Τονωτικος,με υπεροχο αρωμα και γευση για να ικανοποιησει ολα τα γουστα,εχει διεγερτικες ιδιοτητες και χαριζει ευεξια και καλη διαθεση.
Τα πρωινα της Κυριακης που δεν πηγαινουμε στη δουλεια ,η πιο ωραια απολαυση ειναι ο καφες μας μαζι με τις εφημεριδες και τα περιοδικα.
Καφεδακι,ενα φιλι και φυγαμε για τη δουλεια
Αυτη η κυρια προλαβε να βρει θεση διπλα στο παραθυρο για να απολαυσει τον καφε της με θεα.
Ολη η Ιταλικη φινετσα σε ενα αρωματικο δακρυ.
Ελληνικος σε αρχοντικο φλυτζανι
Με γαλα για πιο ελαφριες καταστασεις
Αχνιστος ο πρωινος γαλλικος.
Παγωμενος Εσπρεσσο με κρεμα Μιαμ Μιαμ
Καπουτσινο με αφρογαλα και κανελλα.
Αθανατη φραπεδια πλαι στο γαλαζιο
Τα τελευταια χρονια οι μαεστροι του καφε πηραν τα πινελα τους και επιασαν δουλεια.Ζωγραφικη στον καφε λοιπον και η φαντασια οργιαζει.Το αποτελεσμα ειναι τοσο ωραιο που σχεδον δεν θελουμε να το χαλασουμε . Παμε να το δουμε.
Τα τελευταια χρονια οι μαεστροι του καφε πηραν τα πινελα τους και επιασαν δουλεια.Ζωγραφικη στον καφε λοιπον και η φαντασια οργιαζει.Το αποτελεσμα ειναι τοσο ωραιο που σχεδον δεν θελουμε να το χαλασουμε . Παμε να το δουμε.
Οι ποικιλιες του καφε ειναι πολλες, αλλα θελω εδω να σας μιλησω για τον πιο ακριβο καφε του κοσμου.Αξιζει να μαθουμε πως παραγεται,γιαυτο παρακαλω διαβαστε το παρακατω κειμενο.
Καφές Kopi Luwak Τιμή ανά κιλό: 210 – 1.060 ευρώ O καφές Kopi Luwak ή καφές μοσχογαλής είναι ο ακριβότερος καφές στον κόσμο. Παράγεται κυρίως στην Ινδονησία, ενώ η βασική διαφορά του με τον κλασικό καφέ είναι η… φυσική επεξεργασία του. Ειδικότερα, οι κόκκοι του εν λόγω καφέ καταναλώνονται από την άγρια ασιατική μοσχογαλή, δεν χωνεύονται από το πεπτικό της σύστημα και οι ινδονήσιοι τους συλλέγουν από τα περιττώματά της. Προφανώς, τα στομαχικά υγρά του θηλαστικού προκαλούν μια ενζυματική διαδικασία που προσδίδει μοναδικό και πολύπλοκο άρωμα στον καφέ, τουλάχιστον σύμφωνα με όσους έχουν δοκιμάσει. Μάλιστα, οι Αμερικάνοι, αστειευόμενοι, παραγγέλνουν το εν λόγω ρόφημα ως «crappucino».
Καφές Kopi Luwak Τιμή ανά κιλό: 210 – 1.060 ευρώ O καφές Kopi Luwak ή καφές μοσχογαλής είναι ο ακριβότερος καφές στον κόσμο. Παράγεται κυρίως στην Ινδονησία, ενώ η βασική διαφορά του με τον κλασικό καφέ είναι η… φυσική επεξεργασία του. Ειδικότερα, οι κόκκοι του εν λόγω καφέ καταναλώνονται από την άγρια ασιατική μοσχογαλή, δεν χωνεύονται από το πεπτικό της σύστημα και οι ινδονήσιοι τους συλλέγουν από τα περιττώματά της. Προφανώς, τα στομαχικά υγρά του θηλαστικού προκαλούν μια ενζυματική διαδικασία που προσδίδει μοναδικό και πολύπλοκο άρωμα στον καφέ, τουλάχιστον σύμφωνα με όσους έχουν δοκιμάσει. Μάλιστα, οι Αμερικάνοι, αστειευόμενοι, παραγγέλνουν το εν λόγω ρόφημα ως «crappucino».
Αν καποιος εχει καταναλωσει αυτον τον καφε ας μας πει αν αξιζει τα λεφτα του!
Καλημέρα Γιάννα! Σήμερα απόλαυσα τον καφέ μου, διαβάζοντας το άρθρο σου! Μου φάνηκε καλύτερη η γεύση του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τον καφέ της μοσχογαλής... Μπλιαχ...
Έχω παρακολουθήσει μια τελετή, για την παρασκευή καφέ, στην Τανζανία, που οι ρίζες της ξεκινούν από Αιθιοπία! Η τελετή κρατούσε ώρες! Είδα να ετοιμάζουν καφέ από πράσινους κόκκους καφέ, που τους καβουρντίζουν, τους αλέθουν/σπάνε με χτυπήματα, τους βράζουν σε ένα πήλινο γκιούμι, καίγοντας ταυτόχρονα αρωματικά λιβάνια και σουρώνουν έναν ονειρικό καφέ! Μετά από αυτή τη παραδοσιακή τελετή, θεωρώ απαραδεκτα τα υπόλοιπα με τα περιττώματα!
..Ευτυχώς που έχω καφέ δίπλα μου..αυτή τη στιγμή που διαβάζω το post σου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι όντως τέχνη!
APOLAYSI O KAFES.AKOMA KALYTERA OTAN AKOYS KAI WRAIES MOYSIKES APO TO WWW.RADIOPOINT.GR
ΑπάντησηΔιαγραφήALEXIS
Πόσο μ΄αρέσουν οι άνθρωποι που βλέπουν τη ζωή... τέχνη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως εσύ Γιάννα μου.
Τέλεια η καφεανάρτησή σου!
Ομολογώ δεν έχω δοκιμάσει τον καφέ που αναφέρεις και με βεβαιότητα σου λέω, ότι δεν θα το δοκιμάσω ποτέ...
θυμάσαι...ε,κάποια στιγμή ένα καφεδάκι θα το πιούμε...
Καλημέρα και φιλάκια!
Πολύ ενδιαφέρον το ποστ σου Γιάννα μου με πολύ ενδιαφέρον το "ρούφηξα".
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ιεροτελεστία ο καφές πάει και τελείωσε. Άνθρωποε που δεν έχει μεράκι ,δεν φιάχνει ποτέ καλό καφέ. Σαν να το καταλαβαίνει και ανταποκρίνεται....:))
Άκου και μη γελάσεις το πρόγραμμα:
Καθημερινές πρωί καπουτσίνο χωρίς κανέλλα,
ΣΚ πρωί μόνο ελληνικό,
όλες τις άλλες ώρες αν προκύψει εσπρεσσάκι διπλό!! Τι παραξενιά βγάζω το κορίτσι??
Φιλάκια Γιάννα μου καλό μεσημέρι
Αγγελικη μου συμφωνω με το μπλιαχ.Δεν θα μπορουσα με τιποτα.Μου αρεσουν παντα οι πληροφοριες που φερνεις εδω.Σ'ευχαριστω πολυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήRoadartist,δεν γινεται εσυ μια καλλιτεχνης να μην καταλαβεις την τεχνη του καφε.Απολαυση και τεχνη μαζι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητε Αλεξη συμφωνω.Καφεδακι,μουσικη και κουβεντουλα,μια χαρα μας βρισκω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλγακι μου καλο,ευχαριστω για οσα γραφεις.Δεν το εχω ξεχασει και θελω και γω πολυ να πιουμε ενα καφεδακι παρεα.Νομιζω τελικα το θεμα ειναι να παρει καποια την πρωτοβουλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερινακι μου,ο καφες δεν εχει παραξενια μονο μερακι οπως λες.Να τον απολαμβανεις παντα οπως εσυ τον επιθυμεις.Εγω πινω τα πρωινα γαλλικο και τις αλλες ωρες αν τυχει,εσπεσσακι σαν κι εσενα.Φιλακια πολλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήη ομορφια λειτουργει και ως γονιμοποιος της μνημης ουσια, και ως εκ τουτου και εγω διαβαζοντας τωρα αυτην την υπεροχη αναφορα θυμηθηκα τον λιβσανεζικο καφε, που ετοιμαζεται σε μπρικι οπως ο ελληνικο, αλλα προς το τελος ριχνεις μεσα και ενα η δυο καρπους απο καρδαμο
ΑπάντησηΔιαγραφήπου δεν σερβιρονται στο φλυτζανι
οσες εχετε καρδαμο δοκιμαστε και δεν θα χασετε!
Επειδη εχω ζήσει χρονια στην Αιθιοπία συμφωνώ απόλυτα με την Αγγελική Ν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι μια ολόκληρη ιεροτελεστία η ωρα του καφε εκει... Μοσχοβολαει ο τόπος... ειναι πραγματικά απόλαυση !!!
Υπέροχες οι φωτό...
Καλό βράδυ
Αρης
Καλημερα Γιαννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνας καφες στα γρηγορα..δυστυχως χωρις απολαυση λογω δουλειας και καλημερες σε αγαπημενα στεκια..!!
Φιλια πολλα
Τι ομορφιές είναι αυτές!!Μεσανυχτα και κάτι χθες,παραμάσχαλα το laptop ,μπλέντερ,αφρογαλα,καφεκαι το βιντεακι να παίζεικαι εγω να τοπαλευω να κ,ανω πεταλουδες,λουλούδια,και ινδιανους καθότι πεισματάρα,ε,καποια στιγμη το κατάφερα.Μονολογουσα κιόλας η ερμη.Πoυ'σαι Γιαννα να το απολαυσουμε παρεα το masterpiece!Φιλιά!Πάντα να μας ξαφνιάζεις έτσι όμορφα και καλαίσθητα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω ακουσει πολλες φορες για τον καφε με τον καρδαμο αλλα δεν τον εχω δοκιμασει.Θελω να εξομολογηθω εδω οτι η απολαυση που μου δινει ενας ωραιος καφες δεν περιγραφεται.Καλημερα Παναθηναιε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρη μου αυτο που χαιρομαι πολυ στα μπλογκς ειναι οταν ανταλλασουμε γνωμες,ιδεες και γνωσεις.Και αυτο ειναι που αξιζει τελικα.Ευχαριστω για οσα γραφεις.Καλη σου μερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟρφια καλημερα.Ευχομαι να σε τονωσει ενας καφες για ξεκινησεις τη μερα σου.Φιλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΠελαααα!!Ακομα γελαω με το πεισμα σου.Μπραβο ομως που τα καταφερες.Κριμα που δεν ημουνα εκει να σε θαυμασω.Υποσχεσου οταν βρεθουμε να ξεδιπλωσεις το ταλεντο σου για μενα.Φιλια πολλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟτι πεις καρδιά μου!Και θα στο σερβιρω με γλυκο του κουταλιού που έκανα το σαβατοκυριακο απο μια τεραστιων διαστασεων κολοκυθα του κήπου μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιάννα μου,μοσχομύρισε ο τόπος καφέ(λες να είναι από τη μοσχογαλή χοχο)!προτιμώ τον γαλλικό και στα άμεσα σχέδιά μου είναι να πάρω νεσπρεσιέρα.θα ρωτήσω τη μελισσούλα γιαυτό το θέμα,γιατί δεν ξέρω αν είναι εύκολο να προμηθεύομαι την ειδική συσκευασία του καφέ.θα της πούμε να κάνει ειδική ανάρτηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήπάντως άλλη γεύση έχει ο καφές με την κατάλληλη παρέα και κατά μια έννοια είναι ο πιο "ακριβός" αν κρίνουμε την απόλαυση που προσφέρει!σε φιλώ
Στις χαρες μας και στις λυπες μας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα κανονισουμε στο σπιτι ενα "καφε" απογευμα με πολλη "λευκη" κρεμα γαλακτος!
Φιλακια
αυριο θα φτιάξω το πρωί έναν ελληνικό μέτριο και θα τον βάλω σε αρχοντικό φλυτζάνι!! ανυπομονώ πραγματικά!! πάντως τον ωραιότερο καφέ έβερ τον έχω πιει στη Σπονδή, απεριγραπτη γεύση, σώμα κάτι το άλλο. το ονομά του ειναι αδυνατον να το θυμηθώ και κάθε φορά ρωτάω τον κύριο που ήταν στην παρέα μου εκείνο το βράδυ και μου το λέει και πάλι το ξεχνώ. μόνο θυμάμαι ότι είναι ινδικός.
ΑπάντησηΔιαγραφήεπισης, δεν ειναι σωστό να το λέω εγώ αλλά... ο φραπέ είναι απαραδεκτος, απλά.
Καλό Σαββατοκυριακο :)
α τωρα ειδα το σχολιο της Ρουλας, και της λεω οτι θα της στειλω mail σχετικα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠελα μου ερχομαι για γλυκακι.Καλημερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΡουλακι καλημερα.Συμφωνω μαζι σου.Ο πιο ακριβος καφες ειναι αυτος που εμεις αγαπαμε να πινουμε.Νεσπρεσπιερα;Τι ακριβως κανει;θελω να ξερω κι εγω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρια μου περιμενω με χαρα.Καλημερες και φιλακια πολλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦραπε δεν πινω ακομα κι αν μου το κανουν με ενεση.Ο ινδικος που λες μου ακουγεται ενδιαφερον.Τρελαινομαι να απολαμβανω ενα καφε με αποψη.Μπορω να μαθω τι ακριβως κανει αυτη η μηχανη που λετε με την Ρουλιτσα μπας και εχω κατι διαφορετικο σε γευση;Αν εχεις χρονο Μελισσακι μου γραψε κατι.Ευχαριστω φιλακια
ΑπάντησηΔιαγραφήε λοιπον θα σας τα πω εδω να τα δειτε και οι δυο. η νεσπρεσιερα ειναι η μηχανη εσπρεσο του up market brand nespresso της νεστλε. τα διαφημιζει ο τζωρτζ κλουνι καλεεε :)
ΑπάντησηΔιαγραφήπροσωπικα, τη λατρευω οχι επειδη δουλευω για αυτους ειχα κι απο πριν! κανει πολυ ωραιο εσπρεσακι με τρομερη κρεμουλα. η νεα σειρα citiz εχει και παρα πολυ ωραιο ντιζαιν, εμενα βεβαια μου αρεσει και η παλια μου σε σχημα καμπανουλας! η σταθερη ποιοτητα του καφε οφειλεται στις συσκευασιες καφε που λεει η Ρουλα που ειναι μικρες καψουλες αλλουμινιου που κρατουν τον καφε φρεσκο και μυρωδατο. για τρομερο καπουτσινακι το αεροτσινο ειναι απαραιτητο, συσκευη που κανει αφρογαλα με τη citiz&milk παει πακετο και βεβαια υπαρχουν και οι λατισιμα που ειναι πακετακι με το συστημα για το γαλα.
εχει 16 διαφορετικες ποικιλιες και αρωματα και καθε χρονο κυκλοφορουν και 1 η 2 special club με το φετινο να σκιζει!! στην Ελλαδα ειναι affiliate η εταιρια που τα φερνει αρα οχι απευθειας νεστλε αλλα παρ ολα αυτα μπορεις να παραγγελνεις τα καφεδακια και οχι μονο απο το ιντερνετ και σου ερχονται στο σπιτι αν δεν κανω λαθος χωρις χρεωση για αγορες πανω απο 60 ευρω, το καθε πακετακι με 10 καφεδες εχει απο 4.10 μεχρι 4.50 ευρω για τους λουνγκο, σπεσιαλ κλαμπ και pure origins. η πληρωμη γινεται ή με πιστωτικη ή με αντικαταβολή. για τους κατοικους Αθηνων υπαρχουν δυο καταστηματα ενα στο Ψυχικο και ενα στο Κολωνακι, με του Κολωνακιου να ειναι στα προτυπα των ευρωπαικων μπουτικ νεσπρεσο!
www.nespresso.gr και οτι αλλο θελετε με ρωτατε!!!
σας φιλώ και παω να κανω εναν ελληνικο τωρα γιατι σαν τον λουμιδη δεν εχει :))
Ευχαριστω ευχαριστω πολυυυυυυυ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα παω να την δω στο Κολωνακι.Φιλακια
Πάλι καθυστερημένη εγώ! Αν και είναι περασμένες 10 το βράδυ μετά την ανάρτηση ευχαρίστως το έπινα ένα καφεδάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ με όλους ότι ο καφές είναι απόλαυση. Προσωπικά κάθε πρωί πίνω νες καφέ μέτριο με γάλα και τον πρωινό καφέ γενικώς τον θέλω ζεστό ανεξαρτητα από την εποχή. Την υπόλοιπη ημέρα πίνω ευχάριστα εκτός από νες και γαλλικό και αν βγω για καφέ προτιμώ καπουτσίνο. Τον καλύτερο καπουτσίνο τον έχω πιει με τον άντρα μου πριν χρόνια σε ένα πολύ μικρό καφέ στη Βενετία (παρήγγειλα και δεύτερο τόσο καλός, ωραίες εποχές...)
Φιλάκια Γιάννα μου και ένα καφεδάκι μαζί σου θα το απολάμβανα σίγουρα!
Καλως τη Μετα.Αχ αυτο το καφεδακι ποσες ευχαριστες στιγμες εχει συνοδευσει!Σου στελνω πολλα φιλια και που ξερεις μπορει να τα καταφερουμε να τον πιουμε καποια στιγμη παρεα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘυμάμαι ένα παλιό μας καθηγητή στο Λύκειο που μας έλεγε ότι για το ψήσιμο του καφέ υπάρχουν πολυσέλιδα πονήματα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήλαχταριστοί οι καφέδες σου
ΑπάντησηΔιαγραφήένας κι ένας είναι όλοι!!!
τον τελευταίο όμως που τυγχάνει να είναι
και ο ακριβότερος
δε νομίζω να τον δοκιμάσω...
Γεια σου Φοιβο μου.Μπορει να ειχε δικιο ο καθηγητης,γιατι οπως λενε ο παλιος ειναι αλλιως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλοποιηση,θα με αφησεις τοτε να σε κερασω τον αγαπημενο μου.Παγωμενο εσπρεσσο με κρεμα.Ειναι τελειος.Κι ας παρουμε και δυο θερμιδες παραπανω,ποιος νοιαζεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι βέβαια!
ΑπάντησηΔιαγραφήμε μεγάλη μου ευχαρίστηση
θα τον δοκιμάσω...