Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΤΙ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ

Το blogging το ανακαλυψα εντελως τυχαια πριν δυο χρονια.Εψαχνα στο νετ για καποια συνταγη και η αναζητηση με εφτασε σε ενα πολυ προσεγμενο μπλογκ που σταθηκα αρκετη ωρα να το διαβασω.Μετα ξερετε πως γινεται απο το ενα οδηγηθηκα στο επομενο και σιγα σιγα ανακαλυψα ενα κοσμο που δεν τον ηξερα και δεν φανταζομουνα πως υπηρχε.
Στην αρχη νομιζα πως ειχα μπει στη χωρα των θαυματων τοσο μεγαλη ητανε η εκπληξη μου.
Καθως συνεχιζα τις διαδρομες μου ανακαλυψα πως πολλες φορες ξαναγυριζα πισω για να διαβασω καινουριες αναρτησεις και σε μερικα μπλογκς εμενα περισσοτερη ωρα.Ετσι εφτιαξα ενα δικο μου πεδιο επιλογης που με μεγαλη χαρα περιμενα να διαβαζω τις νεες ιδεες των bloggers.

Οταν αποφασισα να φτιαξω ενα δικο μου χωρο αντιμετωπισα τις γνωστες δυσκολιες μια και το μπλογκ υπακουει σε μια δικη του λογικη και απαιτει καποιους ξεχωριστους χειρισμους.Τι προσπαθεια ητανε αυτη και ποσες ωρες εφαγα σκυμενη πανω στο laptop.Και τι απογοητευση,τι εκνευρισμος οταν τα πραγματα δεν γινονταν οπως τα περιμενα.
Στο τελος ομως ημουνα τοσο περηφανη γιατι τα ειχα καταφερει εντελως μονη μου,εγω που μεχρι τοτε δεν ηξερα σχεδον πως πατας τα κουμπια.

Το blogging ειναι για μενα χαρα και παιχνιδι αλλα και ενας χωρος που ακουμπας τις σκεψεις σου, τις ευαισθησιες σου,τους προβληματισμους σου και αφηνεις τους αλλους να σε διαβαζουν χωρις περιορισμους.
Και τωρα ερχεται το παιχνιδι της Talisker .
Και μου ζηταει να γραψω πεντε πραγματα που αγαπω στo blogging και αλλα τοσα που δεν μου κανουν κλικ.
Εδω καταφερα να απενοχοποιησω τη γλωσσα και την εκφραση μου.Γιαυτο αγαπω πολυ τον τροπο που γραφουν οι περισσοτεροι, γιατι βρηκαν το δρομο να εκφραστουν χωρις προσποιηση και περιττες λεξεις.

Γνωρισα ανθρωπους που ειχαν τον ιδιο τροπο σκεψης με μενα και σταθηκαν με ενδιαφερον να διαβασουν οσα εγραψα.Σχολιασαν και συμφωνησαν η διαφωνησαν σε καποια πραγματα.Και αυτο ητανε που με εβαλε στη διαδικασια να ξανασκεφτω και να εκτιμησω την αληθεια των αλλων, εκει που επρεπε να το κανω.

Το blogging με εμαθε να ειμαι ανοιχτη σε νεες ιδεες και με ταξιδεψε με καθε τροπο στη χωρα των ανακαλυψεων.
Αγαπω πολυ να διαβαζω οσους αφιερωνουν σελιδες στην τεχνη,γιατι η εικαστικη εκφραση με θελγει με μια δυναμη μαγικη και με κανει να στεκομαι με απιστευτη ισορροπια στα δυο μου ποδια στο τεντωμενο σχοινι που στηνουν μπροστα μου τα καθε λογης εμποδια.

Υπαρχουν σελιδες που με τροπο ανεπιτηδευτα απλο, μπορουν να εκφραζονται το ιδιο ευκολα σε διαφορετικους χωρους.Ο τροπος που περνανε απο το ενα θεμα στο αλλο, μου αρεσει πολυ Μια βολτα στα μαγαζια και στις δημιουργιες της κουζινας, εναλλασεται με μια πολιτικη αναλυση και τιποτα δεν ξενιζει,οταν ο μπλογγερ μας ξερει να περιφερεται στην εκφραση με τροπο που προδιδει την παιδεια του.
Αγαπω πολυ την κοινωνικη ευαισθησια που πολλες φορες συναντησα στα μπλογκς και που τοσο γρηγορα συσπειρωνει τους ανθρωπους γυρω απο ενα προβλημα και τους κανει να θελουν να προσφερουν με τον τροπο τους.

Δεν μου αρεσουν τα στημενα και ψευτικα.Ξερετε, οταν καποιος γραφει και δεν ειναι ο εαυτος του,αυτο αργα η γρηγορα φαινεται και ετσι δεν πας παρακατω μαζι του.
Και δεν μου αρεσουν οι γλυκαναλατες φιλιες που δεν στηριζονται πουθενα.Δεν γινεται να θελω να ειμαι φιλος με ολους και να μοιραζω κοπλιμεντα σε διακοσα μπλογκς, γιατι σιγουρα εχω προβλημα και ειναι καλυτερα να το ψαξω.
Αλλα και η προχειροτητα δεν μου ταιριαζει καθολου.Ναι ο χωρος ειναι δικος σου,ναι μπορεις να γραψεις οτι θελεις και οπως θελεις, αλλα μεχρι εκει.Δεν γινεται να εχεις την αξιωση να σε διαβασω και να σχολιασω κιολας.Ειναι καποια πραγματα που μου περνανε εντελως αδιαφορα.
Με ενοχλουν ακομα τα κακοβουλα σχολια και οι ανθρωποι που κρυβονται πισω απο την ανωνυμια τους.Σε ελευθερη χωρα ζουμε,δημοκρατια εχουμε,μπορει ο καθενας να πει την αποψη του.Οχι ομως στα κρυφα και στα μουλωχτα.
Θελω να σε ξερω ποιος εισαι και που το πας.Γιατι αλλιως θα σου γραψω κι εγω οτι γουσταρω και δεν θελω αντιρρηση.

Σας αρεσει αυτο το παιχνιδι;


Τι λετε Τζιτζι, Ευη, Στρατο,Πελα

θελετε να το παιξετε;

Σε ολους εσας που τοσο μου αρεσει να σας διαβαζω και που μου εχετε δωσει αληθινη χαρα σε ανυποπτες στιγμες, χαρισμενη η μουσικη που αγαπαω.

22 σχόλια:

  1. Γιάννα μου αγαπημένη,
    είμαι ευγνώμων που ανακάλυψες το blogging γιατί μέσω αυτού σε γνώρισα και παρόλο το διάστημα που σε γνωρίζω είναι μικρό 1,5 χρόνος, όμως δεν μου πήρε πολύ χρόνο για να σε αγαπήσω και σήμερα σε θεωρώ μικρότερη αδελφή, αυτή που δεν έχω.
    Είσαι ένα λαμπερό στολίδι του blogging και σου εύχομαι χρόνια καλά, χρόνια ευτυχισμένα για να μας γράφεις για πολλά χρόνια.
    Χρόνια πολλά στο Χριστουγεννιάτικο κι όμορφο μπλογκ σου!! Σε φιλώ γλυκά, γεμάτη από το πρώτο μας λευκό πούπουλο.

    Υ.Γ. Ευχαριστώ για τη πρόσκληση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ' αρεσει πολυ ο τροπος που ανεπτυξες το θεματακι Γιαννα. Ασε που παντα μου αρεσουν αυτα τα ανακεφαλαιωτικα. Δεν ηξερα οτι κυκλοφορει παιχνιδι, ειμαι περιεργη να διαβασω και αλλες αποψεις.
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι Γιάννα μου δεν μπορείς να είσαι φίλος με όλους, δεν γίνεται να ταιριάζουμε με όλους και με όλα και να το πω πιο απλά είναι ύποπτο! Άλλο είναι οι φιλοφρονήσεις και οι δημόσιες σχέσεις που διέπονται από συγεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς και άλλο ο ειλικρινής τρόπος επικοινωνίας που δίνει χαρά.
    Σας θαυμάζω εσάς τους μπλόγγερς που μοιράζεστε τις σκέψεις σας, τα ταξίδια σας, τις γνώσεις σας και ό,τι καλύτερο διαθέτετε. Κυρίως εκτιμώ που εστιάζετε στη φωτεινή πλευρά της ζωής, ζω ένα μεγάλο κομμάτι της δυσάρεστης πλευράς και έμαθα να εκτιμώ τις μικροχαρές που δίνει η ζωή.
    Βλέπω αγενείς συμπεριφορές, υπερφίαλες συμπεριφορές και φεύγω μακριά, το διαδίκτυο είναι διάφανο, ουδέν κρυπτόν υπό το νετ και όπως λες αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται.
    Πάω να στροβολιστώ στο ρυθμό της αγαπημένης σου μουσικής του Σοστακόβιτς :)
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εμείς σ'αγαπάμε ΓΙΑΝΝΑ!!
    σ'ευχαριστώ για το μοίρασμα!!

    υ.γ. (το γαντάκι θα το σηκώσω..για να δούμε..χα..χα) :)

    Aα η μουσική οοονειρο!! Φιλί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπραβο Γιαννα μου::))
    ηδη σου εκανα update!!:) και μου αρεσαν και αυτοι που καλεσες :)
    θα τους διαβασω:)

    οσο γι αυτο:

    Δεν μου αρεσουν τα στημενα και ψευτικα.Ξερετε, οταν καποιος γραφει και δεν ειναι ο εαυτος του,αυτο αργα η γρηγορα φαινεται και ετσι δεν πας παρακατω μαζι του.
    Και δεν μου αρεσουν οι γλυκαναλατες φιλιες που δεν στηριζονται πουθενα.Δεν γινεται να θελω να ειμαι φιλος με ολους και να μοιραζω κοπλιμεντα σε διακοσα μπλογκς, γιατι σιγουρα εχω προβλημα και ειναι καλυτερα να το ψαξω.

    οπως θα ειδες και τρια περιπου χρονια πριν το ελεγα και το τηρω!!!

    συμφωνω με ολα και στηριζω με παθος την διακριτικοτητα::)))

    φιλια πολλα πολλα:::)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευη ποσο γλυκα μου ακουγονται τα λογια σου.Ευχαριστω πολυ και να ξερεις οτι με συγκινεις.
    Ειμαι κι εγω πολυ ενθουσιασμενη απο την επικοινωνια μας αυτη και να ξερεις οτι πολλες φορες εχω νιωσει την επιθυμια να σε συναντησω.Που ξερεις ομως μπορει και να γινει.
    Σου στελνω ολες μου τις ευχες για καλες και χιονισμενες γιορτες.Πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεσποινα αν θελεις παιξε κι εσυ.Θα μου αρεσε κι εμενα να διαβασω τις δικες σου σκεψεις.
    Φιλακια απο μενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πελα περιμενω με αγωνια να διαβασω τις αποψεις σου για το blogging.Εμενα μου αρεσε πολυ σαν παιχνιδι και με χαρα καθησα να γραψω.
    Ευχαριστω για την αγαπη και στελνω μια αγκαλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ταλι μου τα διαβασα ολα οσα εχεις γραψει και δεν γινεται να μην συμφωνησω μαζι σου.
    Το μπλογκ ειναι ενας χωρος που μπαινεις γιατι το θελεις και οσα γραφεις ειναι δικα σου και μονο.Δεν γινεται λοιπον να μην τηρεις μερικους κανονες, οπως λες κι εσυ για τη διακριτικοτητα,τη συνεπεια και την ευγενεια.
    Απο την αλλη γνωρισα εδω μεσα τοσους ωραιους ανθρωπους,με αποψη ζωης ζηλευτη,με πνευμα και χιουμορ μοναδικο.Και δεν μπορω παρα να σταθω περισσοτερο στα καλα που μαλλον ειναι και περισσοτερα απο πεντε.
    Φιλακια πολλα σου στελνω και ας κρατησουμε αυτο το χωρο ανοιχτο οσο γινεται για να βρισκει καταφυγιο η σκεψη μας αλλα και η καρδια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρουλα μουυυυυυ συγνωμη σε προσπερασα.Λοιπον σου το λεω τωρα.Εσυ με οσα σπουδαια μου εχεις πει κατα καιρους και με ολα αυτα που ειμαι σιγουρη οτι εχεις ακομα μεσα σου ειναι κριμα που δεν καθεσαι να φτιαξεις ενα μπλογκ.Βεβαια ξερω οτι εχεις βρει αλλο πεδιο επαφης με τα γνωστα κοριτσακια του νετ.
    Ενταξει εγω χαιρομαι πολυ που μιλαμε και χαρηκα επισης τοσο οταν σε συναντησα, που ειτε με μπλογκ,ειτε χωρις αυτο εχεις κερδισει την αγαπη μου και πολλων αλλων νομιζω.Πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι αλήθεια ότι ο χώρος αυτός είναι μια απέραντη πρόκληση για εξερεύνηση. Συμφωνώ με όσα καταγράφεις και αξιολογείς. Ο μικρόκοσμος μας είναι καταγραμμένος εδώ μέσα και σε τίποτα δεν διαφέρει από τις άλλες συμπεριφορές και στάσεις ζωής στον 'εξω κόσμο'.
    Ένα πράγμα που με ενοχλεί ιδιαίτερα είναι και η κακοποίηση της γλώσσας μας. Επέτρεψε μου Γιάννα μου, να σε ‘μαλώσω’ που δεν χρησιμοποιείς τους απαραίτητους τόνους. Είτε μας αρέσει είτε όχι, σήμερα, η Ελληνική γλώσσα έχει αυτούς τους κανόνες και οφείλουμε όλοι να τους σεβόμαστε. Όχι αυθαίρετα να τους καταργούμε. Αύριο, κάποιος, ίσως να καταργήσει το «αι» γιατί έτσι το σκέφτηκε ή έτσι τον βολεύει, άλλος μπορεί να καταργήσει τις τελείες. Είναι άραγε σωστό αυτό και σεβασμός στη γλώσσα μας; Μήπως αυτό λέγεται κακοποίηση και βιασμός της γλώσσας;
    Φαντάσου έναν Άγγλο να γράφει το «life» lιfe χωρίς την τελεία στο ι. Ή έναν Γάλλο να γράφει mercι αντί merci και πάει λέγοντας.
    Αν δε, την αυθαίρετη κατάργηση των τόνων στην γλώσσα μας την έκανε κάποιος ξένος, τότε θα ξεσηκώνονταν όλοι οι ‘πατριώτες’ ότι τάχα δεν σέβεται τη γλώσσα μας και θέλουν να μας αλλοτριώσουν και άλλα. Ενώ, εμείς μπορούμε άνετα, να βγάζουμε τα μάτια μας από μόνοι μας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλε μου Φοιβο το ποσο με ενοχλει η κακοποιηση της ελληνικης γλωσσας ειναι κατι που δεν μπορεις να το φανταστεις.Και ειναι αληθεια οτι αυτη η κακοποιηση υπαρχει στο δημοσιο βιο μας με καθε τροπο.Και οταν εγω λεω κακοποιηση εννοω την χρηση ενος πτωχοτατου λεξιλογιου που δεν περιλαμβανει τον πλουτο της ελληνικης γλωσσας,τη μη σωστη χρηση των καταληξεων και των χρονων της γραμματικης,την εξαφανιση της ορθογραφιας που σοφοτατα μας διδαξαν οι δασκαλοι μας και την χρηση των περιφημων Greeklish που εφερε στη ζωη μας η εξελιξη και η τεχνολογια.
    Βιασμος της γλωσσας μας ειναι η αγνοια του συντακτικου και της ετυμολογιας των λεξεων που εχει σαν αποτελεσμα να γινεται συνεχως χρηση αστοχων φρασεων ανευ νοηματος και η θαυμασια λογικη της περιφραστικης αποδοσης του λογου εξαφανιζεται.
    Ο βιασμος και η κακοποιηση της γλωσσας βρισκεται στην ελλειψη παιδεις και γνωσεων,στην αρνηση της εθνικης μας ταυτοτητας και στην απορριψη του εκλεκτου πλουτου που μας κληρονομησαν οι μεγιστανες των γραμματων μας.
    Και επειδη στο περασμα μου απο τα μαθητικα θρανια αγαπησα οσο κανεις τα βιβλια, την γλωσσα μου την εμαθα πολυ καλα και τη τιμησα αλλο τοσο.
    Και δεν σταματησα να τιμω την πνευματικη κληρονομια της πατριδας μου και να διαβαζω τοσο πολυ,οσο την εποχη που ημουνα φοιτητρια στη Νομικη Σχολη,αν και τωρα πλεον εχω τοσες πολλες ασχολιες.
    Και ομολογω πως απο την εικονα που βλεπω στον καθρεφτη μου εχω ακομα τα ματακια μου.
    Συνελοντι ειπειν η γλωσσα κακοποιειται οταν το πνευμα υποβαθμιζεται και τοτε ο νους βαδιζει σε σκοτεινα και απατητα μονοπατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαβάζοντας πως αυτός που δεν είναι ο εαυτός του θα φανεί και μου θύμισε το "κάθε κατεργάρης στο πάγκο του" :-D
    Το ότι με βρίσκεις σύμφωνο με τις απόψεις σου είναι περιττό ε?

    Πολλές καλημέρες από τα νότια, με κάποιες νυφάδες χιονιού ...που έχασαν το δρόμο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιτελους εχουμε χειμωνα Μαρκ.Μου αρεσει πολυ αυτος ο καιρος και νομιζω πως θα βγω για μια βολτα να γευτω ατμοσφαιρα χριστουγεννων.
    Καλημερες και σ'ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιάννα μου,απόλαυσα τις αυθόρμητες σκέψεις σου και την τρυφερή ψυχούλα σου!
    Χαίρομαι ιδιαίτερα που έχω γνωρίσει αξιόλογους ανθρώπους όπως εσύ, μέσα από τις διαδικτυακές βόλτες μου!
    Ωραία η γιορτινή ατμόσφαιρα και η μουσική σου αφιέρωση!
    Λες να τα καταφέρουμε αυτό το Σαββατοκύριακο;
    Φιλάκια πολλά γλυκούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου Γιάννα!
    Είμαι ο γιατρός από το Ρέθυμνο.
    Όσος καιρός κι αν περάσει, στις δύσκολες στιγμές, τις ώρες της κακογουστιάς της φτήνειας και του λαικισμού, η Τέχνη θα στέκεται δίπλα μας και θα μας παρηγορεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ ωραία όλα όσα γράφεις. Κάπως έτσι σκεφτόμουν κι εγώ όταν ξεκίνησα την δικιά μου προσπάθεια για την δημιουργία του δικού μου blog. Εύχομαι το blog σου να αντέξει στο χρόνο και να μας κρατάει συντροφιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γλυκειά μου Γιάννα,
    Ωραία τοποθετείς τη σχέση σου με το μπλόγκινγκ. Πιστεύω πως είναι ένας ολοκληρωμένος τρόπος έκφρασης, που αναδεικνύει την πλουσιότητα ή την κενότητα των χειριστών του.
    Εχεις φτιάξει ένα υπέροχο μπλογόσπιτο, όπου ξεδιπλώνεις την ευαίσθητη Γιάννα των πολλών διαστασεων.
    Φιλί γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αχ Ολγα μου απιαστο οειρο μας εχει γινει αυτη η συναντηση.Σε ακουσα καπως τελευταια και δεν επιμενω.Θελω να εισαι δυνατη και να διατηρησεις την αυτοπεποιθηση σου και το υπεροχο πνευμα σου.
    Σε φιλω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κ.Καλλεργη ποσο χαρηκα που βρηκα το σχολιο.
    Θα συμφωνησω πως η τεχνη ειναι το πιο σφαλες καταφυγιο σε ολες τις στιγμες που χρειαζομαστε ψυχικη αναταση και σιγουρια.
    Σας στελνω ευχες για καλες γιορτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σαββα καλως ηρθες.Η αντοχη στο χρονο ειναι παντα το ζητουμενο οταν αρχιζεις να γραφεις στο νετ.
    Χρειαζεται εμπνευση,προσπαθεια,πολυ μερακι και αρκετη δοση αληθειας.Υστερα ερχονται οι φιλοι που διαβαζουν και σχολιαζουν η οχι.
    Χωρις την παρουσια των αγαπημενων συν-μπλογκερς δεν μπορει να συνεχιστει η προσπαθεια.
    Καλο βραδυ και ελπιζω να τα λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπημενη μου Ιουστινη σου στελνω μια αγκαλια και ευχαριστω που προσεγγιζεις καθε φορα με τοση γλυκα αυτο το μπλογκοσπιτο.
    Ευχομαι καλες γιορτες με χαμογελο και αγαπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή