δρομοι χωριζουν συνηθως οι ανθρωποι αλλαζουν μεχρι να ξανασυναντηθουν...

    αυτο απο μονο του λοιπον ειναι ενα καλο επιχειρημα να εμπιστευτεις τη φιλη σου

    ΝΑ ΣΚΙΣΕΙΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!

    (ειστε και οι δυο κουκλες εχω να πω!!::))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννα μου!!Μέσα από την καρδιά μου ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!Και εγώ μαζι σου στο όραμα και στην ελπίδα!!
    Την ψήφο μου μπορεί να μη γίνεται να την έχεις στην καλπη..αλλά ξέρω τον άνθρωπο(και το εννοώ!!)και πιστεύω ο ΔΉΜΟς ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ θα είναι πολύ τυχερός να έχει μια τέτοια Κυρία!!να τον αντιπροσωπεύει.
    ΣΟΥ ΣΤΈΛΝΩ ΘΕΤΙΚΉ ΑΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή επιτυχία και στις δυο σας! Δυστυχώς ψηφίζω αλλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπημένη μου,
    Με κάνεις πολύ περήφανη που ασχολείσαι με τα δημοτικά, είναι η πιό σοβαρή ενασχόληση με την πολιτική. Εχω κόσμο στην περιοχή και θα τους βάλω να σε ψηφίσουν. Αλλοίμονο αν δεν μας ακούσουν τώρα!
    Καλή επιτυχία. Οι μπλογκέρς όλες και όλοι μαζί σου!
    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιάννα μου,τι ζόρικο και χαριτωμένο στυλάκι/τυπάκι βλέπουν τα μάτια μου!
    Μ΄αρέσεις πολύ και σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία!
    Από τον καναπέ του βολέματος θα δεχθείς πολλές κριτικές! Μην πτοείσαι,μείνε ο εαυτός σου και προχώρα!
    Σε ευχαριστώ που με ευχαριστείς,αλλά να ευχαριστείς τη δυναμική ψυχή σου!
    Σε φιλώ και σου στέλνω μια αγκαλιά γεμάτη θετική ενέργεια!
    Θα τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή επιτυχία και στις δυο σας. Με ειλικρίνια, αγάπη και πεισμα θα πράξετε τα καλύτερα, είμαι σίγουρη.

    Φιλιά Γιάννα μου!!
    υγ: φούσκωσα από υπερηφάνια:))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι θετικό οι άνθρωποι να βγαίνουμε από το καβούκι μας και να περνάμε από τις λέξεις και τις φράσεις, στις πράξεις! Είναι κάτι θετικό, και ίσως η αρχή για κάτι καλύτερο. Εύχομαι να τα καταφέρεις και εύχομαι να φέρεις μια αλλαγή στην τοπική σου κοινωνία. Μακάρι! Έχεις τις καλύτερες ευχές μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ταλι μου αγαπημενη ειναι αληθεια δυσκολος ο δρομος που αποφασισα να περπατησω αλλα ειμαι σιγουρη πως με πολυ δουλεια και προσηλωση μπορεις να αλλαξεις πολλα.
    Αλλωστε σκεφτηκα παρα πολυ πριν αποφασισω να κανω το μεγαλο βημα.
    Χρειαζομαι δυναμη και τα λογια ολων εδω ειναι το καλιτερο τονωτικο.Ευχαριστωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πελα μου καταλαβαινεις ποσο με συγκινεις.
    Αν και ειναι κατι εντελως καινουριο για μενα θα προσπαθησω πολυ και μακαρι να τα καταφερουμε ολοι οσοι πιστεψαμε στη Χριστινα.Ο δημος Σαρωνικου ειναι καινουριος και πολυ μεγαλος.Θα ελεγα πως ειναι το φιλετο της παραλιακης ζωνης και ειναι σιγουρο πως καποιοι θα θελησουν να αποκομισουν προσωπικα ωφελη.Αυτο δεν πρεπει να το επιτρεψουμε και ειναι αναγκη να δηλωσουμε το ηθος και την ποιοτητα μας για να μας πιστεψει ο κοσμος.
    Σου στελνω μια αγκαλια και θα θυμαμαι τα λογια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κ.Παπαγιαννη ειναι σαν να εχω κιολας την ψηφο σας.Ευχαριστω απο καρδιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιουστινη μου ευχαριστω αγαπημενη μου φιλη.Με συγκινεις που σκεφτηκες τροπους για να με βοηθησεις.Δεν ξερω ποιο θα ειναι το αποτελεσμα,αλλα το ταξιδι και μονο, μου μοιαζει μαγικο.Περπαταω και μαθαινω,μιλαω σε ανθρωπους και παλι μαθαινω.Υστερα με ακουνε εκεινοι και καποιοι δειχνουν να με εμπιστευονται.Ειμαι χαρουμενη για την εμπειρια και θα συνεχισω την προσπαθεια.Φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολγα το ξερεις οτι προσπαθησα να μεινω στην αφανεια και τοσο καιρο δεν ειχα γραψει τιποτα στο μπλογκ.Αλλα με την δικη σου παροτρυνση τα καταφερα.ξερω πως δεν γινεται να ειμαστε αρεστοι σε ολους και σιγουρα θα δεχτουμε κριτικη και θα ακουσουμε λογια πολλα.Αλλα ειναι σιγουρο πως αν ακους τη φωνη μεσα σου και κρατας το κεφαλι ψηλα πολυ γρηγορα θα μαθουν να σε υπολογιζουν γιαυτο που εισαι.Ευχαριστω και παλι και σου ευχομαι να εισαι γερη και να τα καταφερεις κι εσυ αγαπημενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατερινακι αγαπημενο μου εχεις λειψει.Ευχαριστω για τις ευχες και υποσχομαι να προχωρησω με δυναμη.Πριν λιγο καιρο δεν θα πιστευα κι εγω οτι μπορουσα να κανω τετοιο αγωνα.Τελικα ολα μπορει να τα πετυχει ο ανθρωπος αφου ανιχνευσει την εσωτερικη του δυναμη.Φιλια πολλα κοριτσακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρτιστα μου ειναι αληθεια οτι κι εγω εχω βγει απο ενα καβουκι και κολυμπαω στο πελαγος.Συναντηθηκα εδω στην τοπικη κοινωνια μας με ωραιους ανθρωπους, που μου ειπανε προχωρα και αυτο με βοηθησε πολυ.
    Ανεξαρτητα τελικα απο το αποτελεσμα θα μου μεινει σιγουρα το ταξιδι που εχει πολυ μεγαλο ενδιαφερον.Ευχαριστω για τις ευχες τις χρειαζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιάννα μου με έτρωγε εδώ και καιρό να το πω, περίμενα να το ανακοινώσεις πρώτα εσύ και ετοιμαζόμουν να σε παροτρύνω. Ξέρω πολύ καλά ότι με το ήθος και τη φυσική συστολή που σε διακρίνει θα είχες τις επιφυλάξεις αν έπρεπε να το ανακοινώσεις. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για το συνδυασμό που δέχθηκες να είσαι υποψήφια, σπανίζουν τα άτομα με ήθος και ποιότητα που τολμούν να ασχοληθούν με τα κοινά.
    Προχώρα φίλη μου έτσι, με ψηλά το κεφάλι οι ευχές όλων μας είναι μαζί σου!!!
    αγκαλίτσα και φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. γιαννα μου μπραβα, η συμμετοχη στα κοινα ειναι ιδιαιτερα σημαντικη σημερα...
    επισημαινω οτι η κυρια χριστοφακη ειναι αξιοπρεπης και σοβαρη, κατι που εχουμε αναγκη μετα τους καρναβαλους της πολιτικης που εχουμε δει να παρελαυνουν...
    θα μιλησω σε φιλους και γνωστους για το συνδυασμο και εσενα ειδικα, και ευχομαι καλη επιτυχια...
    ανεξαρτητως αποτελεσματος, μην σταματας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιαννα μου,....τι εκπληξη...!!! Ευχομαι νικες και επιτυχιες γιατι ξερω οτι αυτο που ξεκινας το ξεκινας με τιμιοτητα και με την καρδια σου για να βοηθησεις τον τοπο που μενεις!!!!Μακαρι να ψηφιζα στην περιοχη σου!!! δακωτο μονο για σενα!!! Σε φιλω γλυκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή επιτυχία εύχομαι!!!!!

    Τί να κάνω τώρα, προλαβαίνω ...να μεταδημοτεύσω??????

    Πολλές καλημέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρουλα ποσο με ξερεις τελικα και ποσο με καταλαβαινεις.Ειχα μεγαλο δισταγμο να το κοινοποιησω γιατι ξερω πως οι εποχες ειναι δυσκολες και εγω απο τη φυση μου ειναι ενα ατομο που σπανια προβαλλει τα του εαυτου του.Θελω πολλα πραγματα που με αφορουν να παραμενουν στην αφανεια.Τελικα αφησα πισω μου τους προσωπικους κανονες και τους δισταγμους και μιλησα στο μπλογκ.Χαιρομαι ομως παρα πολυ γιατι τοσα καλα λογια με περιμεναν εδω και το εχω μεγαλη αναγκη.Οποιο κι αν ειναι τελικα το αποτελεσμα θα κρατησω την εμπειρια και την αγαπη που εχω εισπραξει.Ευχαριστω αγαπημενη φιλεναδα και σου στελνω δυο φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπημενε μου φιλε ευχαριστω πολυ για οσα καλα μου γραφεις.Και η επιθυμια σου να με βοηθησεις με συγκινει παρα πολυ.Τελικα εκανα το μεγαλο βημα και τωρα ταξιδευω με ανοιχτα πανια.Ειναι ενα ευχαριστο ταξιδι με πολυ τρεξιμο,συναντας κοσμο του μιλας και τον ακους να σου λεει τα προβληματα του.Εχει ενδιαφερον αν και πολλες φορες γυρναω σπιτι μου πολυ αργα το βραδυ.Αν τελικα το αποτελεσμα ειναι θετικο για μας θελω να δωσω ολες μου τις δυναμεις.Εδω γεννηθηκα και αγαπω αυτον τον τοπο.Αλλα οτι κι αν γινει θα κρατησω την εμπειρια και την αγαπη ολων σας.Ευχαριστω Παναθηναιε καλε μου φιλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ορφια καλη μου φιλη ευχαριστω πολυ πολυ.Στην αρχη ηταν εκπληξη ακομα και για μενα.Τωρα ομως τα πραγματα εχουν παρει το δρομο τους και εγω εχω αποφασισει να δωσω τη μαχη οσο καλυτερα μπορω.Φιλια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαρκ ευχαριστω.Αχ εχω χασει τους πιο φανατιους μου ψηφοφορους τους συνμπλογκερς μου.Ας ειναι ξερω πως ειναι μαζι μου με την καρδια τους.Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιάννα μου αγαπημένη, σας εύχομαι κάθε επιτυχία, για να μπορέσετε να βοηθήσετε τη πόλη που εσείς γνωρίζεται μια ολόκληρη ζωή.

    Προβλέπω πολύ δουλειά μπροστά σου, όμως ελπίζω να μην σε χάσουμε από την δική μας γειτονιά.

    Έχετε τον ψήφο μου, την αγάπη μου και τις θερμές ευχές. Καλό Σ-Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δύναμη και καλή επιτυχία Γιάννα μου.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σου εύχομαι καλή επιτυχία Γιάννα μου γιατί πραγματικά πιστεύω πως άνθρωποι σαν κι εσένα αξίζει να ασχολούνται με τα κοινά. Ίσως τελικά, να είναι αυτός ο τρόπος να πάμε ένα βήμα μπροστά επιτέλους.
    σε φιλώ και καλή δύναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιαννα,καλη επιτυχια στην προσπαθεια σου αυτη. Λοιπον στην μπλογκοσφαιρα, εχουμε παντρεψει, βαφτισει, γεννησει, αλλα ειναι η πρωτη φορα που εχουμε υποψηφιο στην τοπικη αυτοδιοικηση! Κριμα να μην ειμαστε δημοτες Σαρωνικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ευη μου ευχαριστω για τις ευχες σου.Ειναι αληθεια οτι η ολη προσπαθεια εχει πολυ τρεξιμο και δυστυχως ειναι δυσκολο να παρω αδεια απο τη δουλεια.Ετσι καποια πραγματα τα εχω αφησει να περιμενουν.Αλλα υποσχομαι να ειμαι συντομα κοντα στην αγαπημενη μου μπλογκογειτονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ευχαριστω Φοιβο ευχομαι και σε σας επιτυχιες και καλοταξιδη η προσπαθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ντινο η προσπαθεια συνεχιζεται και η εμπειρια αξιζει πολυ.Ευχαριστω στελνω ευχες στη Θεσσαλονικη που γιορταζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τζιτζι μου με συγκινεις.Ειναι δυσκολο βεβαια αλλα η προσπαθεια γινεται με σκοπο τη νικη.Ευχαριστω πολυ πολυ.Σου στελνω μια αγκαλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεσποινα καλη μου ειναι σαν να με ψηφισες κιολας.Αλλωστε χωρις την αληθινη συμπαρασταση των φιλων ειναι δυσκολο να τα καταφερεις.Ευτυχως εγω ειμαι τυχερη.Πολλα φιλια σου σελνω και σε ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Από καρδιάς σου εύχομαι, Γιάννα, καλή επιτυχία, ζηλεύω τέτοιες πρωτοβουλίες!!!
    Μακάρι το αποτέλεσμα να σε δικαιώσει και να σου χαρίσουμε, όλοι οι φίλοι σου, τα συγχαρητήριά μας!!! Απ' την πρώτη Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ.ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ ΑΛΛΟΥ.
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλο μηνα Γιάννα μου
    σου εύχομαι ότι είναι το καλύτερο για σένα+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Στρατο μου καλε
    Ευχαριστω πολυ για τις ευχες.Η προσπαθεια εχει πολυ τρεξιμο και κοπο.Αλλα ειναι και μια καλη ευκαιρια να δοκιμασουμε τις δυναμεις μας και να δουμε τι μπορουμε να καταφερουμε.Κυριακη κοντη γιορτη που λεγανε και οι παλιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπημενε Σκρουτζακο καλο μηνα και σ'ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου.Ειναι σαν να με εχεις κιολας ψηφισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ελενα καλη μου φιλη ευχαριστω.Καλο μηνα και σε σενα.Μια φιλη που γυρισε χτες απο Κυπρο μου λεει οτι εχετε πολυ ζεστη.Να ευχηθω καλο φθινοπωρο,αλλα μαλλον θα αργησει σε σας.φιλια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αγαπημένη μου Γιάννα,
    Τις ευχές μου κι από εδω για ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ κι όπως πάντα σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου!! Σου εύχομαι ότι με το καλό ποθείς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Από τα Τιμημένα και Ιερά χώματα της Κ.Υ./Υ.Π.Α/Δ4 σου ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ.
    Τα τιμημένα και Περήφανα Γηρατειά ( ένας εγώ)
    Οι γέροι πού νεανίζουν (1)
    Και άι νεαραί και αιθέριαι υπάρξεις (2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή