Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Θυμαμαι οταν ημουνα μικρη τη μαμα μου να κρυβει τα γλυκα για να μην τα βρει η αδερφη μου.Οσα και να ειχαμε στο σπιτι,εκεινη εβρισκε τον τροπο να τα εξαφανιζει σε χρονο ντε τε, προς μεγαλη απελπισια της μανας μου που φοβοτανε μην γινει ρεζιλι στις φιλεναδες της οταν ερχονταν για επισκεψη.Εμενα δεν με φοβοτανε κανεις γιατι ομολογω πως δεν μου αρεσουν τα γλυκα.Σπανια θα μπω στη διαδικασια να αναζητησω ενα γλυκο η να μπω σε ζαχαροπλαστειο για να αγορασω κατι για μενα.
Λιγη ζαχαρη παραπανω να εχει ο καφες μου δεν μπορω να τον πιω. Βεβαια οταν εχει τελειωσει ενα ομορφο γευμα και ο ουρανισκος εχει δοκιμασει το μεγιστο της απολαυσης και η ευχαριστηση εχει φτασει στα ουρανια,τοτε θα αναζητησω μια γλυκια μπουκια-αλλα μπουκια στην κυριολεξια-και συνηθως η γευση μου αναζηταει κατι που να εχει σχεση με σοκολατα.
Οταν λεμε σοκολατα εννοουμε ενα σοκολατακι,μια μους,αντε και μια μικρη ολοπικρη σοκολατινα.Οτι μπορει να γευτω σαν επιδορπιο,τον καθεδρικο του Μιλανου,η τον πυργο της Πιζας και τον Παρθενωνα,ουτε που ειχε περασει απο το μυαλο μου.Φαινεται ομως οτι η φαντασια και η αξιοσυνη καποιων ανθρωπων δεν εχει τελος.


Ο Ιταλος ζαχαροπλαστης Mirco Della Vecchio εχει φτιαξει εντυπωσιακα γλυκα απο λευκη σοκολατα οπου πρωταγωνιστουν τα σημαντικοτερα μνημεια της παγκοσμιας πολιτιστικης κληρονομιας.
Τα εργα του ειναι φτιαγμενα με ιδιαιτερη τεχνικη και επιμονη στη λεπτομερεια.
Ο ιδιος ειναι και κατοχος του βραβειου Γκινες,αφου το περασμενο καλοκαιρι εφτιαξε με τη βοηθεια μια ομαδας καλλιτεχνων το μεγαλυτερο γλυπτο απο σοκολατα.Προκειται για τον καθεδρικο ναο του Μιλανου,υψους εναμισι μετρου και βαρους πεντε τονων.


Η κατασκευη του Ντουομο διηρκεσε πολλες μερες,ενω η σοκολατα που περισσεψε τεμαχιστηκε σε κομματια και πουληθηκε στους περαστικους.Τα εσοδα απο τις πωλησεις δοθηκαν στα παιδια της Αιτης.





Αυτες τις μερες τα γλυπτα του Ντελα Βεκια εκτιθενται στο Χονγκ Κονγκ σε μια εκθεση με τιτλο" Chololate World Heritage" που θα διαρκεσει ενα μηνα.Δεν ξερω ποια θα ειναι η τυχη τους μετα το τελος της εκθεσης, ουτε αν τα εργα αυτα ικανοποιουν με τον δικο τους τροπο την ανθρωπινη ματαιοδοξια.Θα προτιμουσα ομως να διατεθουν και αυτα προκειμενου να βοηθησουν τους ανθρωπους που εχουν πραγματικα αναγκη.Μακαρι μια γλυκια κολωνα απο τον Παρθενωνα να γινει και παλι συμβολο ειρηνης, αγαπης, ανθρωπιας.

25 σχόλια:

  1. "Μακάρι μια γλυκιά κολώνα από τον Παρθενώνα να γίνει και πάλι σύμβολο ειρήνης, αγάπης, ανθρωπιάς".

    Καταπληκτική ιδέα, καλύτερη η πρότασή σου, Γιάννα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λευκη σοκολατα που ενδεικνυται για αυτη τη δουλεια, δεν ειναι η αγαπημενη μου. Ενα μνημειο απο σοκολατα γαλακτος με αμυγδαλα ευχαριστως θα το χλαπακιαζα η γλυκατζου. Μικρουλα παντως οταν ελεγα σοκολατα ηταν κλασσικα η μπλε υγειας του Παυλιδη. Πολυ γλυκειαοντως η αναρτηση, αλλα βαλε κι ενα μπουγελο νερο στο πλαϊ! Φιλακια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γλυκιά ανάρτηση και γλυκιά η δική σου ευχή και σκέψη!
    μακάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η βοήθεια προς την Αιτή είναι μια μεγάλη πονεμένη ιστορία, οι επιδημίες αποδεκατίζουν μικρούς και μεγάλους και το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε ακόμη δεν το έχουν γευθεί.
    Το μνημείο που θα προτιμούσα σε πικρή σοκολάτα είναι η φοντάνα ντι Τρέβι σε φοντύ βέβαια και ξέρω με ποια θα πήγαινα. Χριστιανάκι ετοιμάσου!
    Σε φαντάζομαι Γιάννα μου ότι και μόνο που το έγραψες να ανέβηκε ο γλυκαιμικός δείκτης :)
    πολλά γλυκά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι μας κάνεις τώρα...
    Ας είχα τώρα ένα κομμάτι κιονόκρανο από τον Παρθενώνα
    Καλή σου και γλυκιά Κυριακή!!!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και η λευκή σοκολάτα είναι πολύ γλυκιά για το γούστο μου, η ανάρτησή σου είναι πολύ ιδιαίτερη! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχη τέχνη και υπέροχες οι δημιουργιες. Η λευκή σοκολάτα, ο θεός να την κάνει, δεν είναι σοκολάτα που κολλά στον ουρανίσκο κι ευφραίνεται η ψυχή μου, αλλά σε κέικ θα την φάω χωρίς να διαμαρτυρηθώ.

    Όσο για την βοήθεια, κατά αρχάς ένα πολύ μικρουλάκι χρηματικό ποσόν χαρίζεται, όλα τα άλλα κέρδη ξοδεύονται σε Administration fees. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ούτε αυτά τα λίγα πρόκειται να φθάσουν ποτέ στα χέρια των παιδιών!

    Πολύ αγάπη και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. a pa pa ...
    καλυτερα μια βολτα στη μινιατουρα οπου ολα ειναι ψευτικα::))

    που πας πειρασμε και τις βρισκεις κατι τετοιες αναρτησεις:)
    το Βασιλειο μου για μια σοκολατινα απο το Papagalinoo!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπημένη μου,
    Σούπερ πρωτότυπη ανάρτηση ομολογώ. Εντυπωσιακός ο ιταλός σέφ της λευκής σοκολάτας. Ο άνθρωποι γίνονται εφευερετικοί γιά να ξεχωρίζουν.
    Πάντως, από τη σιλουέτα σου φαίνεται πως δεν αγαπάς τα γλυκά. Κι εγώ δεν τα αγαπούσα μέχρι την ενηλικίωση. Τώρα τρελλαίνομαι λέμε...
    Φιλιά ηλιόλουστης Κυριακής αλλά το κρύο είναι με δόντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΦΟΒΕΡΗ!!!!!!!
    ΟΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΑΠΑΙΧΤΕΣ.
    ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξέρουμε αν υπάρχει σοκολατάκι και σε ...Κλεοπάτρα?

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θελω να ζητησω συγγνωμη που αργησα να απαντησω στα σχολια σας.Κατι συμβαινει τελευταια με τον blogger και δεν με αφηνει να μπω ουτε στα δικα μου σχολια ουτε να σχολιασω ευκολα σε αλλα blogs.
    Σημερα μετα απο πολλες προσπαθεις τον βρηκα σε καλη διαθεση και προχωραω σε απαντησεις οσο θα μου το επιτρεψει,γιατι συνηθως μου λεει"λυπουμαστε δεν μπορουμε να ικανοποιησουμε το αιτημα σας".
    Ειλικρινα δεν ξερω τι συμβαινει και δεν μπορω να βρω λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στρατο μου μακαρι τα εργα των ανθρωπων να εχουν παντα καλο σκοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεσποινακι μου καπου ακουσα προσφατα για μουσειο σοκολατας,αλλα δεν προλαβα τις λεπτομερειες.Εκει θα εχει θεση η μπλε σοκολατα του Παυλιδη και η αμυγδαλου ΙΟΝ που ετρωγαν ολα τα παιδια.
    Ενα νερο στο επτα και γρηγορα.
    Εφτασεεεεεεεε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι ευχες ολες κρυβουν μια γευση απο την γλυκα της σοκολατας.
    Ποπη μου πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχ Ρουλακι μου πως με εχεις μαθει.Θυμασαι εκεινο το σωρο με γλυκα που εφτασε για να συνοδεψει το φοντυ;Ολοι γελουσατε μεχρι τα αυτια και εγω σκεπτομουνα πως θα τα φανε τωρα.
    Φιλακια αγαπημενη μου και μακαρι να ονειρευτεις το μπανιο σου σε σοκολατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου αγαπημενη Γιαννα.
    Για μια κολωνα θα σκασουμε.Εδω ο Ελγιν μας πηρε τοσα.Στασου λιγο στην ακρη να περασει το φορτιο.Που να το αφησω για να σε βολεψει;
    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγγελικη μου ειναι πολυ γλυκεια και η γευση της νομιζω δεν παρουσιαζει κανενα ενδιαφερον.
    Ας την παραδωσουμε στα γλυπτα και μονο ετσι θα την θαυμαζουμε.Σου στελνω αμεσως μια σοκολατα με γεμιση τρουφας και πολλα αμυγδαλα.Κανει καλο πιστεψε με .Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εχεις δικιο Ευη μου οτι η λευκη σοκολατα ειναι ο θεος να την κανει.Φαντασου εμενα πως την βλεπω που δεν μπορω να φαω ουτε την κανονικη.Αλλα τα μνημεια αυτα ετσι οπως τα εφτιαξε ο καλλιτεχνης εχουν μια αιγλη μπορω να πω.
    Μακαρι ο καλος σκοπος να ολοκληρωθει χωρις παρατραγουδα.Φιλι φιλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ταλισκερακι μου μαλλον τον Παρθενωνα σου για μια σοκολατινα απο το Papagalino!
    Γλυκατζου κι εσυ μωρο μου!Σ'επιασα.
    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ιουστινη μου με τοσο κρυο φανταζομαι και για μια ζεστη σοκολατα θα πεταγες τη σκουφια σου.
    Εγω λοιπον εχω μια οικογενεια που θα μπορουσε να ζει μονο με τα γλυκα και γω οπως λες τωρα που μεγαλωσα τρωω κανενα που και που.
    Μαλλον ειμαι του αλμυρου πειρασμου.
    Να εισαι καλα γλυκεια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλως τον αγαπημενο μου Σκρουτζακο.Θελεις κι εσυ μια σοκολατιτσα με εξαιρετικη γευση;
    Ερχεται αμεσως για να σου ευχηθει καλη εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μαρκ μολις με πληροφορησαν τα λαγωνικα μου οτι εχει μια στην μπανιερα της μεσα, να λουζεται σε γαλα με αρωματικα ελαια και ο Αντωνακης να της τριβει την πλατη.Θα σου την στειλω αλλα σε παρακαλω να της φερθεις τρυφερα.
    Χα χα φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. πωπω χαρά στην υπομονή του...
    πάντως θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι θα απογίνουν όλα αυτά μετά το τέλος της έκθεσης!
    σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γλυκύτατη η ανάρτησή σου και η ευχή σου Γιάννα μου!Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή